Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Κουτίνιο δεν αφήνει την Λίβερπουλ. Αυτή τον διώχνει

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ίσως και παραπάνω, παρακολουθούμε ένα εντελώς φαιδρό ποδοσφαιρικό σήριαλ. Ένα από αυτά που έχουν λαμπερούς πρωταγωνιστές και συντελεστές  αλλά απ’ την άλλη ρηχό σενάριο και τραγικές -στα όρια του Δελφινάριου- ερμηνείες. Το σήριαλ θα μπορούσε να λέγεται “Κουτίνιο: Εγκλωβισμένος στο Μέλγουντ” αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχει κάποιο σπουδαίο τίτλο μέχρι αυτή την ώρα. Σε αυτό το σήριαλ κανένας δεν κάνει σπόιλερς, μιας και όλοι γνωρίζουν το που θα καταλήξουν οι τύχες του νεαρού Βραζιλιάνου πρωταγωνιστή και του Οίκου που αυτός ανήκει. Του ένδοξου αλλά ξεπεσμένου Οίκου των Κόκκινων του Μερσεϊσάιντ. Ενός Οίκου που πλέον δεν τρομάζει μιας και δεν έχει “Δράκους” και “Μάγους”, ούτε φυσικά σπουδαίους πολεμιστές, αλλά ένα ταλαιπωρημένο Liverbird για σήμα, παλεύοντας να αναδυθεί στην κορυφή στο Βασίλειο της Πρέμιερ Λιγκ εδώ και 27 σερί χρόνια, έχοντας ως μεγάλο όπλο την ιστορία και τις μνήμες του σπουδαίου στρατηγού Μπιλ Σάνκλι και του Κένι Νταλγκλίς, του πραγματικού Βασιλιά της Αγγλίας. Χωρίς κανένα αποτέλεσμα -εννοείται- μιας και οι άλλοι μεγάλοι Οίκοι έχουν και μάγους και δράκους και καλύτερους στρατιώτες. Έτσι είναι αυτά ας μη γελιόμαστε.

To σήριαλ αποτελεί συνέχεια ενός άλλου καλοκαιρινού σήριαλ. Της “σύμπραξης” Καταλωνίας και Παρισιού με τίτλο “Νεϊμάρ: Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη”, με τον πρώην αστέρα της Μπάρτσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εδώ και καιρό τα πάντα ήταν γνωστά σε όλους όσους ασχολούνται έστω και επιφανειακά με το ποδόσφαιρο. Η Παρί θα ολοκλήρωνε την μετακίνηση του αιώνα (μέχρι την επόμενη), φέρνοντας τον Νεϊμάρ στο Παρίσι και το καμάρι της Καταλωνίας θα κάλυπτε αυτό το -τεράστιο- κενό με τον Κουτίνιο, ασχέτως αν πολλοί φίλοι των “κόκκινων” περίμεναν -και περιμένουν ακόμα- να μην ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή λόγω της αγάπης (;) του Κουτίνιο για το κλαμπ και του γεγονότος πως πλέον αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Αγάπες, ρομαντισμός και λουλούδια υπήρχαν στο Γούντστοκ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο των εκατομμυρίων και των δεκάδων χορηγών έχουν δώσει τη θέση τους σε άλλα αισθήματα και συναισθήματα.

Για να έχεις τους κορυφαίους παίκτες στο ρόστερ σου θα πρέπει πρώτον να τους έχεις καλοπληρωμένους (αυτό η Λίβερπουλ το κάνει για να είμαι ακριβοδίκαιος). Δεύτερον να τους πλαισιώνεις με άλλους κορυφαίους παίκτες, φτιάχνοντας ένα δυνατό σύνολο μιας και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ, και τρίτον να κατακτάς τίτλους. Τους τίτλους τους θέλουν όλοι οι παίκτες. Ασχέτως αν είναι κορυφαίοι ή 10η αλλαγή σε κάποια ομάδα. Από πολλούς φίλους της Λίβερπουλ θεωρείται ασέβεια το γεγονός πως ο Κουτίνιο ζήτησε επισήμως μεταγραφή στην Μπάρτσα αλλά δεν θεωρείται ασέβεια προς το κλαμπ -και την ιστορία του- το γεγονός πως η διοίκηση της ομάδας και ο προπονητής δεν μπορούν να φέρουν κορυφαίους παίκτες εδώ και χρόνια, χάνουν όλους τους αστέρες που διαθέτουν και -το χειρότερο- πλαισιώνουν τους όποιους αστέρες διαθέτουν με μετριότατους ποδοσφαιριστές. Αυτό το τελευταίο θα έπρεπε να προβληματίζει -και πολύ μάλιστα- όλους τους φίλους της Λίβερπουλ κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη.

Οι κορυφαίοι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια είναι ο Μάικλ -προδότης- Όουεν, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Χαβιέ ο Μασκεράνο, ο λατρεμένος του γυναικείου κοινού Τσάμπι Αλόνσο, ο Φερνάντο Τόρες, ο Λουίς Σουάρεζ και ο Φίλλιπας ο Κουτίνιο. Οι πιο μερακλήδες ίσως βάζουν σε αυτή τη λίστα και τον Ραχίμ τον Στέρλινγκ (εγώ όχι). Η ομάδα πλην του Τζέραρντ δεν μπόρεσε να κρατήσει κανέναν και όλοι -μα όλοι- πουλήθηκαν σε άλλες κορυφαίες ομάδες (για πολλά εκατομμύρια λίρες) έχοντας στο μυαλό τους να κατακτήσουν τίτλους. Κάτι που -δυστυχώς- δεν μπορούσαν να κάνουν στο Άνφιλντ. Σχεδόν όλοι τα κατάφεραν. Εννοείται πως και ο Κουτίνιο θέλει να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Άδικο δεν του ρίχνω. Η Λίβερπουλ τα τελευταία 11 χρόνια (μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 2006) έχει κατακτήσει μόνο ένα Λιγκ Καπ (το 2012 κόντρα στην Κάρντιφ στα πέναλτι) και έχει δει όλους τους σπουδαίους παίκτες της, σε αυτό το διάστημα, να μην κατακτούν τίποτα (όπως ο Φερνάντο Τόρες που έφυγε για την Τσέλσι άτιτλος) ή σχεδόν τίποτα (όπως ο Σουάρεζ που κέρδισε μόνο το Λιγκ Καπ το 2012).

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κλάμα του Ουρουγουανού σούπερ σταρ μετά από εκείνο το 3-3 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας το 2014 όταν χάθηκαν και οι τελευταίες πιθανότητες για το πρωτάθλημα; Εκείνο το κλάμα ήταν κλάμα απόγνωσης, σαν να έλεγε στους συμπαίκτες του “Κάντε κάτι και εσείς ρε μάγκες, σας παρακαλώ δηλαδή”. Μαζί του είχαμε κλάψει όλοι όσοι είχαμε πιστέψει σε εκείνο το πρωτάθλημα. Εννοείται -λίγο καιρό μετά- έφυγε για την Βαρκελώνη σαρώνοντας τους τίτλους. Και πολύ καλά έκανε. Η απάντηση της διοίκησης της Λίβερπουλ για να καλυφτεί το κενό του ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο 33χρόνος Ρίκι Λάμπερτ της Σαουθάμπτον. Μη γελάτε σας παρακαλώ. Φέτος απ’ την άλλη, ο Κουτίνιο -έχοντας τον ρόλο του ηγέτη- είδε να έρχονται παίκτες όπως ο Ρόμπερτσον της Χαλ, για το αριστερό άκρο της άμυνας, και ο Σαλάχ της Ρόμα, για την επίθεση, με την ομάδα να δέχεται συνεχώς αρνητικές απαντήσεις για τους Κεϊτά (αμυντικός μέσος της Λειψίας) και Φαν Ντάικ (στόπερ της Σαουθάμπτον), με την Μπάρτσα να του ζεσταίνει την φανέλα βασικού. Που είναι το περίεργο στο να θέλει να αφήσει το Άνφιλντ για το Καμπ Νου;

Αυτό που επίσης μου προκαλεί απογοήτευση -και μεγάλη μάλιστα- για κάτι καλό τη φετινή σεζόν είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Προσωπικά ήθελα πολύ τον Γερμανό στο Άνφιλντ και το είχα γράψει μήνες πριν ανακοινωθεί αλλά πλέον βλέπω πως συνεχίζει και αυτός στην ίδια λογική όπως όλοι οι προκάτοχοί του. Δίχως τους μεγάλους σταρ, δίχως να μπορεί να κρατήσει τους ηγέτες και δίχως να κερδίζει τίτλους (μην ξεχνάμε πως ο Κλοπ πρόπερσι έχασε δύο τελικούς). Σίγουρα έχει αλλάξει πολλά προς το καλύτερο, είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός και σύγχρονος προπονητής, αλλά δεν βλέπω να μπορεί μαζί του να γίνει και φέτος καμία υπέρβαση, όσο κι αν είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, αν δεν έρθουν κάποιοι παίκτες απ’ το πρώτο ράφι.

Ο Κουτίνιο θα φύγει και ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης και πως θα μεταμορφωθεί άμεσα σε ηγέτη της ομάδας. Επίσης πρέπει να δούμε πόσο θα επηρεάσει όλο αυτό, θετικά ή αρνητικά, τις ισορροπίες μιας ομάδας που δεν φαίνεται να πατάει καθόλου καλά (το είδαμε άλλωστε τόσο στην πρεμιέρα με τη Γουότφορντ όσο και στην έδρα της Χοφενχάιμ) ούτε στη φετινή αφετηρία μιας σεζόν που αναμένεται αρκετά δύσκολη. Αν απ’ την άλλη ανατραπούν όλα τα δεδομένα και ο Κουτίνιο μείνει -χωρίς να το επιθυμεί- δεν ξέρω αν αυτό θα είναι καλό για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο. Θεωρώ πως όχι. “Nothin’ had changed” δήλωσε πριν μερικές ώρες ο Κλοπ για το θέμα. Μια δήλωση που θα μπορούσε να περιγράφει ολόκληρη την πολιτική της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χάρι Κιούελ: ένας λαβωμένος σούπερ σταρ από το Σίδνεϊ

Καλοκαίρι του 1993 και η Αυστραλία μέσω του ποδοσφαιρικού προγράμματος Big Brother Movement στέλνει έφηβους στην Αγγλία για να δοκιμαστούν σε διάφορες ομάδες. Ο 14χρόνος Μπρετ Έμερτον και ο 15χρόνος Χάρι Κιούελ ταξιδεύουν για το Λιντς ώστε να δοκιμαστούν για 4 εβδομάδες με την ομάδα νέων των «παγωνιών». Στο φιλικό με τους νέους της Ρόδεναμ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι μια ομάδα;

(…) Σε κάθε περίπτωση, τι είναι μια ομάδα; Δεν είναι οι εγκαταστάσεις ή οι διοικούντες ή οι άνθρωποι που πληρώνονται για να την εκπροσωπούν. Δεν είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, οι ρήτρες αποδέσμευσης, τα τμήματα μάρκετινγκ ή οι σουίτες. Είναι ο θόρυβος, το πάθος, το αίσθημα του να ανήκεις κάπου, η περηφάνια για την πόλη σου. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Ο Κουτίνιο δεν αφήνει την Λίβερπουλ. Αυτή τον διώχνει”

  1. Ο/Η Στέλιος Ιωάννου λέει:

    Συγνωμη αλλα το αρθρο περίεχει ανακριβειες. Καταρχας το βασίλειο, ειναι το πιο μεγαλο, γιατι έχει τους παραπανω τίτλους στην Ευρώπη αν θελεις να παρομοιάσεις το Γουέστερος με το ποδοσφαιρο.
    Κατα δευτερο αναφερεις πως “να μην ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή λόγω της αγάπης (;) του Κουτίνιο για το κλαμπ.” Λάθος. Ειμαι θέμα στρατηγικης. Η Λιβερπουλ δεν θέλει τα λεφτα σήμερα.

    Ο Κουτινιο ομως – ακομη και του χρόνου – δεν θα φυγει γιατι είναι στην Λιβερπουλ. Ο κουτινιο θα φυγει γιατι τον θελει η Μπαρτσελονα. Ειναι σαν να εισαι στην ξενιτια, να μην εχεις μαθει την γλωσσα 5 χρόνια, να παίρνεις δον μισθο της ζωης σου και ξαφνικα να ανοιγει η δουλεια σου στην Ελλαδα, με τα ιδια λεφτα.

    “Nothing have changed” όπως ειπε. Η ιστορία ανηκει στην Λίβερπουλ στο Γουέστερος του ποδοσφαίρου. Και η ιστορία δεν αλλαζει ετσι ευκολα φιλε sombrero. Ούτε το Γουέστερος.

  2. Ο/Η Nearxos λέει:

    Πραγματικά λυπάμαι που το λέω αλλά η Λίβερπουλ έχει γίνει πλέον η Βαρέζε του ποδοσφαίρου. Καλή και χρυσή η ιστορία που γράφτηκε κάποτε αλλά η ιστορία συνεχίζει να γράφεται. Από άλλους πλέον.

  3. Ο/Η drshia λέει:

    Χλευάζεις την Liverpool γιατί τόσα χρόνια δεν μπορεί να κρατήσει τους αστέρες της και να χτίσει με αυτούς και φέτος που αποφασίζει να το κάνει κρατώντας τον Φίλιπα πάλι την κατηγορείς;

  4. Ο/Η Dim λέει:

    ”Η ομάδα πλην του Τζέραρντ δεν μπόρεσε να κρατήσει κανέναν και όλοι -μα όλοι- πουλήθηκαν σε άλλες κορυφαίες ομάδες (για πολλά εκατομμύρια λίρες) έχοντας στο μυαλό τους να κατακτήσουν τίτλους.”

    Οταν ερχεται η Ρεαλ και η Μπαρτσελονα και ζητανε παιχτες δεν μπορεις να κρατησεις κανενα παιχτη ποιος παιχτης δεν θελει να παιξει σε αυτα τα δυο κλαμπ,αυτο οσον αναφορα Μασερανο,Αλονσο,Σουαρεζ,Κουτινιο. ο Τορες οταν πουληθηκε εφυγε με πολυ καλα λεφτα τοτε για την Λιβερπουλ.Η μονη ομαδα που ισως μπορει να κρατησει τα αστερια της ειναι η Μπαγιερν Μοναχου. Η Γιουναιτεντ δεν πουλησε τον Ροναλντο η Τοτεναμ τον Μπειλ και τον Μοντριτς η Αρσεναλ τον Ανρι καιτον Φαμπρεγκας.Η νοοτροπια δεν πουλαω τα αστερια μου και δινω 200 εκατ. για να φερω ονοματα ειναι της Σιτυ της Γιουναιτεντ και της Τσελσι πιο παλια,η Λιβερπουλ ειναι ομαδα που παραγει παιχτες απο τις ακαδημιες και αγοραζει φτηνα η νορμαλ ας το πουμε καλυτερα. Λογικο ειναι καποιοι να ειναι απλα καλοι και καποιοι να βγουν τοπ παιχτες γιατι και ο σουαρεζ οταν ηρθε δεν ηταν παιχταρας με 25 εκατομυρια αλλα εγινε ενας απο τους καλυτερους επιθετικους στον κοσμο. Οσο για τον μεταγραφικο σχεδιασμο φετος που πηγε χαλια αν ειχε παρει Κειτα και Βαν Νταικ και κραταγε και Κουτινιο δεν νομιζω οτι θα ελεγε καποιος γιατι δεν εδωσε αυτα τα λεφτα να παρει world class παιχτες και πεταξε παλι λεφτα στον κουβα.ΠΟλλα ακουμε φετος για την Σιτυ και την Γιουναιτεντ αλλα το πρωταθλημα ενας μπορει να το παρει για τον δευτερο θα ειναι αποτυχημενη η χρονια με τοσα λεφτα που εχουν ξοδεψει φετος το καλοκαιρι,ας περιμενουμε λιγο ουτε μονο την πρωτη αγωνιστηκικη ειδαμε και κυριως ας το απολαυσουμε.

  5. Ο/Η Kyriacos λέει:

    Το πρόβλημα στην εν λόγω σαπουνόπερα είναι το timing. Οπως δήλωσε και ο Κλοπ, “Maybe everybody has a price – in the right moment. In the wrong moment? No price.”
    Αν ο Κουτίνιο ζητούσε μεταγραφή στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο κόσμος της Λίβερπουλ δεν θεωρεί ασέβεια το γεγονός πως ο Κουτίνιο ζήτησε μεταγραφή για να πάει στην Μπάρτσα. Θεωρεί ασέβεια το γεγονός πως παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος ζητά μεταγραφή, σε μια περίοδο που καμιά όμαδα δεν πρόκειτε να πουλήσει παίκτη του μεγέθους του Κουτίνιο για να μπορέσει να τον αντικαταστήσει.
    Είμαι σίγουρος πως καταβάθος όσοι “ακολουθούμε” αυτή την ομάδα που λέγετε Λίβερπουλ γνωρίζει πως δεν είμαστε οι ομάδα που είμασταν κάποτε και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Κουτίνιο ζήτησε μεταγραφή, οπότε αν ζητούσε μεταγραφή πιο γρήγορα πολύ πιθανό να την έπερνε.
    Παρόλο που συμφωνώ σε αρκετά σημεία του άρθρου, κυρίως για το στάτους και την πολιτική της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, θα διαφώνήσω με το γεγονός πως η Λίβερπουλ είναι αυτή που διώχνει τον Κουτίνιο. Κατα την ταπεινή μου πάντα άποψη, όταν η ομάδα που θέλει να σε αποκτήσει λέγετε Μπαρτσελόνα ή Ρεαλ, δύσκολα μπορείς να κρατήσεις τον παίκτη σου, είτε λέγεσαι Λίβερπουλ, είτε Γιουναιτεντ είτε Γιουβε. Από τους 5 παίκτες που αναφέρεται στο άρθρο, οι 4 έφυγαν για Ρεαλ ή Μπαρτσελόνα. Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ περίπτωση, που η Μπάρτσα ή η Ρεάλ να ζητά παίκτη και να μην μπορεί να τον πάρει επειδή προτήμησε να μείνει στην ομάδα που ήταν.

  6. Ο/Η Botheredman λέει:

    Καλησπέρα σε όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου !! Θα ήθελα να αρχίσω λέγοντας ότι βρίσκω το άρθρο πολύ όμορφο και σε μεγάλο βαθμό σωστό !!
    Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπες αλλά θα ήθελα να σταθώ σε ένα από τα παρακάτω σχόλια που είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό . Εγώ είμαι ένας από που δισεκατομμύρια οπαδούς της μεγάλης αυτής ομάδας που ονομάζεται Λίβερπουλ . Είμαι 19 χρόνων και είμαι Λίβερπουλ χάρη στον πατέρα μου από όταν ήμουν 1 ημερών !! Έχω δει παραπάνω από 25 αγώνες τις Λίβερπουλ τόσο στο ανφιλντ όσο και εκτός ( ένα από αυτούς τον τελικό στην Αθήνα το 2007 ) . Στη ζωή μου έχω πανηγυρίσει πολλά γκολ αλλά λίγους τίτλους , αλλά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ακόμα και σαν παιδί δεν θέλησα να αλλάξω ομάδα όσο και αν έβλεπα την μπαρτσελονα και τη Ρεάλ να κυριαρχούν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ! Όπως αναφέρθηκε σωστά σε ένα από τα σχόλια η μάσα πρέπει να σταματήσει να δίνει τους μεγάλους παίχτες και τους “ηγέτες ” της όπως είπες γιατί με το να το κάνει αυτό υποβαθμίζει την ομάδα και κάνει αδύνατη την μεταγραφή άλλων παιχτών τέτοιου μεγέθους !!!! Ο κουτινιο πρέπει να είναι το “αρκετά ” πια !!!! Είναι ένας νέος σε ηλικία παίχτης που αναδείχτηκε από την ομάδα και υπέγραψε τον Ιανουάριο ένα 5ετη συμβόλαιο !!! Άμα φύγει στην χρονική αυτή στιγμή η Λίβερπουλ θα χάσει άλλη μια χρόνια !! Η ομάδα πρέπει να γυρίσεις στις παλιές τις δόξες γιατί αυτό της αξίζει με οποιονδήποτε τρόπο , (αλλαγή ιδιοκτητών άμα χρειαστεί ) . Καλή συνέχεια σε όλους σας . YNWA !!!

  7. Ο/Η Mike λέει:

    Όχι φίλε που έγραψες το άρθρο.Ο κουτινιο δεν θα φύγει.Τουλαχιστον όχι φέτος.Και δεν διώχνει η Λίβερπουλ τον κουτινιο,η νταβαδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που με τα λεφτά τους νομίζουν ότι μπορούν να αγοράσουν τα πάντα.ΔΗλαδη θα φοβόμαστε να αγοράσουμε ένα καλό παίχτη με τον φόβο ότι κάνοντας μια καλή χρονιά θα έρθει η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ και θα μας τους πάρει.η Λίβερπουλ φέτος δεν χρειάζεται τα λεφτά τους.να κρατησει τους παίχτες της χρειάζεται και να χτίσει ομάδα .Όπως επίσης συμφωνώ με την στάση της Σαουθάμπτον και της Λειψίας που δεν μας πουλάνε φαν Ντάικ και Κεϊτά.πρεπει να μπει ένα φρένο κάπου με την σπατάλη τόσων χρημάτων για ποδοσφαιριστές πόσο μάλλον για παίχτες που έχουν κάνει μια η δυο καλές χρονιές.Οσο αφορά τους παίχτες που έφυγαν από την ομάδα τα πράγματα δεν τα ξέρεις κ πολύ καλά.Ο Τόρες ήθελε να φύγει γιατί δεν του είχαν αγοράσει παίχτη.μολις πήραμε τον Σουάρες ο Τόρες ήθελε να μείνει αλλά τότε έσκασε πρόταση 50 εκατομμυρίων που παραηταν καλή για τα δεδομένα της εποχής.ο Αλόνσο έφυγε επειδή δεν τον ήθελε ο Μπενίτεθ διαφορετικά θα έμενε.οσο για τον Στέρλινγκ δεν το συζητάω.τους κλέψαμε κανονικά.παραειναι μέτριος για τόσα λεφτά.μονο οι Σουάρες κ μασερανο ήθελαν πραγματικά να φύγουν.

  8. Ο/Η Τζόντζο λέει:

    Τροφή για σκέψη.
    Εδώ και ένα χρόνο ο μάνατζερ του είναι ο Kia Joorabchian…

  9. Ο/Η Μπρούνο Κόντι λέει:

    Αυτό που με θυμώνει πιο πολύ είναι η χρονική στιγμή που επέλεξαν Μπάρσα και Κουτίνιο για να κάνουν την κίνησή τους. Παρά τον εξευτελισμό που υπέστησαν με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Νεϊμάρ, στην Μπάρσα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τους ανήκουν τα πάντα, ότι όλοι κρέμονται από τα χείλη τους και ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

    Κανείς δεν θα έλεγε το παραμικρό, αν η Μπάρσα είχε κάνει μία λογική προσφορά στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Αντί γι’ αυτό, η Μπάρσα έρχεται με τρόπο εκβιαστικό -παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος- να αναστατώσει έναν ποδοσφαιριστή που μόλις έχει υπογράψει καινούριο συμβόλαιο και να τον φέρει σε σύγκρουση με τον σύλλογό του. Με μοναδικό σκοπό να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή έναντι αντιτίμου χαμηλού για τα δεδομένα που η ίδια η Μπάρσα έχει δημιουργήσει με το προηγούμενο της μεταγραφής Νεϊμάρ. Και δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω την -υποτίθεται- «βελτιωμένη» νέα προσφορά της Μπάρσα.

    Για μένα, η συμπεριφορά των Καταλανών είναι αλαζονεία του χειρότερου είδους. Είναι προσβολή για έναν σύλλογο με την ιστορία της Λίβερπουλ. Το ίδιο και η συμπεριφορά του Κουτίνιο. Ελπίζω η διοίκηση της αγαπημένης μου ξένης ομάδας να μην ενδώσει στις πιέσεις και να μην παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή αυτήν τη χρονική στιγμή. Είναι άλλο πράγμα η Μπάρσα και ο Κουτίνιο να νομίζουν ότι είμαστε καφενείο και άλλο να το επιβεβαιώσουμε μόνοι μας στα μάτια όλου του κόσμου. Κάτι το οποίο απεύχομαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *