Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Γκάλης, ο Ζλάταν και το clear out


Σήμερα λοιπόν δεν θα μιλήσω γιά τον Τεν Κάτε.
Δεν έχω κανένα παράπονο απ αυτόν, πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε, με τον σωστό τρόπο και έχασε απ την διαφορά κλάσης των παικτών του σε σχέση με αυτή των Μιλανέζων.
Χθες όχι, ο Τεν Κάτε δεν αιφνιδιάστηκε, απλά δεν είχε τα όπλα γιά κάτι παραπάνω.

Στον Μουρίνιο όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ και ταυτόχρονα να μην υποκλιθώ.
Γιατί το κοουτσάρισμα του εκκεντρικού Πορτογάλου μου θύμισε ένα έξυπνο κόλπο άλλου αθλήματος και άλλης εποχής.
Οσοι προλάβατε την Εθνική του μπάσκετ το 1987, θα θυμάστε ότι ο Κώστας Πολίτης επιδίωκε να βγάζει τον Γκάλη να παίζει ένας εναντίον ενός, αφού όποιον αντίπαλο κι αν είχε τον “καθάριζε” εύκολα (μόνο αυτός ο Κόστα ο Καταλανός είχε βρει το κόλπο, αλλά ποιός τώρα θυμάται τον Κόστα;).
Οι 4 λοιπόν συμπαίκτες του Γκάλη τραβιόντουσαν στις 4 γωνίες του μισού γηπέδου, αποτρέποντας τις βοήθειες στο μαρκάρισμα του μεγάλου σκόρερ.
Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό τρικ πέρασε στην ιστορία με το όνομα clear out.
Σας θυμίζει κάτι η πιό πάνω περιγραφή;
Με Ζανέττι, Μάξουελ, Μαϊκόν, Κουαρέσμα και Μαντσίνι να φορτώνουν τις πλευρές, ο Μουρίνιο πέτυχε να καθαρίσει απόλυτα τον χώρο γιά τον μεγάλο Ζλάταν.
Ο οποίος όχι απλά δεν είχε προβλήματα σε ένας εναντίον ενός, αλλά και σε…δύο εναντίον ενός, ειδικά απέναντι σε τέτοιους αμυντικούς.
Με αυτό το απλό τρυκ, το clear out που λέγαμε παραπάνω, η Ιντερ μπήκε μπροστά στο σκορ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να μην κερδίσει.

Η ομάδα του Μοράττι, χρόνια τώρα σπρώχνει τρελλά λεφτά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά αν εξαιρέσεις τις εγχώριες διοργανώσεις (και μάλιστα μετά τα όσα έγιναν με το σκάνδαλο Καλσιόπολις), προκοπή ιδιαίτερη δεν είδε.
Σήμερα είναι ίσως η πρώτη της ευκαιρία να δείξει σοβαρή και να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.
Γιατί διαθέτει στον πάγκο της έναν προπονητή που έχει την ευφυϊα να διακρίνει ποιός είναι ο…Γκάλης της ομάδας του και πώς θα τον εκμεταλλευτεί

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χαρτς-Χιμπέρνιαν: Μια αντιπαλότητα 150 ετών

Ήταν Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 1875 όταν σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Εδιμβούργου, στα νότια της πόλης, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι άφησαν τη ζεστασιά των σπιτιών τους για να παρευρεθούν σε ένα πρωτοφανές για την πόλη γεγονός. Σε μια ανοιχτωσιά του πάρκου είχαν τοποθετηθεί δυο εστίες, που περιλάμβαναν ένα απλό σκοινί τοποθετημένο σε ένα σχετικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνο εσύ Μαρκ Φαν Μπόμελ

Μετά από 21 χρόνια μιας καριέρας γεμάτης τίτλους, επιτυχίες, μικροσυμπλοκές και αμέτρητες κλωτσιές ο Μαρκ Φαν Μπόμελ αποφάσισε να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Και αποχώρησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Με κόκκινη κάρτα. Ο Φαν Μπόμελ δεν ανήκει στην συνομοταξία του Φελίπε Μέλο, γιατί ούτε χαζός είναι, ούτε άμπαλος. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ο Γκάλης, ο Ζλάταν και το clear out”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Χωρίς να είμαι γνώστης των ενδότερων του πολυμετοχικού, μήπως να κατασταλάξει σε μια ομάδα ο Τεν Κάτε;
    Έχω δει Μουν δεξί μπακ και δεξί χαφ. Βύντρα σέντερ μπακ και δεξί μπακ. Νίλσσον αριστερό μπακ και δεξί μπακ. Γκάμπριελ δεξί μπακ και δεξί χαφ. Σαλπιγγίδη δεξί εξτρέμ και σέντερ φορ και τέλος Σιμάο αμυντικό χαφ και σέντερ μπακ πάνω στον Ιμπραμύτοβιτς.
    Δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι, αλλά πολλή ανακατωσούρα ρε παιδί μου.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν έχεις και πολύ άδικο σ αυτό που λες, αν και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι αυτοί οι παίκτες που ανέφερες μπορούν να παίξουν σ αυτές τις θέσεις (καλά ή λιγότερο καλά) και απλά οι συνθέσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.
    Το θέμα γιά μένα είναι πόσο ποιοτικός μπορείς να είσαι με αυτό το υλικό.
    Κι ας μην ξεχνάμε πως όπως όλες οι ομάδες αυτή την εποχή, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος ακόμα.
    Οσο θα περνάνε οι αγώνες θα παγιώνονται και τα πρόσωπα στην ενδεκάδα.
    Τώρα καταλαβαίνω πως το πρώτο κριτήριο είναι η φόρμα, γι αυτό βλέπουμε τόσες αλλαγές.
    Θα κάνουμε ένα “ταμείο” στις 30 Σεπτεμβρίου, τότε που τυπικά λήγει η μεταγραφική περίοδος και θα πούμε πολλά γιά το υλικό του Παναθηναϊκού (και των άλλων ομάδων βέβαια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *