Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η φαντασίωση κάθε οπαδού

“Ο Σίντ έριξε μια ματιά στο ρολόι του και σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπο του. Μύριζε αλάτι, τα μπράτσα του πονούσαν και η ασφυκτική ατμόσφαιρα της νταλίκας που ξεφόρτωνε, τον έπνιγε. Δουλειά σκληρή και βαρετή, μα ο Σιντ δεν ήταν εκεί, ονειροπολούσε, φανταζόταν τον εαυτό του δεκάρι στην QPR, σε μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των εποχών.

Εξαιρετικό παιχνίδι. Είχε κάνει χατ-τρικ σε τελικό κυπέλλου στο Γουέμπλει. Το πρώτο γκολ είχε μπει λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, έπειτα από μια εκπληκτική κούρσα κατά μήκος του γηπέδου κι ένα έξυπνο άδειασμα του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το δεύτερο ήρθε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, κεφαλιά ψαράκι με βουτιά απ’ τ’ αριστερά. Ανάμεσα σε τόσα πόδια, ο Σιντ είχε ρισκάρει χοντρά το κεφάλι του, επιδεικνύοντας υψηλή τεχνική και αθλητική γενναιότητα. Τώρα σκεφτόταν με ποιο τρόπο θα ολοκλήρωνε το θρίαμβο του. Ακούμπησε την πλάτη του στο παγωμένο μέταλλο της καρότσας του φορτηγού, έφτιαξε το παντελόνι του κι αποφάσισε να κατεβάσει και πάλι την μπάλα μόνος. Την κατάλληλη στιγμή, μ’ ένα ξαφνικό και δυνατό σουτ, σημάδεψε τα δίχτυα στο βάθος της εστίας, ξεσηκώνοντας τους εκφωνητές που τον αποθέωναν με τα κλασσικά ποδοσφαιρικά σχόλια. Οι φωνές του Μπράιαν Μουρ και του Τζον Μότσον αντήχησαν στα σπίτια ενός έθνους καρφωμένου στις τηλεοπτικές οθόνες, ο Άλαν Χάνσεν κι ο Γκάρι Λίνεκερ έπλεκαν το εγκώμιο του νεαρού απ’το δυτικό Λονδίνο, συγκρίνοντας τον με το Χέρι του Θεού, τον κορυφαίο Αργεντίνο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Σιντ ήταν ο Τζορτζ Μπέστ του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Με μάτια θολά από τον ιδρώτα που τον τύφλωνε, παρακολουθούσε τη θριαμβευτική του πορεία προς το βασιλικό θεωρείο, όπου η πριγκίπισσα Νταιάνα επευφημούσε τον αγαπημένο της παίκτη. Η έκφραση του προσώπου της τα έλεγε όλα. Έρωτας. (…)

Ο Σιντ αναρωτιόταν αν θα ήταν υπερβολή να σκοράρει για τέταρτη φορά στις καθυστερήσεις, μόνο και μόνο για να τρίψει τη μούρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα σκατά. Γιατί όχι; Μια ζωή την έχουμε, κι εκτός αυτού, μετά την ολοκλήρωση του χατ-τρικ, οι δυνάμεις του είχαν αναπτερωθεί…”

Από το βιβλίο ‘Εργοστάσιο Ποδοσφαίρου’ του John King

Ντέρμπι πλησιάζει και κάθε σοβαρός οπαδός έχει περάσει αρκετές δεκάδες φορές στην ζωή του (ανήλικη και ενήλικη!) από την κατάσταση του Σιντ, ενός εκ των χαρακτήρων του πολύ καλού βιβλίου του Τζον Κινγκ, βιβλίο με πολύ ιδιαίτερη, αν και δύσκολη σε κάποια σημεία να την ακολουθήσεις, γραφή. Μόνο τα ονόματα και ο τρόπος σκοραρίσματος αλλάζουν..

(Η φωτογραφία είναι από ..διαφορετική ποδοσφαιρική φαντασίωση!)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χτίζοντας γέφυρες

Η κατάσταση στην Ουκρανία όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει, αλλά μάλλον χειροτερεύει μέρα με την μέρα. O τελικός του κυπέλλου της χώρας αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει χωρίς οπαδούς υπό το φόβο γεγονότων, αλλά τελικά μετά από πιέσεις του κόσμου έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας έγινε κανονικά με τη Διναμό Κιέβου να εκπροσωπεί το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η οργανωμένη αταξία του Mπορίς Αρκάντιεφ

Το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι δικό μου. Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα τυχαία πάνω του και κυριολεκτικά με ρούφηξε λέξη προς λέξη. Ιστορικά η περίοδος που αναφέρεται είναι από τις πιο σημαντικές για την σύγχρονη ανθρωπότητα και -προσωπικά- λατρεύω να διαβάζω και να μαθαίνω γι’ αυτή. Κάπως έτσι, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η φαντασίωση κάθε οπαδού”

  1. Ο/Η abu λέει:

    Σημερα στον πρωινο καφε μου καθως περιμενα να με πιασει χεσιμο πριν φυγω για τη δουλεια φαντασιωνομουν οτι εβαζα γκολ στο 89 μεσα στην τουμπα και περναμε το διπλο. Και πανηγυρισμος αλα Ανρι μπροστα απο την 4 οπου χιλιαδες παοκια μου πετανε μπουκαλια.

    ΥΓ. δεν με πετυχαινει κανενα 🙂

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Aν θέλετε να διαβάζουμε τα άρθρα, μην βάζετε τέτοιες φωτογραφίες

  3. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    It’s all about business chris 😛 Κατι ξερουμε κ εμεις, ετσι Duendes?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *