Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Κυριακή με την οικογένεια

Η Πουέρτο Μοντ δεν είναι η πιο γνωστή ομάδα του κόσμου. Ο μόνος πιθανός λόγος να την ξέρετε (εκτός αν ζείτε στη Χιλή) είναι το γεγονός ότι ο 41 ετών Σεμπαστιάν “Λόκο” Αμπρέου είναι παίκτης της, ένας άρρωστος με την μπάλα ποδοσφαιριστής που θέλει να κάνει αυτό που αγαπά, ανεξάρτητα από χρήματα. Η Πουέρτο Μόντ όμως έχει ακόμα έναν Σεμπαστιάν. Τον 33χρονο οπαδό της Σεμπαστιάν Καρέρα που κι αυτός είναι άρρωστος με την μπάλα και την ομάδα. Μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση της Β’ εθνικής της Χιλής και την Κυριακή που πέρασε αγωνιζόταν απέναντι στην Κοκίμπο Ουνίδο.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι περίπου 1500 χιλιόμετρα όπως βλέπετε και στο χάρτη και σίγουρα μπορεί κάποιος να σκεφτεί πολλά πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει με το χρόνο του από το να τη διανύσει για να δει ένα ματς Β’ εθνικής που στο κάτω κάτω δεν ήταν και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Όχι όμως ο Σεμπαστιάν που βρέθηκε στο Εστάδιο Μπισεντενάριο, ο μοναδικός οπαδός της Πουέρτο Μοντ στο πέταλο. Και φρόντισε να στηρίξει την ομάδα, να φωνάξει και στο τέλος να πανηγυρίσει σαν τρελός και τα δύο γκολ στη νίκη με 1-2 (με τον Λόκο Αμπρέου βασικό, αλλά χωρίς να σκοράρει).

Ο Σεμπαστιάν έγινε θέμα σε όλα τα σάιτ της Χιλής και η κίνησή του έφτασε μέχρι τη Γερμανία, με τον Αρτούρο Βιδάλ να τον αποθεώνει. Ο ίδιος πάντως δεν έδειξε να το θεωρεί κάτι ιδιαίτερο: «Είναι μακρύ, εξουθενωτικό ταξίδι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έρθω να δω την ομάδα μου. Είναι νομίζω η έκτη φορά που έρχομαι εδώ, υποστηρίζω την Πουέρτο Μοντ εδώ και 20 χρόνια. Είναι δύσκολο να υποστηρίζεις μια τέτοια ομάδα, καθώς στην πόλη οι περισσότεροι υποστηρίζουν τις ομάδες της πρωτεύουσας. Είναι λίγα τα νέα παιδιά που υποστηρίζουν την Πουέρτο Μοντ».

Λίγο φάλτσος, αλλά δεν σταματάει

Στη συνέχεια ο Σεμπαστιάν ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα και το γιο του που τους στέρησε μια Κυριακή μαζί. Έπρεπε να είναι με την “άλλη οικογένειά του” όπως είπε, τους πράσινους. Τώρα αν η γυναίκα του τον περιμένει με τον πλάστη στην πόρτα δεν το ξέρουμε. Οι παίκτες και η διοίκηση της Πουέρτο Μοντ πάντως τον αποθέωσαν και τον τίμησαν για τη στήριξη. Ο Σεμπαστιάν δεν θα σταματήσει να ακολουθεί την ομάδα σε μια αγάπη χωρίς άλλα κίνητρα και χωρίς ανταπόδοση. Όπως έγραψε και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Χουάν Πάμπλο Αμπαρσούα:

«Αυτή η νίκη είναι για σένα. Σε ευχαριστούμε που μας πιστεύεις και μας ακολούθησες μέχρι εδώ χωρίς να σε νοιάζει τίποτα και έδωσες τα πάντα για την ομάδα σου»

ΥΓ Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Μάνο που μας ενημέρωσε για το θέμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι εικόνες του ντέρμπι

https://www.youtube.com/watch?v=P3FGyYRWfAg Για όσους είχαμε απογοητευτεί από τα περισσότερα εκ των τελευταίων Superclásico, το χθεσινό ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Κυριακή βράδυ σε καλή ώρα, με πολλούς πρωταγωνιστές και ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με το 0-1 της Μπόκα, γύρισε σε 2-1, για να λήξει με 2-4. Αρκετά καλό ποδόσφαιρο, πάθος, ωραίες εικόνες, το ποδόσφαιρο που αγαπάμε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας διαφορετικός τελικός Τσάμπιονς Λιγκ

Οπαδοί της Αλ Αχλί παρακολουθούν τον επαναληπτικό τελικό του Αφρικάνικου Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της ομάδας τους και των ‘Πειρατών του Ορλάντο’ (όχι το Ορλάντο των ΗΠΑ, το Ορλάντο της Νότιας Αφρικής), σκαρφαλωμένοι σε κάθε πιθανό σημείο του ηλεκτρονικού πίνακα του γηπέδου του Κάιρο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Αφρική οι κουστουμαρισμένοι τύποι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *