Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δείξτε σεβασμό στους διαιτητές!

Την ίδια ώρα που στην Ελληνική αθλητική επικαιρότητα, κυριαρχεί η κλασσική γκρίνια για διαιτητές και, κυρίως αυτήν την περίοδο, επόπτες, στην Αγγλία τα προβλήματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά. Για την ακρίβεια, μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και ..χειρότερα!

Αρχικά η κόκκινη κάρτα πριν λίγους αγώνες, στον Τζον Τέρι, η οποία αφαιρέθηκε ύστερα από ‘νομικές διαδικασίες εκτός γηπέδων’ θέτοντας προβληματισμούς για την ουσιαστικότητα του ρόλου των διαιτητών μέσα στο γήπεδο. Στην συνέχεια το απίστευτο γκολ-φάντασμα που είδε μόνο ο διαιτητής του Γουότφορντ-Ρέντινγκ. Μετά τα μπινελίκια που φανερά ρίχνει ο Ριο Φέρντινταντ στο τέλος του αγώνα, στον διαιτητή του Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τέλος μια σειρά από δηλώσεις-παράπονα για την απόδοση των διαιτητών στις πρώτες αγωνιστικές, συνθέτουν μια εικόνα έντονου προβληματισμού στο Αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διαρκής σάτιρα απέναντι στην εκστρατεία για τον σεβασμό, που πρέπει να δείχνουν όλοι στις αποφάσεις των διαιτητών, που είχε ξεκινήσει η Premier League από την αρχή της χρονιάς, με τηλεοπτικά σποτάκια, στα οποία τονίζεται η σημασία της ύπαρξης διαιτητή σ’εναν αγώνα, έστω κι αν αυτός έχει τον άχαρο ρόλο που έχουμε τονίσει και παλιότερα. Το απολαυστικό βίντεο, που πλέον αμφισβητεί με το κλασσικό Βρετανικό, φλεγματικό του χιούμορ και ο τελευταίος Άγγλος οπαδός είναι αυτό:


Την μέρα που, απλά, θα δοκιμάσει και η Superleague, να φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο, με τον αξιογέλαστο τίτλο “δείξτε σεβασμός στους Έλληνες διαιτητές”, η Ελλάδα θα ζήσει τον δικό της Αρμαγεδών! Το Κακό θα ξεπηδήσει από το ..παραφουσκωμένο συνήθως, σορτσάκι του Τάσου του Κάκου και θα καταπιεί όλη την χώρα, αφήνοντας στην θέση της μια τεράστια Γκρι (στα χρώματα των διαιτητών) Τρύπα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όλων των τεχνοφοβικών αυτής της περιόδου, που διακηρύττουν ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια των δυνατοτήτων του αλλά και της σάτιρας του..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το χαλασμένο και γούρικο ρολόι του Χάουαρντ Κένταλ

Ο Χάουαρντ Κένταλ ανήκει στις κορυφαίες προσωπικότητες που έχει γνωρίσει το κοινό της Έβερτον. Για τους περισσότερους, και για μένα, είναι ο κορυφαίος. Δεν χρειάζεται να είσαι φίλος των «ζαχαρωτών» ή να ασχολείσαι φανατικά με το Αγγλικό ποδόσφαιρο για να το γνωρίζεις αυτό. Για μια ομάδα που θα βρίσκεται πάντα στην σκιά της Λίβερπουλ είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανηγύρια

Ένας οπαδός της NEC αδυνατεί να συγκρατήσει την ευτυχία του για το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό απέναντι στον Άγιαξ, το οποίο κρατάει την ομάδα στην κατηγορία για την ώρα (θα παίξει μπαράζ)… Ένας οπαδός της Μπέρμιγχαμ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Δείξτε σεβασμό στους διαιτητές!”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Συγχαρητήρια στους διαφημιστές γιά την σύλληψη της ιδέας
    Κατά τα άλλα, νομίζω ότι στην Ελλάδα σε κάποια παιχνίδια θα ήταν προτιμότερες αυτές οι σκηνές απ το να υπήρχε διαιτητής.

    ΥΓ. Και βοηθοί…και βοηθοί 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *