Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

VAR εσείς, αστρολόγο εμείς…

Στα μεγάλα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο μόνο η τακτική και η ποιότητα. Οι εντολές και το καθαρό μυαλό. Παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Οι περισσότεροι θα σκεφτήκατε κάτι ανάμεσα στο “πάθος”, την “τύχη” ή τη μέρα στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες. Και ίσως σε έναν ορθολογιστικό κόσμο να είχατε δίκιο. Στον κόσμο της Λ. Αμερικής και στο Superclasico Μπόκα-Ρίβερ φαίνεται ότι μετρούν και άλλα πράγματα. Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, οι δύο προαιώνιοι εχθροί έφτασαν στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και εκεί η Ρίβερ κέρδισε με 2-0 το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της. Η Μπόκα τα έβαλε με τη διαιτησία κατά κύριο λόγο και τη χρήση του VAR, όπως σωστά πρέπει να κάνει κάθε ομάδα που χάνει από τον αντίπαλό της. Κατηγόρησε τη Ρίβερ για τις εύκολες βουτιές και μάλιστα ότι οι παίκτες της προπονούνται στο πώς θα πέφτουν για να κερδίζουν φάουλ και πέναλτι. Οι μέρες όμως περνούν, η ρεβάνς έρχεται και πρέπει να ρίξουμε όλα τα όπλα μας στη μάχη.

Το τελευταίο όπλο ακούει στο όνομα Κάρλος Ολίβα. Δεν είναι ούτε γυμναστής, ούτε σέντερ φορ, ούτε ψυχολόγος, ούτε αναλυτής δεδομένων. Είναι αστρολόγος και μάλιστα με τη λατινοαμερικάνικη σημασία του όρου, που συχνά περιπλέκεται με τη λέξη “brujo”. Με λίγα λόγια είναι μάγος/μέντιουμ/αστρολόγος. Μη γελάτε, έχει συνέχεια. Ο Ολίβα λοιπόν διεμήνυσε στους ανθρώπους της Μπόκα, πριν τον πρώτο ημιτελικό στο ιστορικό Εστάδιο Μονουμεντάλ, ότι η Ρίβερ είχε κάνει μαύρη μαγεία στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε (λέμε τώρα). Κι επειδή ο φαν Χέλσινγκ είναι αδειούχος, ο Ολίβα προσφέρθηκε να δώσει τη λύση. «Έχω τον τρόπο να λύσω τα μάγια και η Μπόκα να προκριθεί στον επόμενο γύρο», είπε στους ανθρώπους της ομάδας.

Και τι θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος; Φυσικά και θα τον πίστευε και θα προχωρούσε σε “πρόσληψή” του στην ομάδα. Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα Ole, δεν διαψεύστηκε και στη συνέχεια ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε. Ο Ολίβα εργάζεται πυρετωδώς εδώ και μέρες και μάλιστα περιέγραψε την κατάσταση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Η ατμόσφαιρα θα είναι τεταμένη, με πολλά νεύρα, αλλά εμείς ελπίζουμε ότι θα υπερισχύσουμε των εξωτερικών παραγόντων που θα προσπαθήσουν να μας αποσυντονίσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Ολίβα, που δηλώνει σίγουρος ότι ο αντίπαλος θα μείνει στο χορτάρι μετά το τελικό χτύπημα. Αλλά καλέ μου αναγνώστη, αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά δεν θα γινόταν ο Χορταρέας ιερέας. Χρειάζεται κι η συμμετοχή του κοινού.

Ο Ολίβα σε ξένοιαστες στιγμές

Έτσι, σε δεύτερό του μήνυμα στο Facebook, o Ολίβα κάλεσε τον κόσμο της Μπόκα να βοηθήσει κι αυτός. Πώς; Το post είναι μεγαλειώδες. Αν είσαι κι εσύ φίλος της Μπόκα, έστω και στην Ελλάδα από την τηλεόραση, μην αμελήσεις. Χρειάζεται ένα μπλε κερί (χρώμα της Μπόκα). Πάνω σε αυτό θα γράψεις με ένα σπίρτο τον αριθμό 7 τρεις φορές. Από κάτω προς τα πάνω. Προσοχή (λέει ο Ολίβα) μην ζουπήξεις το κερί πολύ και το σπάσεις. Μετά παίρνεις το κερί στο χέρι και θυμάσαι μεγάλες στιγμές της Μπόκα που έζησες. Δεν χρειάζεται να είναι πρόσφατες. Μπορεί να είναι από τα χρόνια του Μαραντόνα (αν και τότε η ομάδα ήταν λίγο χάλια). ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν τελειώσαμε έτσι απλά. Στη συνέχεια, παίρνεις και βάζεις το κερί σε ένα πιάτο και δίπλα ένα ποτήρι με νερό. Στη συνέχεια προσεύχεσαι στον αρχάγγελο Μιχαήλ (όχι στον Γαβριήλ γιατί είναι γνωστός οπαδός της Ρίβερ) να κόψει όλα τα δεσμά που κρατούν τους παιχταράδες μας εγκλωβισμένους, να παίζουν χωρίς αυτοπεποίθηση. Ζήτησέ του να δώσει δύναμη και κουράγιο σε κάθε παίκτη, αλλά και στον κόουτς Αλφάρο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν στις 14.15 ακριβώς. Το τελετουργικό πρέπει να γίνει ακόμα δύο φορές τις επόμενες δύο μέρες και το κερί πρέπει να μείνει στο πιάτο σε όλη τη διάρκεια. Αν έχετε μικρό παιδί προσέξτε μην το φάει, όχι γιατί θα πάθει κάτι το μούλικο, αλλά γιατί δεν θα κερδίσουμε τη Ρίβερ. Κι αν πιστεύετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου δείτε και το ποστ του μάγου (έστω και στα ισπανικά) στο Facebook.

Ο Ολίβα βγήκε στα κανάλια και είπε ότι αυτός βρισκόταν πίσω από τις τελευταίες επιτυχίες της Ρίβερ στις διεθνείς διοργανώσεις (όχι κανένας Γκαγιάρδο) και δηλώνει οπαδός της Ρίβερ, αλλά όπως λένε κι οι Έλληνες αναγνώστες: “σε αυτά δεν χωράν οπαδικά”, καθώς το έργο του λέει δεν αναγνωρίστηκε από τη διοίκηση της Ρίβερ. Η πρόβλεψή του μιλάει για 4-0 υπέρ της Μπόκα (εκτός ίσως αν δεν βρεθούν αρκετά μπλε κεριά), μια νίκη που ούτε οι διαιτητές, ούτε το VAR θα καταφέρουν να χαλάσουν. Κάπου στα μικρά γράμματα, ο Ολίβα δήλωσε ότι οι μέθοδοί του έχουν επιτυχία 80%. Αυτά τα γραφικά συμβαίνουν συχνά στην Αργεντινή κι ο πρόεδρος της Μπόκα Αντζελίτσι παραδέχτηκε την αλήθεια, λέγοντας ότι ο ίδιος πιστεύει στη σκληρή δουλειά, αλλά αν ο κόσμος πιστεύει σε αυτά γιατί να πάει εναντίον τους; “Τα δέχομαι όλα”, είπε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που λέει ότι ο Ολίβα κόβει βόλτες στο Μπομπονέρα. Αν θα καταφέρει να φέρει και την πρόκριση θα το μάθουμε σύντομα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο χειρότερος επιθετικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

Μια μέρα του Νοεμβρίου του 1996 ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Γκρέιαμ Σούνες, έλαβε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Ζόρζ Γουεά, ο οποίος μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μετά ο Σούνες, ο Γουεά του μίλησε για έναν ξάδερφο του από τη Σενεγάλη, ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο θάνατος ενός οπαδού

Στις 26 Ιουνίου η Φέγενορντ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν. Στις κερκίδες του Ντε Κάιπ βρέθηκαν περίπου 6.000 οπαδοί της που ήθελαν να δούνε την πρώτη συνάντηση της ομάδας και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους και για τη νέα περίοδο. Στο 12ο, συμβολικό, λεπτό της προπόνησης οι παίκτες σταμάτησαν τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *