Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

11 χρόνια Σομπρέρο

Μια μέρα σαν αυτή, στα τέλη Αυγούστου του 2008, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Sombrero, που αρκετοί ξέρουν ως Sobrero και κάποιοι ως “εκείνη η γραφική σελίδα που βγάζει από το μυαλό της κουλά, λατινοαμερικάνικα συστήματα διεξαγωγής πρωταθλήματος”. Από τότε έχουν περάσει 11 χρόνια, σχεδόν μια ντουζίνα συντάκτες, περισσότερα από 4.000 κείμενα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ποστ στα σόσιαλ μίντια και, παραδόξως, είμαστε ακόμα εδώ “κι αυτό το καλοκαίρι”.

Το “εδώ” είναι βέβαια λίγο σχετικό μιας και έχουμε αλλάξει ήδη μια φορά στο παρελθόν ‘σπίτι’ ενώ ετοιμαζόμαστε πολύ σύντομα να μετακομίσουμε ξανά σε ένα πιο σύγχρονο σάιτ που θα έχει όλα τα κομφόρ ώστε να μπορείτε, επιτέλους, να μας διαβάζετε άνετα και από τα κινητά σας, όσο περιμένετε το ραντεβού σας, τη σειρά σας στην τράπεζα ή το μετρό (* κλείσιμο ματιού στους Θεσ/νικείς *).

Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που καθημερινά μας προτείνουν νέα θέματα, αυτούς που σχολιάζουν στα ποστ μας και φροντίζουν να κρατάνε τη σελίδα καθαρή από μπινελίκια, αυτούς με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια, όλους εσάς που κάθεστε και διαβάζετε ακόμα και τα κείμενα μας για έναν εύσωμο αριστερό μπακ με αχρωματοψία από το Εκουαδόρ, τους γονείς μας, τους φίλους μας, τα σκυλιά μας, τους ντελιβεράδες μας και τον τύπο που ανακάλυψε το ποδόσφαιρο, και, μιας και πήραμε φόρα κι έχουμε την προσοχή σας, να ευχηθούμε παγκόσμια ειρήνη, περισσότερο σεξ και λιγότερα κόρνερ εκτελεσμένα με κοντινή πάσα.

Με αφορμή τα 11α αυτά γενέθλια μας, ψάξαμε και διαλέξαμε μια 11αδα κειμένων από όλα αυτά τα χρόνια. Μια 11αδα που αποτελείται από κείμενα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλουμε να ελπίζουμε ότι καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις πτυχές του παιχνιδιού.

1. Φίλες και φίλοι, το Uruguayo 2018

2. Οκτώ μεγάλες αλήθειες για το 5×5

3. Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

4. Ο λατρεμένος προπονητής του τοπικού πρωταθλήματος

5. Ιταλία-Δυτική Γερμανία: Το παιχνίδι του αιώνα

6. Χόρχε «Μάχικο» Γκονζάλες: ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς (αν δεν τον έπαιρνε ο ύπνος)

7. Τα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ

8. Όταν ο Καντονά κλώτσησε τον ρατσισμό

9. Sombrero Quiz: Πόσο γνώστης των Τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ είσαι;

10. Το Football Manager μου έκλεψε τη ζωή

11. Ένας Σπουδαίος Υπηρέτης του Αθλήματος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά

(16 Ιουνίου, Παραλία Mucuripe, Φορταλέζα, Βραζιλία / Φωτογράφος: Andre Penner) Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά, πως να τους εξηγήσεις ότι μπορεί η “μπαλίτσα” να γίνει η αιτία για να διωχθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους και να μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, πως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράμμα από τη Βραζιλία

Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013 Αγαπητέ φίλε, ναι μιλάω σε εσένα που ακους Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “11 χρόνια Σομπρέρο”

  1. Ο/Η alekhine λέει:

    παιδια συνεχιστε ετσι και να τα εκατοστησετε!

  2. Ο/Η Παύλος Man Utd λέει:

    Δεν γίνεται να μην υπάρχει το “Η Λέστερ όλου του κόσμου”!!! Ένα από τα καλύτερα αθλητικά άρθρα που έχω διαβάσει ποτε!…

  3. Ο/Η Ross λέει:

    Βρήκα κατά τύχη το σάιτ κάπου στο 2012-2013. Νομίζω το 1ο κείμενο που διάβασα ήταν του John Cleese. Ε μετά, πάλι κατά τύχη, βρήκα και τη σελίδα στο facebook.
    Να σας ευχυθώ κι εγώ να τα εκατοστήσετε, ακόμα περισσότερο σεξ και να αλλάξει το πρωτάθλημα της Βραζιλίας σε ένα σύστημα όπως αρμόζει στην ήπειρο.

  4. Ο/Η berberos λέει:

    παυλο, πατα το λινκ με τα αρθρα του δουενδε.., και αφου τα διαβασεις ολα (νταξει, αν οχι ολα διαβασε καμια 20αρια) μπορει κ να αλλαξεις γνωμη…
    υ.γ. εννοειται και το συγκεκριμενο μιλαει κατ ευθειαν στην ψυχη του ποδοσφαιροφιλου…
    υ.γ.2 σαν φαν μποι ακουγομαι, αλλα διαβαζεις αρθρα και δεν χρειαζεται να φτασεις στο τελος να δεις υπογραφη… ξερεις ποιος το χει κανει…

  5. Ο/Η Brazilakis λέει:

    Παιδιά, να είστε καλά. Συγχαρητήρια για όλο αυτό που καταφέρατε να στήσετε. Σας ευχαριστούμε για τα ταξίδια σε εποχές και γεγονότα που είχαμε ξεχάσει, αλλά και σ’ αυτά -τα πολύ περισσότερα- που δε γνωρίζαμε. Σας εύχομαι να συνεχίσετε την υπέροχη δουλειά για όσα χρόνια -ελπίζω να είναι πολλά- αυτή σας γεμίζει, με την ίδια πάντα δημιουργικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *