Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η πραγματική μπαλίτσα σε HD

Μπορεί το ποδόσφαιρο στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια να ζει στιγμές δόξας (όχι εθνική Αγγλίας, κάτσε κάτω, εννοείται πως δεν μιλάω για σένα) και να κολυμπάει στο χρήμα, χάρη κυρίως στα υπέρογκα ποσά που εξασφαλίζει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όμως της χώρας παραμένει αρκετά παραμελημένο.

Έτσι, και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αλλά και η ίδια η Πρέμιερ Λιγκ χρηματοδοτούν με αρκετά εκατομμύρια κάθε χρόνο την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να προωθήσει κι άλλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το νούμερο των ανθρώπων που αθλούνται συστηματικά παίζοντας ποδόσφαιρο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, για λόγους που σχετίζονται με τον καιρό, με την κακή κατάσταση που βρίσκονται εξαιτίας του πολλά από τα γηπεδάκια της χώρας, με την κρίση και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Σε πείσμα όλων αυτών όμως, υπάρχουν κάποιες πολλές χιλιάδες ηρωικοί μαντράχαλοι που συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις ατέλειωτες βροχές, τη λασπούρα, τη μπάκα τους, την έλλειψη φιλάθλων και το ζόρικο πρωινό ξύπνημα μετά από τη Σαββατιάτικη σούρα και επιμένουν να τρέχουν πίσω από μια μπάλα στα χορτάρια της Αγγλίας φορώντας τη φανέλα κάποιας ομάδας που δεν την ξέρει κανένας που ζει σε ακτίνα πάνω από πέντε χιλιόμετρα από την έδρα της.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Recreativo Hackney FC που εδρεύει κάπου στο Λονδίνο, παίζει στην ‘Central London Sunday Super League’ και έχει για προπονητή έναν μεσήλικα γραφιά που, φυσικά, είναι ταυτόχρονα και παίκτης. Το Sky Sports εντόπισε την άσημη ομάδα πριν λίγο καιρό ψάχνοντας ιδέες για να προωθήσει τις φετινές “Ultra HD” μεταδόσεις της Πρέμιερ Λιγκ και το αποτέλεσμα είναι ένα επικό βιντεάκι που περιλαμβάνει κάποιες από τις μαγικές καλτ στιγμές που συναντάει κανείς σε τέτοια ερασιτεχνικά παιχνίδια σε όλο τον πλανήτη. Στιγμές που, κακά τα ψέματα, με ultra hd εικόνα γίνονται ακόμα πιο γαμάτες.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει για την κατάσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Αγγλία εδώ υπάρχει ένα πολύ πρόσφατο διαφωτιστικό κείμενο ενώ αν είσαι ένας από αυτούς που την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την Ελλάδα με προορισμό το Λονδίνο και ψάχνεις μια ομάδα παρέα για να κλωτσάς καμιά μπάλα μια στο τόσο και να φαντάζεσαι ότι είσαι ο νέος Χατζηπαναγής, η Recreativo Hackney FC ψάχνει αμυντικούς και έναν επιθετικό. Ή και δυο, ανάλογα με το πόσο έχει πιει ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας το προηγούμενο βράδυ.

sundayleague

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H αρχή του τέλους για τον Γκάζα

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1992 όταν ο Πωλ Γκασκόιν έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Λάτσιο κόντρα στην Τζένοα του Κριστιάν Πανούτσι. Μια μέρα που έχει μείνει χαραγμένη τόσο στο κοινό της Ιταλίας όσο και στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό ολόκληρης της Αγγλίας. Οι Άγγλοι άλλωστε είχαν δείξει σε απευθείας σύνδεση την αναμέτρηση σε μια εποχή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ψυχολογία της ερυθρόλευκης εμφάνισης

Διαβάζοντας το site της Telegraph το πρωί, έπεσα πάνω σε ένα άκρως διασκεδαστικό βίντεο της Σαουθάμπτον. Στο βίντεο ο dr Μπάρυ Γκέιλ, “ψυχολόγος χρωμάτων” στο επάγγελμα, πραγματοποιεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα πάνω στους παίκτες των “Αγίων” για να καταλήξει στη νέα εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2015/2016. Με μια μικρή ψύχωση για τις ερυθρόλευκες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Η πραγματική μπαλίτσα σε HD”

  1. Ο/Η KwstasArsenal λέει:

    Μαγεια.
    Αυτοι οι παικτες, αυτες οι ομαδες, αγωνιζονται σε ενα πρωταθλημα 24 ομαδων. Δλδ 46 αγωνιστικων την σεζον. Με πολλες εμβολιμες, 4 φορες τον χρονο παιζουν Παρασκευη-Δευτερα. Επειδη τα γηπεδα εχουν προβληματα, οταν αρχιζουν οι βροχες, πολλα παιχνιδια αναβαλονται. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα, να υπαρχουν ομαδες τον Μαρτιο, τον Απριλιο, να παιζουν 4 ματς την βδομαδα (!!!) για να καταφερει να βγει το προγραμμα και να φτασει η τελευταια αγωνιστικη που πρεπει ολοι να εχουν το ιδιο αριθμο αγωνιστικων, για να μην υπαρχουν συμφεροντα στην ουρα η στην κορυφη. Πραγμα που τα τελευταια 2 χρονια δεν τηρηται και ετσι υπαρχουν ομαδες που εφτασαν τις 46 αγωνιστικες και πηγαν διακοπες και αλλες που ειχαν ακομα 2-3 να παιξουν.
    Δεν ειναι μονο ομως το πρωταθλημα. Εχουν το κυπελλο Αγγλιας, που αυτες οι ομαδες το ξεκινανε πολυ νωρις.
    Εχουν το κυπελλο Ερασιτεχνων, που αγωνιζονται εκει ολες οι ερασιτεχνικες κατηγοριες, απο Κονφερανς και κατω.
    Τελος, εχουν το τοπικο κυπελλο. Καθε νομος, εχει το δικο του, κατι σαν το δικο μας Κυπελλο ΕΠΣ.
    ΑΥτο εχει σαν αποτελεσμα, μια τετοια ομαδα να ξεκιναει την χρονια με μινιμουν 49 παιχνιδια (αν υποθεσουμε πως θα αποκλειστη στα κυπελλα απο το 1ο ματς), αλλα αυτο δεν συμβαινει παντα. Υπαρχουν πολλες ομαδες που στο τελος της σεζον εχουν πανω απο 60 παιχνιδια στα ποδια τους.

    60 παιχνιδια…
    Ο ερασιτεχνης, ο μπυροκοιλιας, ο χομπιστας, ο υδραυλικος που παιζει κ μπαλα…
    Ουσιαστικα αυτες οι ομαδες δεν κανουν προπονησης, διοτι απλα δεν προλαβαινουν η δεν θελουν να επιβαρινουν κι αλλο της εγκαταστασεις τους. Ειναι ελαχιστες οι ομαδες που εχουν προπονητικο κεντρο, αρα δεν μπορουν να επιβαρινουν κι αλλο το γηπεδο τους.

    Το ρεκορ ετησιου συμβολαιου το εχει η Κροουλι (που σημερα νομιζω παιζει στην Λιγκ 1 και την εχουν Ιδνοι) οταν αυτη επαιζε στην Κονφερανς. ΑΥτο το συμβολαιο το ειχε ενας παικτης που δεν θυμαμαι το ονομα του, αλλα θυμαμαι ποσα επαιρνε.

    27000 λιρες.
    Οχι την βδομαδα.
    ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
    Ο 2ος ακριβοτερος ηταν στον ΜΟ της κατηγοριας, κοντα στα 18000 λιρες.
    Τετοια χρηματα δεν παιρνει ολο το ροστερ, ουτε καν ολοι η 11αδα. Καποιοι παικτες, που θεωρητικα θα σε ανεβασουν επιπεδο, που μαζι με τα παιδια της ακαδημιας, τους ντοπιους και κανα δανεικο, προσπαθεις να φτασεις στους στοχους σου.

    Μπορει τα επιπεδα να ειναι τελειως διαφορετικα και το δεχομαι, αλλα οταν ερχεται ο Χ παικτης, των Χ χιλιαδων την βδομαδα και μου λεει : σορρυ που χασαμε αλλα ημασταν κουρασμενοι, αμεσως μου ερχονται στο μυαλο ολοι αυτοι οι παικτες, που βολοδερνουν σε αυτες της κατηγοριες. Που αφηνουν, σπιτι, οικογενεια, εργασια για να πανε στην αλλη ακρη της Αγγλιας να παιξουν κυπελλο, θα χασουν 4-0 και μετα απο 2 μερες, εχουν πρωταθλημα και μετα εμβολιμη και μετα και μετα και μετα 60 παιχνιδια την σεζον, ετσι για την πλακα μας.
    Για μενα ειναι Ηρωες. Ανθρωποι που αγαπανε πραγματικα μια ομαδα, μια πολη, ενα γηπεδο. Που οταν θα ερθει η γειτονας ομαδα να παρει παικτη, δεν θα σκεφτει τα χρηματα αλλα την παρεα που θα χασει, αυτην την ρουτινα που ειναι σκληρη αλλα την γουσταρουν.

    Ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου θεματα, μπορω να μιλαω ωρες, βαριεμαι να κανω ορθογραφικο ελεγχο, σορρυ που σας πεταω τα ματια εξω. Παω να πιω καμια μπυρα.

    Παμε μωρη ΜΠΑΘ Σιτυ
    Παμε μωρη Χιστον
    Παμε ρε Γιουναιτετ οφ Μαντζιστερ
    Παμε ρε Ολντερσοτ
    Παμε ρε…εχω καμια 10ρια ακομα που ειμαι φαν, γι αυτο αστο..

  2. Ο/Η KwstasArsenal λέει:

    Κατι που ξεχασα : 46 αγωνστικες πρωταθλημα + θεσεις 2-3-4-5 παιζουν μεταξυ τους διπλα ματς. ο 2 με 5 και ο 3 με 4.

    Τωρα : υπαρχουν κατηγοριες στα χαμηλα που ανεβαινουν 2. Ο πρωταθλητης και ο νικιτης των προκτιματικων.
    Υπαρχουν ομως κατηγοριες που ειναι αλλιως το συστημα. Ανεβαινει ο πρωταθλητης. Γινοται τα προκριματικα σε καθε ομιλο. Ο καθε νικητης παιζει με τον νικητη αλλου ομιλου.
    4 ομιλοι, 4 νικητες, ΕΝΑΣ ανεβαινει. Μαραθωνιος ;;;
    Ενα παραδειγμα : ομαδα Χ
    46 αγωνιστικες πρωταθλημα, βγαινει 2η.
    4 ματς προκριματικα.
    3 ματς προκριματικα ομιλων (το πρωτο ματς ειναι διπλο ο τελικος μονος)
    3 παιχνιδια στο κυπελλο Αγγλιας.
    3 στο ερασιτεχνων
    3 και στο τοπικο.
    Συνολο
    62 ματς.
    Χωρις σταματιμο μεσα στην σεζον, διοτι οι Εθνικες ομαδες δεν ενοχλουν αυτες της κατηγοριες. Για να μην παιξει μια ομαδα, πρεπει να μην μπορει το γηπεδο της.

    Μην νομιζει κανεις, οτι αυτες οι ομαδες εχουν ροστερ 40 παικτων…εχουν κανονικα ροστερ, 23-26 παικτων, που μεσα στην σεζον, λογο απουσιων κλπ υπαρχουν περιπρωσεις που μια ομαδα, κατεβαινει με 12 παικτες…

    ΗΡΩΕΣ.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το βίντεο δεν μου παίζει για κάποιο λόγο… Είναι μόνο σε εμένα?

  4. Ο/Η Antoine Griezmann λέει:

    Ούτε εγώ βλέπω το βίντεο, παιδιά.

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Δοκιμάσαμε δυο διαφορετικά άτομα από διαφορετικούς browsers (ακόμα και από browser στον οποίο δεν είχαμε συνδεθεί στο facebook) και παίζει κανονικά από παντού, οπότε δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι φταίει και δεν το βλέπετε.
    Δοκιμάστε να το δείτε από εδώ:
    https://www.facebook.com/sky/videos/1275562462463172/

    @KwstasArsenal, απλά υποκλίνομαι στην ανάλυση σου. Θεούλης.

  6. Ο/Η Antoine Griezmann λέει:

    Ευχαριστούμε, Duendes.
    Ο σύνδεσμος που έδωσες στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο λειτουργεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *