Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο αγώνας των 5 λεπτών (σε 2 ημίχρονα)

Σας φαίνεται το ποδόσφαιρο λίγο βαρετό; Πιστεύετε ότι κρατάει πολλή ώρα; Μην στενοχωριέστε. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής είναι εδώ για να δώσει λύση. Όπως το έκανε στο μπαράζ ανόδου της Γ’ εθνικής. Εκεί που στον τελικό βρέθηκαν η Ντεπορτίβο Ριέστρα και οι Κομουνικασιόνες (που όπως σωστά μαντεύετε σημαίνει «Επικοινωνίες» και ήταν το όνομα που βρήκαν οι υπάλληλοι των αργεντίνικων ΕΛΤΑ που την ίδρυσαν). Η Ριέστρα είναι μια από τις αγαπημένες ομάδες του Μαραντόνα, καθώς το 2013 ανέλαβε ως “πνευματικός προπονητής” της, κάτι που ακούγεται πολύ ως μέντιουμ, αλλά στην ουσία σήμαινε ο Ντιέγκο να πηγαίνει να βλέπει τα ματς και να βγάζει κανέναν πύρινο λόγο στα αποδυτήρια.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Οι Κομουνικασιόνες κέρδισαν το πρώτο ματς με 1-0 και στις 3 Αυγούστου πήγαν για τη ρεβάνς. Η ομάδα του Ντιέγκο (εμπνευσμένη από τις ευχές που έστειλε από τα Εμιράτα λίγο πριν παρακολουθήσει από την τηλεόραση το ματς) κατάφερε μέχρι το 33′ να έχει κάνει το 2-0 και να κρατάει την άνοδο στα χέρια της. Φτάνοντας στο 89ο λεπτό ο βοηθός έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεις, πέντε λεπτά για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Με το παιχνίδι να παίζεται ακόμα όμως, κάποιοι οπαδοί της Ριέστρα μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν κι ένας από αυτούς που ήταν πολύ πιο θαρραλέος, μπήκε για τα καλά στο χορτάρι και συμμετείχε κανονικά στο παιχνίδι, μαρκάροντας κιόλας παίκτες των φιλοξενούμενων. Ορισμένοι από αυτούς του επιτέθηκαν και εκεί τα πράγματα ξέφυγαν, αφού μπήκαν μέσα κι άλλοι οπαδοί και έπεσαν μερικές ψιλές.

https://www.youtube.com/watch?v=_nlNbUtOSYM

Προσέχουμε τον κουκουλοφόρο που μαρκάρει

Ο διαιτητής μην έχοντας άλλη λύση διέκοψε το παιχνίδι, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι (αλλά κι ο Ντιέγκο που έστειλε και ανάλογο βίντεο) πανηγύριζαν για την άνοδο (!!). Το κορυφαίο ήταν πως ο… πρωτομάστορας των επεισοδίων αποκαλύφθηκε τελικά ότι δεν ήταν κάποιος γνωστός άγνωστος. Ήταν γνωστότατος με όνομα Λεάντρο Φρέιρα και μάλιστα ποδοσφαιριστής της Ριέστρα που ήταν εκτός αποστολής. Πριν παραλάβει το Όσκαρ Εξυπνάδας βγήκε στα ΜΜΕ και είπε ότι από την πολλή χαρά του μπήκε να πανηγυρίσει, αλλά δυστυχώς δεν εξήγησε γιατί μετέτρεψε το σύστημα της ομάδας του σε 5-4-2 με την παρουσία του.

Η Ομοσπονδία έτσι πήρε στα χέρια της την κατάσταση και αυτό συνήθως στην Αργεντινή δεν είναι καλό. Παρά το χαμό και το ντου αποφάσισε το ματς να συνεχιστεί κανονικά από εκεί που είχε διακοπεί, να γίνουν δηλαδή τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν. Το ακόμα πιο ωραίο ήταν πως αποφασίστηκε αυτά να γίνουν σε δύο ημίχρονα. Το 1ο με τρία λεπτά και το 2ο με δύο λεπτά. Σπάζοντας φυσικά το ματς έτσι, ήταν ακόμα πιο άδικο για τους Κομουνικασιόνες που ήθελαν ένα γκολ για να πάει το ματς στα πέναλτι. Η απόφαση όμως δεν τελείωσε εκεί. Εκεί τελείωσαν μόνο τα ευχάριστα για την Ντεπορτίβο Ριέστρα. Η ομάδα τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές, πρόστιμο 600 χιλιάδες πέσος (που λογικά είναι βαρύ για μια μικρή ομάδα) και -20 βαθμούς σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν παίζει του χρόνου.

Η κωμική αυτή απόφαση έφερε αντιδράσεις. Ουσιαστικά τιμωρούσε πολύ βαριά μια ομάδα ως υπεύθυνη για τα επεισόδια, αλλά της έδινε τεράστιες πιθανότητες ανόδου στη Β’ εθνική και ταυτόχρονα νέας πτώσης (μιλάμε για -20 βαθμούς σε μια κατηγορία που υποβιβάζονται έξι ομάδες). Οι φιλοξενούμενοι αν και αρχικά έλεγαν ότι δεν θα κατέβουν να παίξουν, το έκαναν. Μπήκαν στα αποδυτήρια τραγουδώντας το “Δώσε μου πέντε λεπτά και τίποτα άλλο” του Ουρουγουανού Λούκας Σάγο, ενώ εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έγραφε μια φράση του Μαρσέλο Μπιέλσα: «Το ποδόσφαιρο φτιάχτηκε για να επικρατείς επί του αντιπάλου με την αξία σου».

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα των πέντε λεπτών

Μπιέλσα αυτοί; Μαραντόνα εμείς. Ο Ντιεγκίτο από τη Σ. Αραβία πήρε τηλέφωνο τον κόουτς που ετοιμαζόταν να κατέβει με 6-3-1 για το πεντάλεπτο και του «έδωσε χαρτάκι» με το 4-3-3 της επιτυχίας. Ο κόουτς δεν αρνήθηκε, η Ριέστρα κατέβηκε έτσι και άντεξε και στα 3 λεπτά του 1ου ημιχρόνου, αλλά και στα 2 του 2ου. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ένα κόρνερ και τίποτα παραπάνω. Έτσι, η Ντεπορτίβο Ριέστρα θα πραγματοποιήσει το όνειρό της, να παίξει για πρώτη φορά στη Β’ εθνική, αλλά θα το κάνει με λιγότερα χρήματα, λιγότερους βαθμούς και χωρίς οπαδούς. Και μια ακόμα ιστορία γραφικότητας έλαβε τέλος στη Λ. Αμερική.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η απίθανη ιστορία του μεγαλύτερου ψεύτη του ποδοσφαίρου

 Αμέτρητες φορές στο παρελθόν κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας έχει ειπωθεί η χλευαστική ατάκα “αυτός ο παίκτης δεν γίνεται να βγάζει λεφτά από το ποδόσφαιρο”. Ο μικροσκοπικός μας πλανήτης όμως κατοικείται από μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε ένας λάτρης των πιθανοτήτωνμπορεί να σου αποδείξει ότι κάπου, κάποια στιγμή, κάποιος μπορεί να τερματίσει ακόμα και αυτή την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πίσω μπάζουμε

Η προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Αργεντινής έφερε αλλαγή στο σκηνικό της κορυφής. Η Χιμνάσια Λα Πλάτα που πήγαινε για την μεγάλη έκπληξη δεν τα κατάφερε, ενώ η Ρίβερ έγινε πλέον το αφεντικό. Χρειάστηκαν όμως δυο τραγικά λάθη για να συμβεί αυτό. Πρώτα το λάθος του τερματοφύλακα της Χιμνάσια Φερνάνο Μονέτι που μέσα στη βροχή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Ο αγώνας των 5 λεπτών (σε 2 ημίχρονα)”

  1. Ο/Η Preben Elkjær λέει:

    Ντάξει..
    Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν υπάρχουν.. Είναι γνωστό ότι η βλακεία δεν έχει όρια αλλά εδώ μου φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο βαθύ.. Αυτοί το κάνουν επίτηδες κάθε φορά, είμαι σίγουρος.. Όπως είχε πει και ο Κλιντ Ίστγουντ κάποτε

    “προσπάθησα να είμαι λογικός.. ΔΕΝ ΜΟΥ ΆΡΕΣΕ.. “

  2. Ο/Η Ioannis Per. Peppas λέει:

    Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά ο αγώνας που διεκόπη, μάλλον έγινε στις 30 Ιουλίου του 2017:
    https://www.goal.com/es-ar/noticias/papelon-hinchas-invadieron-la-cancha-y-golpearon-a-un/17m4ce8gsit881maxorpkxw8xf

    Η απόφαση για τον πεντάλεπτο πάρθηκε στις 2 Αυγούστου:
    https://www.goal.com/es/noticias/riestra-comunicaciones-reanudacion-y-duras-sanciones/25xy71jhholl12656akx6mjeh

    Ο πεντάλεπτος παίχτηκε στις 15 Αυγούστου:
    https://youtu.be/Yk6gzSx0UOs

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν τις θυμάμαι τις ημερομηνίες, αλλά μια που το κείμενο γράφτηκε στις 5 Αυγούστου του 2017 το αποκλείω ο 5λεπτος αγώνας να παίχτηκε στις 15.
    Το βίντεο άλλωστε από το 5λεπτο ματς έχει ημερομηνία 3 Αυγούστου και στο 2ο λινκ που παρέθεσες λέει για “επόμενη Πέμπτη”, 3 Αυγούστου του 2017 από ότι τσέκαρα ήταν Πέμπτη.
    Το πρώτο έγινε όντως στις 30 Ιουλίου, φαίνεται άλλωστε και από το tweet με τη φωτογραφία, το 3 Αυγούστου είναι λανθασμένο.

  4. Ο/Η Ioannis Per. Peppas λέει:

    Δεν είναι δα και τίποτε τρομερό. Απλά το έγραψα για την ιστορία. Δική μου -ας τη πούμε- μανία είναι το ψάξιμο των ημερομηνιών! “Μοιράζω” πολλά άρθρα σας από τη σελίδα μου, προσπαθώντας να “κρατάω” τις ημερομηνίες!

    Ψάχνοντάς τες, έπεσα πάνω στα άρθρα του goal.com, που με οδήγησαν σ’ αυτό που έγραψα. Γεγονός είναι ότι το tweet δεν το είδα. Βασίστηκα στις ημερομηνίες των δημοσιεύσεων.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν πειράζει, καλά έκανες. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε ακριβείς σε αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *