Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τομ Ντέιβις: η μεγάλη ελπίδα της Έβερτον

Πριν λίγες μέρες η Έβερτον υποδέχτηκε την -πάντα ανταγωνιστική- Σαουθάμπτον στο Γκούντισον Παρκ με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Είχε προηγηθεί η ήττα από τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ (πριν μερικές αγωνιστικές) στις καθυστερήσεις με 0-1, μια ήττα που -εννοείται- είχε πονέσει πολύ τα “ζαχαρωτά” και στο βαθμολογικό κομμάτι αλλά και σε αυτό του γοήτρου. Κανένας μας δεν θέλει να χάνει σε τοπικό ντέρμπι ακόμα και αν πρόκειται για την τελευταία κατηγορία οποιουδήποτε πρωταθλήματος. Αυτό είναι γνωστό και όσοι έχουν κλωτσήσει έστω και λιγάκι μια μπάλα το γνωρίζουν πολύ καλά. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Κούμαν είχε την ιδέα να ξεκινήσει στη βασική εντεκάδα τον νεαρό Τομ Ντέιβις. Ένα 18χρόνο παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας και άρρωστο με την Έβερτον (o θείος του ο Άλαν Γουίτλ είχε κερδίσει το πρωτάθλημα του 1970 με την Έβερτον και είχε αγωνιστεί κόντρα και στον ΠΑΟ τη σεζόν του Γουέμπλεϊ). Η θέση του, αμυντικός μέσος. Το νούμερο στη φανέλα, το 26 (καθόλου τυχαίο) και το παρουσιαστικό του σαν χαρακτήρας από το Game of Thrones. Ένας τυπικός νεαρός Βρετανός, έτοιμος (σύμφωνα πάντα με τους Άγγλους) να κατακτήσει τον κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ντέιβις ήταν πολύ καλός δίπλα στον Γκουεγιέ και μάλιστα έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Λουκάκου για το 3-0 στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Κούμαν μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ευχαρίστηση μιας και στο πρόσωπο του νεαρού μπορεί να βρει τον παίκτη που θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής της Έβερτον στο κοντινό μέλλον, δίχως να σπαταλήσει μια μικρή περιουσία. Όταν μάλιστα ο νεαρός έχει την τύχη να μαθαίνει δίπλα στον εξαιρετικό Γκάρεθ Μπάρι, τον ιδιαίτερα ταλαντούχο (και κάποτε “παιδί-θαύμα”) Τομ Κλεβερλέι, τον αρτίστα Ρος Μπάρκλεϊ και φυσικά τον θρύλο Ρόναλντ Κούμαν τότε ναι, το μέλλον μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλά για τον νεαρό “Εβερτόνιαν”. Δεν συνηθίζω να γράφω για παίκτες που θεωρούνται ταλέντα και να κάνω προβλέψεις για την πιθανή πορεία τους, ιδίως για παίκτες που δεν έχω δει αρκετά να αγωνίζονται. Δεν παίζω άλλωστε και manager και δεν μου αρέσει η λογική του “σκάουτερ του πληκτρολογίου” και θυμάμαι και ένα μεγάλο προσωπικό κάζο σε πρόβλεψή μου πριν χρόνια (σε κάποιο άλλο μπλογκ που έγραφα με το κανονικό μου όνομα) για τον Έμλιν Χιουζ της Ντέρμπι. Έναν εξαιρετικό (τότε) κεντρικό μέσο που περιμέναμε πολλοί να εξελιχθεί σε παίκτη κορυφαίου επιπέδου σε μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τον έχουν ακούσει φαντάζομαι μόνο όσοι ασχολούνται και με την Τσάμπιονσιπ (όπως εγώ) μιας και παρέμεινε στη Ντέρμπι (Για να δικαιολογηθώ λιγάκι, να σας πω πως είχε και ένα σοβαρό τραυματισμό).

Ο Κούμαν σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Liverpool Echo μετά τη νίκη με 0-2 επί της Λέστερ είχε σταθεί αρκετά στον Ντέιβις. Ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε για την χρησιμοποίηση του νεαρού ως αλλαγή στη θέση του Μπάρι στο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του Ολλανδού ήταν πίσω στο σκορ και τι είχε κερδίσει ο νεαρός με αυτή τη συμμετοχή. Ο Κούμαν απάντησε “Αυτό που κέρδισε το είδατε σήμερα. Τον έβαλα στο ίδιο χρονικό σημείο κόντρα στη Λέστερ, πάλι ως αλλαγή του Μπάρι και ήταν εξαιρετικός. Το γκολ του Λουκάκου στο 90′ που κλείδωσε και την νίκη μας δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν είχε παίξει τόσο καλά ο Τομ. Ρωτήστε και τον Λουκάκου. Τα τρεξίματα του Τομ ήταν τρομακτικά. Σε κάποια φάση ο Λουκάκου του φώναξε να μην τρέχει τόσο πολύ. Πως μπορείς να βάλεις σε καλούπια την ενέργεια ενός παιδιού; Ο Τομ ήταν εκπληκτικός”. Ο νεαρός πάντως σιγά-σιγά κερδίζει ολοένα και περισσότερο χρόνο κάτι που του δίνει ψυχολογία και σταθερότητα στο παιχνίδι του και κάτι μου λέει πως θα πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Κούμαν μέχρι το τέλος της σεζόν. Ως ώρας αυτά που μας έχει δείξει είναι η καλή πάσα και τα απίστευτα τρεξίματα. Μένει να δούμε αν διαθέτει και επιθετικά χαρίσματα αν και στην ηλικία που βρίσκεται έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αν φυσικά δουλέψει. Όσοι θέλετε τσεκάρετέ τον. Εγώ το έχω κάνει ήδη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Στρατηγός με τις Χίλιες Κανονιές

‘Ο προπονητής είναι ένας καθοδηγητής. Παίρνει ένα γκρουπ παιχτών και τους λέει: Με εσάς μπορώ να πετύχω. Μπορεί να τους δείξει το δρόμο’. Λίγες φορές έχει πει κάτι ο Αρσέν Βεγκέρ που να εκφράζει τόσο πολύ τη φιλοσοφία του. Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της Γαλλίας που ζει, δουλεύει και μπορεί να περηφανεύεται ότι άλλαξε το ποδόσφαιρο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νότιγχαμ Φόρεστ-Ντέρμπι Κάουντι: Το ντέρμπι του Μπράιαν Κλαφ

Ήταν 31 Ιουλίου 2007 και το Πράιντ Παρκ στο Ντέρμπι ήταν σχεδόν γεμάτο για ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Ένα φιλικό λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Η τοπική Κάουντι αντιμετώπιζε τη μεγάλη αντίπαλο της, τη Νότιγχαμ Φόρεστ, και δεν υπάρχει τίποτα φιλικό σε ένα ντέρμπι, ακόμα κι αν αυτό αφορά ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Ειδικά όταν μιλάμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Τομ Ντέιβις: η μεγάλη ελπίδα της Έβερτον”

  1. Ο/Η nico λέει:

    νομίζω εννοείς τον Will Hughes,τον ξανθό τύπο που είχε χαρακτηριστεί ως νέος Gerrard

  2. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @nico
    χαχαχα ναι αυτόν εννοώ. Ο Έμλιν Χιούζ είναι παλιός παίκτης της Λίβερπουλ. Γερνάμε και μπερδεύουμε συνεχώς τα ονόματα. Να είσαι καλά.

  3. Ο/Η Toffee λέει:

    Μακάρι να συνεχίσει έτσι! Δυστυχώς για την Έβερτον η ατυχία της έχει στερήσει μεγάλα ταλέντα στο πρόσφατο παρελθόν, με τελευταίο τρανό παράδειγμα τον Βον που τον “κατάπιαν” οι τραυματισμοί. Tip: Και ο Μπάρκλεϊ είναι δύο χρόνια τώρα στάσιμος, δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη. Nil Satis Nisi Optimum 😛

  4. Ο/Η tasos7 λέει:

    Πράγματι ο μικρός έχει δείξει πολύ καλα στοιχεία στον χρόνο που έχει πάρει.
    Ο Κούμαν ήδη αφήνει το στίγμα του στην ομάδα. Έχει δέσει την άμυνα (τον βοηθησε και η φυγη της απατης που λεγεται Τζον Στοουνς και επρεπε να παιζει αναγκαστικα) , αν και εγω δεν θα έβγαζα ποτε και για κανένα λόγο τον Μορι απο την ενδεκάδα. Ο Κοουλμαν ειναι το καλύτερο δεξι μπακ του πρωταθληματος, ο Γκουεγιε αποδεικνύεται λιρα 100 και για μένα το μόνο που πρεπει να βελτιωσει μετα και τον τραυματισμο του Μπολασι ειναι τα εξτρεμ της και να βρει επιτελους τροπο να ξεκολλήσει φετος ο Μπαρκλει που μοιαζει καπως εγκλωβισμενος…
    Go toffees!!

  5. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @tasos7
    Ο Στόουνς είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός και ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Γκουαρδιόλα. Λογικά από του χρόνου θα είναι πολύ βελτιωμένος αν και το ταβάνι του είναι πολύ νωρίς για να το πιάσει (λόγω ηλικίας και θέσης). Θεωρώ πως και ο Κούμαν θα τον ήθελε στην Έβερτον αλλά το ποσό της Σίτι ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να επιτρέψει στον παίκτη να συνεχίσει στο Γκούντισον Παρκ.

    Ο Κόουλμαν είναι εξαιρετικός στη θέση του εδώ και χρόνια. Προσωπικά θεωρώ ως τον καλύτερο σε αυτή τη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ τον Γουόκερ της Τότεναμ αλλά γούστα είναι αυτά.

    Πάντως αν καθιερώσει τριάδα στην άμυνα και ο Κούμαν (για εκεί το πάει και αυτός), λογικά ο Φούνες Μόρι θα είναι μόνιμα βασικός.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Υπερβολικά υπερτιμημένος ο Στόουνς, όπως και πολλοί ακόμα Άγγλοι ποδοσφαιριστές.
    Ο Μπάρκλει αντίθετα έχει μεγαλύτερο ταλέντο, απλά φαίνεται να μένει στάσιμος φέτος. Είναι και λίγο θέμα ότι ακόμα ψάχνουν να βρουν τη θέση του.

  7. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @Elaith
    Ένα παιδί στα 22, σε μια θέση που τα χρόνια που περνούν σε κάνουν καλύτερο ακόμα και μετά τα 30 δεν μπορεί να θεωρήθεί υπερτιμημένο. Αν στα 25-26 δεν έχει κάνει την σπουδαία καριέρα που πολλοί πιστεύουν πως θα κάνει (είμαι ανάμεσα σε αυτούς και εγώ) τότε ναι, ίσως μπορεί να το πει αυτό κάποιος μιας και το ποσό που τον αγόρασε η Σίτι ήταν τεράστιο (όπως όλα τα ποσά που δίνει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια).

    Ο Μπάρκλεϊ είναι ένα 8άρι γεμάτο ταλέντο. Το έχει πει και ο Γκλεν Χόντλ εδώ και χρόνια. Δεν είναι ούτε δεκάρι, ούτε φυσικά για να παίζει έξω αριστερά. Φέτος δείχνει ξενερωμένος και σε πολλά παιχνίδια τον έχει φάει και ο πάγκος από τον Κούμαν. Ίσως θεωρεί πως έχει φτάσει η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και πως η Έβερτον δεν μπορεί να του δώσει αυτά που αυτός πιστεύει για το ταλέντο του και την καριέρα που είναι ικανός να κάνει. Προσωπικά θα τον ήθελα πολύ στη Λίβερπουλ.

    Για τον Ντέιβις όμως δεν είπες…

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Υπερτιμημένο όταν δίνονται τόσα χρήματα χωρίς να έχει δείξει απολύτως τίποτα.
    Στο τέλος της περσινής σεζόν έκανε τόσες γκέλες που θα γελούσε κι ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

    Ο Μπάρκλει μου αρέσει πολύ και νομίζω κι εγώ ότι είναι 8αρι. Θα μπορούσε να γίνει ένας Σκόουλς ίσως (σε στιλ) αλλά προς το παρόν δεν. Φέτος περίμενα να είναι πολύ ανεβασμένος.

    Για τον Ντέιβις έχω μικρό δείγμα ακόμη και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Ελπίζω το τσακίρικό σου μάτι να έχει δίκιο.

  9. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @Εlaith
    Αν καθιερώσει το 3-5-2 ο Κούμαν λογικά θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες ο μικρός. Επίσης αν δεν κάνω λάθος έβαλε την υπογραφή του σε νέο 5ετές συμβόλαιο πριν μερικές ώρες. Τον πιστεύει ο Κούμαν πολύ και μακάρι γιατί είναι καλό να βλέπουμε και νέους Άγγλους παίκτες στο πρωτάθλημα. Τόσο καλύτεροι είναι είναι οι ξένοι δηλαδή; Βγάζουμε ένα σωρό παικταράδες. Το 1966 κερδίσαμε το Μουντιάλ. Βάλτε τους μικρούς να παίξουν, άντε… :p

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @gargaduaaas Ήρθε η ώρα να δούμε Will Hughes στην Premier,άντε να δούμε τι θα κάνει…(Ήταν και πουλέν μου στο manager)

  11. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @Ανώνυμος
    Έκλεισε το deal με Watford; Μακάρι να πάει καλά. Είναι μεγάλη λατρεία!!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *