Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κατακτώντας την Τασκένδη

Ακούγοντας την λέξη Ουζμπεκιστάν σίγουρα κάποιος δεν σκέφτεται το ποδόσφαιρο αμέσως. Άντε να είναι λίγο ψαγμένος και να του έρθει στο μυαλό ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής που έπαιζε στην Παχτακόρ της Τασκένδης πριν έρθει στα μέρη μας. Μέσα σε μία μέρα όμως μάθαμε για τα καλά το ουζμπέκικο ποδόσφαιρο που ήρθε να αναστατώσει την Α.Ε.Κ.

Η Μπουνιοντκόρ, μια ομάδα με ζωή τριών ετών (ιδρύθηκε το 2005) και γήπεδο 16.000 θέσεων προσπάθησε να φέρει τον Ετό στην Τασκένδη και αφού δεν τα κατάφερε έβαλε στον στόχο της τον Ριβάλντο. Ο Ριβάλντο απογοητευμένος από τα όσα έγιναν στα πλεϋ-οφς ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Τελικά, κάπου εκεί στα μέσα Μαΐου δήλωσε ότι με την αγάπη και την στήριξη που πήρε από τον κόσμο αποφάσισε να παίξει για ακόμα έναν χρόνο στην ομάδα της Α.Ε.Κ.

Και ενώ η Α.Ε.Κ. περνάει ένα ιδιαιτέρως θερμό καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται από διοικητικές αναταραχές (σύνηθες φαινόμενο που όμως είχε εκλείψει από το 2004 και μετά), αποχωρήσεις σημαντικών παικτών και μια αυξανόμενη απογοήτευση του κόσμου για τις μεταγραφές αλλά και τις εμφανίσεις της ομάδας στα φιλικά, ο Ριβάλντο αποφασίζει να μεταναστεύσει στο κοσμοπολίτικο Ουζμπεκιστάν. Δίνει συνέντευξη στο ραδιόφωνο και δεν σταματάει να ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο της Α.Ε.Κ., αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Την απόφασή του την έχει πάρει και δεν φαίνεται σε αυτή να έπαιξε ρόλο ο απλός οπαδός που αγόρασε τη φανέλα με το 10 από το A.E.K. Shop.

Είναι θεμιτό να σκέφτεται κάποιος την αποκατάσταση των παιδιών του, ακόμα και αν με τα χρήματα που έχει βγάλει τόσα χρόνια μπορεί να θρέψει και τα δισέγγονά του, αλλά αυτό που κυρίως ενόχλησε είναι η ευκολία με την οποία ο Ριβάλντο εγκατέλειψε το καράβι που είχε αρχίσει να μπάζει νερά. Όχι για να πάει στη Βραζιλία, όχι για να πάει έστω στο MLS των Η.Π.Α., όχι για να πάει στην Ιαπωνία, ούτε καν για να πάει στο Κατάρ ή τη Σαουδική Αραβία. Για να πάει στο Ουζμπεκιστάν. Αγωνιστικά ίσως η απώλεια να μην είναι τόσο μεγάλη, ο χρόνος όμως στον οποίο γίνεται είναι άσχημος και σε συνδυασμό με τα σοκ από τις απανωτές φετινές αποχωρήσεις στην Α.Ε.Κ. κάνει τη ρεβάνς με την Ομόνοια και το ντέρμπυ της πρώτης αγωνιστικής αγώνες τεράστιας σημασίας για τη φετινή σεζόν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Υπερεκτιμημένος ή αδικημένος: η καριέρα του Μιχάλη Κωνσταντίνου

Τη στιγμή που γεννιέται η ιστορία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακατέργαστη ύλη. Για να πάρει σχήμα και να μπορέσουμε όλοι εμείς να περπατήσουμε δίπλα της θα πρέπει πολύ απλά να εμφανιστεί κάποιος -ή κάτι- που θα την αλλάξει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία μας ένα βράδυ του 2001, μήνα Μάιο, σε κάποιο τραπέζι ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *