Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

O Βαλντεράμα και η πιο περίεργη έναρξη αγώνα όλων των εποχών

2063206.main_image

Στο Γιούρο της Γαλλίας είδαμε μια μεγάλη αλλαγή στη σέντρα των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Πλέον δεν επιβάλλεται η μπάλα να περάσει τη γραμμή του κέντρου με πάσα. Οι ομάδες μπορούν να κάνουν σέντρα και με έναν παίκτη και η μπάλα μπορεί να πάει όπου θελήσει αυτός που την έχει στα πόδια του. Μπροστά, πίσω, στο πλάι ή ο παίκτης μπορεί να την πάρει -μετά το σφύριγμα της έναρξης- να περάσει όλη την αντίπαλη ομάδα (λέμε τώρα) και να σκοράρει. Έχουμε δει μερικά σπάνιας ομορφιάς τέρματα με τη σέντρα ενός αγώνα με καλύτερο -για μένα- εκείνο το γκολ της Λειψίας κόντρα στη Στουτγκάρδη II. Είναι και επίκαιρη η Λειψία μιας και αγωνίζεται για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία της στη Μπουντεσλίγκα. Ας το δούμε:

Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει την εξαιρετική επίθεση της Ολλανδίας του Κρόιφ (αμέσως μετά την σέντρα) κόντρα στους Γερμανούς του Μπεκενμπάουερ στον τελικό του Μουντιάλ το 1974; Σωστά κανείς. Έχουμε δει πολλές ομορφιές με τη σέντρα σε πολλές αναμετρήσεις. Αγωνιστικές και μη ομορφιές. Έχουμε δει και πολλές συγκινητικές στιγμές σε σέντρα πολλών αναμετρήσεων, σήμερα όμως γράφω αυτό εδώ το κειμενάκι για την πιο περίεργη από όλες αυτές. Ο πρόλογος είναι από αυτούς που συνηθίζω -τις περισσότερες φορές- και δεν έχει μεγάλη σχέση με το θέμα. Γι’ αυτό με αγαπάτε όμως. Στο θέμα μας λοιπόν. Στις 2 Ιουνίου του μακρινού 1990, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Ιταλίας, διεξήχθη στη Βουδαπέστη μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση. Από τη μία η Ουγγαρία και από την άλλη η εθνική Κολομβίας του Κάρλος Βαλντεράμα, του Ρενέ Χιγκίτα και του αδικοχαμένου Αντρές Εσκομπάρ.

Στο γήπεδο δεν υπήρχαν πάνω από 4.οοο θεατές κάτι που στέρησε την ευκαιρία να δει περισσότερος κόσμος την πιο τρελή σέντρα που έχει γίνει ποτέ σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Δευτερόλεπτα πριν την έναρξη και ενώ οι δύο αρχηγοί περίμεναν από τον διαιτητή να σφυρίξει την έναρξη, μια νεαρή (και όμορφη) κοπέλα, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και δίχως σουτιέν μπήκε στο γήπεδο όλο χάρη και νάζι και έκανε αυτή τη σέντρα του αγώνα. Οι αρχηγοί των ομάδων πάγωσαν, όπως και οι περισσότεροι που έγιναν μάρτυρες αυτής της εικόνας με τον Βαλντεράμα, φανερά επηρεασμένο (ποιος δε θα ήταν άλλωστε;) να χειροκροτά αμήχανος την κοπελιά.

https://www.youtube.com/watch?v=q-Q0q18SzpQ

Γιατί συνέβη αυτό δεν το μάθαμε ποτέ. Σίγουρα πάντως είχε την πλάκα του και ακόμα πιο σίγουρα έχει βρει μια θέση στο πάνθεον των πιο τρελών και αστείων στιγμών στο ωραίο άθλημα του ποδοσφαίρου. Για την ιστορία (και επειδή ξέρω πως προτιμάτε ένα γκολ από μια όμορφη κορασίδα-όχι ε;) το τελικό σφύριγμα είχε βρει νικήτρια την Ουγγαρία με 3-1. To κειμενάκι που μόλις διαβάσατε (και εννοείται δεν σας έκανε σοφότερους) δεν θα είχε γραφτεί αν δεν μου είχε στείλει κάποιος καλός φίλος το βιντεάκι που είδατε (και αγνοούσα). Τα credits στο φίλο λοιπόν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το ψαλιδάκι και ο τερματοφύλακας που κοιτούσε

Κάθε γκολ σε ντέρμπι είναι σημαντικό, ακόμα περισσότερο όταν είναι στην λήξη του αγώνα. Ο Λισάντρο Λόπες μετά την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και έχοντας μια αρκετά συνεπή καριέρα σε Πόρτο και Λιόν είχε την ευκαιρία να σημαδέψει το χθεσινοβραδινό κλάσικο της πόλης Αβεγιανέδα. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων κόκκινων από […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρειαζόμαστε έναν μάγο νάνo

Δεν είναι μεταφορικός ο τίτλος. Είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές μέρες στην Λα Πλάτα της Αργεντινής. Μπορεί το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Εστουδιάντες και Χιμνάσια Λα Πλάτα να μην έχει την αίγλη άλλων κλάσικο, είναι όμως μια μεγάλη κόντρα απέναντι στις δυο ομάδες της πόλης. Και όταν η τύχη τα φέρνει να συναντηθούν στην προκριματική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *