Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ..Χελάκης της Ιταλίας

Όταν νομίζεις ότι έχεις φτάσει πλέον στην κορυφή των κορυφών του κιτς και της γραφικότητας, έχοντας γεμίσει μια ολόκληρη τηλεόραση με αστεία show, ξεχειλισμένα με βυζιά, κώλους, τσιρίδες, χοροπηδηχτά, κλάματα ενθουσιασμού, δικέφαλους και κοιλιακούς, μόνο τότε συνειδητοποιείς πως εκεί βρίσκεται ήδη ένας Ιταλός, αραχτός σε μια πολυθρόνα, με καρφωμένη μια σημαία με Ιταλικά πληθωρικά βυζιά και μια τηλεόραση που δείχνει τον Ρομπέρτο Μπενίνι να κάνει στριπτίζ και να χοροπηδάει πίσω απ’τον οικοδεσπότη της εκπομπής, αλαλάζοντας “ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε”!

Το ποδόσφαιρο, φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από το τσίρκο της Ιταλικής τηλεόρασης. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος ομάδας, οι μισές γκόμενες της show-biz έχουν κοιμηθεί ένα βράδυ με τους μισούς παίκτες του πρωταθλήματος και οι άλλες μισές έχουν υποσχεθεί στριπτίζ σε περίπτωση που κάποια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα ή απλά κέρδισει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι!

Την Κυριακή, η Μίλαν υποδέχτηκε την Ίντερ, την οποία και κέρδισε χάρη σ’ενα γκολ του νεοφερμένου και πρόσφατα κομμένου από την αποστολή της Βραζιλίας, Ροναλντίνιο, ο οποίος επιχειρεί την 87201η προσπάθεια ξανανιώματος, τα τελευταία δυο χρόνια. Εκτός αγωνιστικών χώρων και εντός τηλεοπτικών δεκτών, όμως, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Μίλαν, παραμένει εδώ και χρόνια ένας και μόνο άνθρωπος.

Ο Tiziano Crudeli, φανατικός δημοσιογράφος της Μίλαν, αστεία φιγούρα και άξιος συνεχιστής των μεγάλων Λατινοαμερικάνων σπορτκάστερ, που τελειώνουν την αναφώνηση του ‘γκολ’, αρκετά λεπτά αφότου αυτό επιτεύχθη, παραμένει ένας γραφικός κλόουν, που κάθε οπαδός των Ροσονέρι λατρεύει και κάθε αντίπαλος, ονειρεύεται να του σπάσει τα μούτρα! Οι γραφικές του κόντρες στο μικρόφωνο, με τους διάφορους σπορτκάστερ της Ίντερ, στα τοπικά ντέρμπι, παραμένουν μυθικές ακόμα και για την Ιταλική τηλεόραση, η οποία τα έχει δει και τα έχει ζήσει όλα.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε, είναι αν έχει ήδη κυκλοφορήσει μια συλλογή των μικρών του αυτών show, σε ..dvd!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιταλικό πρωτάθλημα, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κυνηγώντας μια μπάλα κι ένα όνειρο

Ήταν 15 Δεκεμβρίου του 2006, στο κρύο και υγρό Τορίνο. Η Γιουβέντους ζούσε την πιο μαύρη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Ατιμασμένη και τιμωρημένη, βρισκόταν στη Serie B και προσπαθούσε να ξεπεράσει το χάντικαπ των βαθμών για να ανέβει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Οι παλιοσειρές που δεν προτίμησαν τα χρήματα, αλλά έμειναν πιστοί στη Βέκια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδοσφαιρική ανατριχίλα, Made in Scotland

Το Λιθ είναι μια ιστορική περιοχή στα βόρεια του Εδιμβούργου, η οποία έχει προσφέρει στον πλανήτη τη Χιμπέρνιαν και τα δίδυμα αδέρφια, Τσάρλι και Κρέγκ Ρίντ, που κάποιοι ξέρουμε ως “The Proclaimers” και κάποιοι άλλοι ως “εκείνη η μπάντα που λέει εκείνο το γαμάτο, χαρούμενο τραγουδάκι που κάτι λέει για 500 μίλια“. Όπως οι περισσότεροι Σκωτσέζοι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *