Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το να βλέπεις την ομάδα σου, σώζει ζωές

Αυτός ο χαρωπός τυπάκος είναι ο Φακούντο Μπούργος. Ο Φακούντο εξακολουθεί να είναι και σήμερα χαρωπός και κυρίως ζωντανός χάρη στην ομάδα του. Βλέπετε, ο Φακούντο βρισκόταν στο Βέλγιο και μάλιστα έπρεπε να βρίσκεται το πρωί της Τρίτης στον σταθμό Μάελμπεκ (τον σταθμό στόχο της επίθεσης των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες) για να συνεχίσει την πορεία του. Εδώ και έναν μήνα ταξιδεύει στην Ευρώπη με προορισμούς όπως Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Άμστερνταμ κτλ (μακάρι να είχαμε το χρόνο του και τα χρήματά του). Σαν καλός οπαδός όμως της Ροσάριο Σεντράλ, ακόμα και αν βρισκόταν στην Ευρώπη δεν μπορούσε να χάσει το παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας. Ειδικά από την στιγμή που με νίκη η Κανάγια θα ανέβαινε στην 1η θέση του 1ου ομίλου του γραφικού πρωταθλήματος Αργεντινής.

Το ματς φυσικά ήταν προγραμματισμένο για αρκετά αργά το βράδυ (ώρα Ευρώπης). Ο κουρασμένος τουρίστας έκανε υπομονή γράφοντας στο twitter: “Κάνω μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να μην κοιμηθώ και το παιχνίδι έχει καθυστέρηση, θεϊκό”. Τι έγινε όμως; Το λεωφορείο της Ροσάριο χάλασε στο δρόμο και τελικά οι παίκτες της ομάδας πήγαν στο Εστάδιο Χιχάντε ντε Αρογίτο με ταξί και τα αυτοκίνητα οπαδών που βρέθηκαν εκεί δίπλα (από μόνο του γραφική λατινοαμερικάνικη ιστορία). Φαντάσου να κουβαλάς το φορ της ομάδας και να του λες “πώς το έχασες αυτό προχθές” ή τον τερματοφύλακα και επιτέλους να εκφράσεις την απορία “γιατί μένεις κολλημένος κάτω από τα δοκάρια ρε φίλε;” Ας επιστρέψουμε στον Φακούντο όμως. Για καλή του τύχη, έκανε υπομονή και βρήκε κάποιο στριμ (εκτός αν είχε δορυφορική που έδειχνε το Ροσάριο-Σαρμιέντο) και παρακολούθησε την ομάδα του να κερδίζει με 1-0, σε ένα ματς που κρίθηκε από νωρίς με το γκολ του Ρούμπεν.

Ο χαρούμενος Φακούντο έπεσε αρκετά αργά για ύπνο ως πρωτοπόρος της Zona 1 και όταν ξύπνησε κάποια στιγμή το πρωί, διαπίστωσε δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν άκουσε ποτέ το ξυπνητήρι και δεν πρόλαβε να είναι στην ώρα του στον σταθμό και δεύτερον ότι το Βέλγιο θρηνούσε δεκάδες θύματα. Ο Φακούντο θα συνεχίσει να είναι καλά και το βράδυ της επόμενης ημέρας ευχαρίστησε δημόσια την αγαπημένη του ομάδα. “Η Σεντράλ μού έσωσε τη ζωή, αν δεν ξενυχτούσα για να δω το ματς, σήμερα μπορεί να ήμουν νεκρός”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η αμνησία και ένα τραγούδι (η ιστορία ενός ποδοσφαιριστή)

Ήταν μια τέτοια Κυριακή Απριλίου του 2007. Το τοπικό πρωτάθλημα του Ρίο Τερσέρο, μιας πόλης στην επαρχία της Κόρδοβα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, θα ξεκινούσε την επόμενη εβδομάδα. Η γηπεδούχος Ρεκρεατίβο Ελενένσε υποδεχόταν την Ναούτικο Φιτζ Σίμον σε ένα φιλικό, το τελευταίο τεστ των ομάδων πριν αρχίσει στο πρωτάθλημα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώριζε το κεντρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγγελος εξολοθρευτής

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σχετική ένδεια στην παραγωγή ταλέντων στην Αργεντινή. Ίσως η λέξη είναι υπερβολική, αλλά σίγουρα η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται διάφοροι νέοι παίκτες έχει μειωθεί. Αν και δεν είμαι από αυτούς που λένε “σε λίγα χρόνια θα μιλάνε όλοι για τον τάδε”, μπορώ να πω ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Το να βλέπεις την ομάδα σου, σώζει ζωές”

  1. Ο/Η Μούρης λέει:

    Άμα σε θέλει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *