Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η επέτειος του χασάπη

24 Σεπτεμβρίου 1983. Στο Camp Nou της Βαρκελώνης, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει επιβάλει τον νόμο του εντός αγωνιστικού χώρου. Η Μπαρσελόνα κερδίζει 4-0 την συμπαθή της Μπιλμπάο, αλλά η μέρα αυτή δεν έμελλε να σημαδευτεί από κάποια εξαιρετική ενέργεια του Αργεντίνου μάγου, αν και υπήρχαν αρκετές στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Βάσκος (όπως και όλοι οι συμπαίκτες του άλλωστε) αμυντικός των φιλοξενούμενων Αντόνι Γκοϊγκοετσέα με ένα φονικό τάκλιν προς το τέλος της αναμέτρησης, ουσιαστικά σφραγίζει την αποχώρηση του Pimbe d’ oro απ την πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Κι έτσι απ την αφάνεια, περνά κι αυτός στην ιστορία, συνώνυμος βέβαια του χασάπη. Γιά πολλά χρόνια στα γήπεδα όλου του κόσμου, αλλά και στις αλάνες και τις γειτονιές, όταν κάποιος μάρκαρε υπέρμετρα σκληρά τον αντίπαλό του, δεχόταν την αποδοκιμασία του πλήθους: “Τί έκανες εκεί ρε Γκοϊγκοετσέα!!!”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αρίτς Αντούριθ, ο παίκτης που δεν καταλαβαίνει από ηλικίες

Αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιος μια μόνο στιγμή από το ευρωπαϊκό τριήμερο αυτής της εβδομάδας η διαδικασία επιλογής δεν θα τον δυσκόλευε και πάρα πολύ. Το γκολ με το οποίο κέρδισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο τη Μαρσέιγ μέσα στη Γαλλία ήταν τόσο εντυπωσιακό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού ίντερνετ. Ήταν ένα τρομερό δεξί σουτ με τη μια, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Δικαίωση του Ισπανού Χαφ

Πριν από περίπου 20 χρόνια στην Πριμέρα Ντιβισιόν υπήρχε η Ρεάλ Μαδρίτης των Γκαλάκτικος, μια πολύ προβληματική Μπαρσελόνα, η Βαλένθια και η Σούπερ Ντέπορ. Το κοινό αυτών των ομάδων ήταν η έμφαση στην επίθεση και στην άμυνα και η παραγκώνιση του κέντρου. Ακόμα και στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου υπήρχε ο καλύτερος μέσος της γενιάς του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Η επέτειος του χασάπη”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    «Η ΠΑΕ Μπιλμπάο δηλώνει έκπληκτη από το πόσο εύκολα το el sombrero έγινε “μαριονέτα” στους επικοινωνιακούς ελιγμούς άλλων ομάδων, επιτιθέμενος σε έναν ποδοσφαιριστή με αποδεδειγμένο ήθος στα ισπανικά γήπεδα. Δεν θυμόμαστε να κάνει το ίδιο σε κραυγαλέες και πραγματικά αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές ποδοσφαιριστών στο παρελθόν.

    Ο Γκοϊγκοετσέα είναι ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική πορεία και άριστο χαρακτήρα και για το λόγο αυτό φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα μας. Οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπό του, ισοδυναμεί με επίθεση στην ΠΑΕ Μπιλμπάο. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα ταχεία ανάρρωση».

    Με παρόμοιο τρόπο, οι άνθρωποι της Μπιλμπάο θέλησαν να εκφραστούν για το ιστολόγιο el sombrero.

    Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Λυπούμαστε που το ιστορικό el sombrero έχει μετατραπεί από αθλητικό ιστολόγιο σε φερέφωνο των ομάδων, των οποίων το διαδίκτυο απέκτησε τα δικαιώματα, πληρώνοντας παράλογα πολλά χρήματα του ισπανικού λαού.

    Η φαρσοκωμωδία πρέπει να σταματήσει πριν και ο τελευταίος νοήμων φίλαθλος αηδιάσει με την εικόνα που του μεταφέρουν οι δημιουργοί του ιστολογίου και στρέψει εντελώς την πλάτη του στο Ισπανικό Ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Μπιλμπάο καταδικάζει ως κατευθυνόμενες τις τοποθετήσεις των δυο παρουσιαστών και του “καθηγητή-αναλυτή” που μόνιμα είναι εχθρικές απέναντι στην Μπιλμπάο. Η Μπιλμπάο και ο κόσμος της, που γεμίζει τα γήπεδα, απαιτούν σεβασμό και επίσημη συγγνώμη από το ιστολόγιο».

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Είχα στοιχηματίσει την θέση μου στο el sombrero, ότι θα απαντήσεις έτσι! 🙂

  3. Ο/Η mandragoras λέει:

    εγκαίρως, σχολιάζω… epic Chris

  4. Ο/Η Τη μπάλα ρε Πελέ, τη μπάλα λέει:

    Tι ξέθαψα ρε φιλε μου!

    Γούστα η Μπαρτσα μου έβγαλε μόνο επι Ντιέγκο όπως για παράδειγμα στο παιγνίδι επιστροφής του απέναντι στον Αντωνάκη τον Τσέα (τον οποίον εκτιμώ καθως εκτιμώ την Αθλέτικ, όπως και τη Ράγιο αλλά όταν μπαίνει ο Θεός στην εξίσωση,μηδενίζει τα άλλα).

    Ο καυγάς που ξεκίνησε ο Ντιέγκο μεστός, ωραίος, ξηγημένος,λατινοαμερικάνικος,θεαματικός και χορταστικός με σχαριές και κλωτσιές κατα μήκος του γηπέδου και εξαιρετικές κάθετες σφαλιάρες, λόμπες σε πλάτες και στήθος, ανάποδα ψαλίδια σε γεννητικά όργανα και πάθος άπλετο ήταν κάτι που εχω ευχηθεί πολλάκις να είχα μπορέσει να το ζήσω από κοντά.
    Και επίσης εξήγησε τον λόγο για τον οποίο το πόδι του είχε γίνει κομματάκια στη φάση που συζητάει το άρθρο. Για να επέλθει η λύτρωση με το θαυμάσιο αυτό θέαμα στην επιστροφή του.
    Ξέρω,ξέρω έχετε ανεβάσει το βίντεο αλλα μια ακόμα φορά πάντα αξίζει.

    https://www.youtube.com/watch?v=WdwxWqZGj0s

  5. Ο/Η Τεο απο το Caminito λέει:

    Η αληθεια ειναι παντως οτι εχουμε δει κατα πολυ χειροτερα τακλιν απο αυτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *