Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Χίλια χρόνια μπροστά ο Ηρακλής

Κάπου στο 1900, σύμφωνα με τον μύθο, ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας του Παλέρμο, ερωτόληπτος και ρομαντικός, όπως κάθε Λατίνος που σέβεται τον εαυτό του και το DNA που κουβαλάει, προτείνει για χρώματα της ομάδας, το μαύρο και το ροζ! «Το ροζ αντιπροσωπεύει την γλυκύτητα της ζωής και το μαύρο το σκοτάδι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο» ισχυρίζεται.

Έναν αιώνα και μερικά χρόνια αργότερα, η Δρ. Βερόνικα Κόλερ, λέκτορας του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ και ειδική στην ανάλυση της σημασίας των χρωμάτων, είναι ξεκάθαρη. «Το ροζ είναι πλέον απαραίτητο για τους άντρες! Οι άντρες που φοράνε ροζ, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι είναι ξεχωριστοί και μοντέρνοι»!


Ένα χρόνο πριν, στα blogs της Guardian, γίνεται ολόκληρη ανάλυση για το θέμα, με τίτλο «Οι αληθινοί άντρες φοράνε ροζ». Μετά από δεκάδες σχόλια και αναλύσεις για την βαθύτερη σημασία του ροζ και την πορεία του στις φανέλες διαφόρων αθλητικών ομάδων, ο …κλασσικός ανώνυμος χρήστης πετάγεται για να πει αυτό που οι περισσότεροι σκέφτηκαν αλλά κανένας δεν τόλμησε να πει: ‘Pink = Gay’!


Αύγουστος 2008 και μια Ελληνική ομάδα, αψηφάει τα κακόβουλα σχόλια, τα (ελπίζω) εμπνευσμένα συνθήματα που θα επινοηθούν και τον συντηρητισμό που διακατέχει το άθλημα σ’ αυτήν την χώρα και συνήθως εκφράζεται με ατάκες, του στυλ «άντε μωρή, άσε την σφυρίχτρα και πάνε πλένε κανένα πιάτο», προς τις γυναίκες-βοηθούς διαιτητών και παρουσιάζει τις νέες τις φανέλες…

(Άραγε, πηγαίνει το ροζ με …κολάρο😉

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο απολαυστικός Νίκος Αναστόπουλος

Σύμφωνα με μια ιστορία, από αυτές τις λίγο ποδοσφαιρικές και λίγο καφενειακές που συνήθως ξεκινάνε από κάποιον ρεπόρτερ ομάδας και στη συνέχεια κυκλοφορούν στα γήπεδα για χρόνια χωρίς ποτέ κανένας να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη ένας μάνατζερ προσπαθούσε να του σπρώξει έναν παίκτη, τονίζοντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Καραγκιόζης

«Είμαι ένας γραφικός συγγραφέας. Αν και έψαξα στα λεξικά, δεν πολυκατάφερα να βρω τη σημασία αυτής της λέξης, μου αρέσει απλά ο αέρας της. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω για άλλα πράγματα. Ονειρευόμουν να γράψω για ιππότες, για κάποιους στρατούς που, πριν από τριακόσια χρόνια, ένα πρωί γεμάτο ομίχλη, στις δύο άκρες μιας σκοτεινής κοιλάδας, ετοιμάζονταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Χίλια χρόνια μπροστά ο Ηρακλής”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Έλα που σε πείραξε κι εσένα το κολάρο! Τη σφαλιάρα στο σβέρκο που είχε φάει, την έπνιξες! Και στο κάτω-κάτω μπορει να μην είχε κάτι σοβαρό και να του το έβαλαν για προληπτικούς λογους. Λες να το έβαλε αντί για γραβάτα; Είναι πραγματικά ότι πιο γελοίο έχω ακούσει από αρειανούς! Να τους φταίει το κολάρο του Κατσαμπή για τον υποβιβασμό και όχι τα εγκλήματα μιας χρονιάς κι εκείνης της ημέρας! Το ότι τα κάνανε κάποια ζώα μπ**ρδέλο κι έπρεπε να διακοπεί το ματς, τις κλωτσιές του Γρανούζη στη φυσούνα που στην απολογία τις ανέφεραν ως “επαφές λόγω συνωστισμού” κ.λ.π. κ.λ.π. που είναι τραγικά γελοία και απαράδεκτα γεγονότα δε σε πείραξαν; Κι επειδή ξέρω ότι είσαι σκεπτόμενος απλά σε λέω ότι αυτό με το κολάρο το έχω ακούσει από πολύ κόσμο και όχι για χαβαλέ όπως το κάνεις εσύ…

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Πω πω ρε φίλε τι χολή είναι αυτή? Από που άκουσες αυτήν την προπαγάνδα? Τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν έγινε. Απλά η ατμόσφαιρα ήταν καυτή, και ο κόσμος ήταν παθιασμένος και έβγαζε οπαδική τρέλα. Τί ψέμματα κάθεσαι και αραδιάζεις

    Αυτή είναι η Ελλάδα που διοργάνωσε πριν από τέσσερα χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Σε λίγες μέρες οι πολιτικοί, που κάθε τέσσερα χρόνια διεκδικούν την ψήφο των φιλάθλων του AΡΗ, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 73ης Διεθνούς Εκθέσεως. Θα έχουν άραγε το θράσος να κοιτάξουν στα μάτια όλους αυτούς τους οπαδούς που άφησαν αβοήθητους στο ματς με την γριά;

    Είναι προφανές ότι η αναγέννηση της ομάδας μας ενοχλεί. Αποτελεί ένα αγκάθι (που κάθε μέρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο) ακόμα και για τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν ένα υγιές, δυνατό και ανεξάρτητο AΡΗ. Γιατί προφανώς γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η αναγέννηση που επιτυγχάνεται χωρίς την παρουσία του κεφαλαίου το οποίο εξουσιάζει τη χώρα, ίσως να είναι τελικά το πρόβλημα.

    Ο AΡΗΣ δυναμώνει κάθε μέρα περισσότερο. Με μοναδικούς συμμάχους και οικονομικούς υποστηρικτές τους φιλάθλους του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η τακτική σας, μας οπλίζει με μεγαλύτερη δύναμη. Η ιστορία του AΡΗ μας υποχρεώνει να μείνουμε πιστοί υπηρέτες στις αρχές της ομάδας – σύμβολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είμαστε οι νικητές αυτής της μάχης, που μας αναγκάζετε να δώσουμε. Θα αποδείξουμε, ότι οι φίλαθλοι του AΡΗ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, όπως θέλουν να πιστεύουν τα κυβερνητικά στελέχη, που αρνήθηκαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους, ενώ μπορούσαν να το κάνουν.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    nick, τα τραγικά λάθη που έγιναν και έπεσε ο Άρης εκείνη την χρονιά, μαζί με τα σκηνικά του αγώνα εκείνου και η ιστορία του ..ακόλαρου εκείνες τις μέρες στην πόλη Κατσιαμπή, που ..θυμήθηκε την μέρα του δικαστηρίου για ‘ευνόητους’ λόγους να φορέσει κολάρο, είναι δυο πράγματα διαφορετικά.

    Η αναφορά-καζούρα στο δεύτερο, δεν αναιρεί την ύπαρξη του πρώτου.

  4. Ο/Η Chris λέει:

    Άλλωστε, ο ΑΡΗΣ το πλήρωσε εκείνο το γεγονός και με το παραπάνω, και σωστά λέω εγώ. Να πω ότι την γλίτωσε, να πω έχεις χίλια δίκια. Σπάσαμε, πληρώσαμε. Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα εγκλήματα που δεν έχουν τιμωρία, όχι αυτά που έχουν.

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Και ευχή τέλος πάντων είναι να μην σπάμε γενικώς πληρώνουμε δεν πληρώνουμε

  6. Ο/Η Chris λέει:

    Ακριβώς.

    Όμως πιστεύω ότι η τιμωρία όντως βοηθάει. Αν δε τιμωρείσαι, γιατί να σταματήσεις? Αυτό βλέπουμε τόσα χρόνια με τα χαιδέματα, και για αυτό δεν αλλάζει τίποτα.

  7. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σωστά αλλά και το είδος της τιμωρίας έχει σημασία όπως επίσης και το γεγονός πως η βία δεν εξαλείφεται μόνο με τιμωρίες.
    Θα είχε ενδιαφέρον γιά παράδειγμα να μάθουμε πόσοι απ αυτούς που δημιουργούν επεισόδια υπήρξαν στην ζωή τους έστω και γιά λίγο οι ίδιοι αθλητές ή έστω αν έχουν αθληθεί ποτέ τους (προσοχή, δεν εννοώ “φούσκωμα” σε γυμναστήριο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *