Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το αφεντικό της πόλης

Δεν υπάρχει κάποιο ποδοσφαιρικό ντέρμπυ μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη που να έκρινε πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά μπασκετικά όμως και νιώθω τυχερός που τα έζησα από κοντά έστω και ως ουδέτερος. Παρ’ όλα αυτά το κλίμα που υπάρχει στην πόλη αυτή την εβδομάδα όπως και κάθε εβδομάδα πριν το ντέρμπυ είναι πάντα διαφορετικό. Η ένταση κόβεται με το μαχαίρι (μεγάλο κλισέ). Φέτος τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές καθώς και οι δύο ομάδες εμφανίζονται σχετικά δυνατές. Μόνο που ο καλύτερος περσινός Άρης που έμπαινε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη φόρα πάει με κακή ψυχολογία στην Τούμπα χωρίς τον κόσμο του. Στα ντέρμπυ βέβαια, αυτά δεν έχουν πολλές φορές σημασία. Προβλέψεις δεν κάνω και δεν υπάρχει λόγος να κάνω. Θα επιχειρήσω να κάνω ένα top-5 με αυτά που μου έχουν μείνει από τα ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Άρη των τελευταίων ετών. Σίγουρα ξεχνάω πράγματα πολύ πιο σημαντικά, αλλά ήταν τα πρώτα πράγματα που μου ήρθαν ως ουδέτερου.

5) Η καζούρα ανάμεσα στους οπαδούς. Ο αναπτήρας που είχαν βγάλει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για το μεταξύ των δυο ομάδων ντέρμπυ λίγο πριν ο Άρης πέσει στη Β’ Εθνική με το γνωστό σύνθημα: “Τρίκαλα και Λύκοι γ..μήστε το σκουλήκι”. Το αεροπλάνο με το μήνυμα “Εκεί στη Β’ Εθνική”. Το “Πόσα θα φας Μιχόπουλε” που ακουγόταν στα ντέρμπυ μετά το 1-4. Όλα αυτά που έχουν μείνει και τα θυμάμαι μετά από χρόνια. Συνθήματα και ατάκες που έγραψαν ιστορία.

4) To περσινό δολοφονικό χτύπημα του Γ.Χ. στον Καράμπελα που ξεσήκωσε συζητήσεις περισσότερο και από το ίδιο το ματς.

3) To 2000 γίνεται ένα από τα πιο παράξενα ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Άρη. Το παιχνίδι λήγει με το εντυπωσιακό 3-2 και τον Χαριστέα να παίζει σέντερ μπακ (αν θυμάμαι καλά) αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν το σημαντικότερο γεγονός του ματς. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από μεγάλης έντασης επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Πετροπόλεμος και τραυματισμοί, δακρυγόνα και σπάσιμο πολλών καθισμάτων στην Τούμπα. Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπυ όλων των εποχών από εξωαγωνιστική άποψη.

2) Στην τυπικά ουδέτερη Τούμπα, ο τυπικά φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ κερδίζει με γκολ του Γ.Χ. τον Άρη στον τελικό του κυπέλλου. Ο Άρης παρ΄ότι δημιουργεί ευκαιρίες στο Β’ ημίχρονο για να ισοφαρίσει δεν τα καταφέρνει σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς των τελευταίων ετών.

1) Ο Άρης επιστρέφει από τη Β’ Εθνική και με τον 18χρονο Χαριστέα αποκάλυψη του αγώνα δίνει μια από τις μεγαλύτερες χαρές στον κόσμο του κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 1-4 μέσα στην Τούμπα. Ο κόσμος του Άρη σηκώνει κεφάλι για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μάκης ‘Big Mac’ Ψωμιάδης: Τα tweets

Σύμφωνα με μια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλα τα αθλητικά σάιτ ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως “Μάκαρος”, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ακολουθούν μερικά tweets από κάποια από τα ‘κατορθώματα’ του τα τελευταία χρόνια. Για τις προηγούμενες δεκαετίες μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αστυνομικές αναφορές, μαρτυρίες από τη χούντα και αθλητικές εφημερίδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *