Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν το 10αρι μιλάει


Η Boca Juniors θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα του άλλου ημισφαιρίου τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως συμβαίνει κυρίως στους διεθνείς θεσμούς (Libertadores, Sudamericana) στους οποίους ρίχνει μεγαλύτερο βάρος. Αποτέλεσμα να μην έχει κερδίσει τους πιο πρόσφατους εγχώριους τίτλους (σε αυτό ευθύνεται και το σύστημα Apertura-Clausura εν μέρει) και ο κόσμος της να έχει αρχίσει να γκρινιάζει σε συνδυασμό με τις συνεχείς πωλήσεις βασικών παικτών που δεν αντικαθίστανται. Παράλληλα οι τραυματισμοί των Palermo και Palacio στοιχίζουν στην ομάδα. Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι τη δυσαρέσκειά του εξεδήλωσε και το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Juan Roman Riquelme. Το 10αρι της Boca ουσιαστικά επιτέθηκε στη διοίκηση, είπε στον κόσμο να μην περιμένει περισσότερα και εκθείασε την αντίπαλη ομάδα της San Lorenzo:

“Ακούω από παντού να λένε ότι πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς με 2 και 3 γκολ διαφορά και να παίζουμε ωραία. Δεν είναι έτσι. Στις άλλες ομάδες δεν το ζητάνε αυτό. Η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στην Αργεντινή είναι η San Lorenzo και κανείς δεν το λέει αυτό. Έχει 5-6 αναπληρωματικούς που στην ουσία είναι βασικοί. Εμείς παίζουμε με δυο επιθετικούς που είναι 20 ετών, είναι πολύ νέοι. Το ίδιο και στον πάγκο που έχουμε πολλούς νέους παίκτες.”

Επειδή βέβαια δεν είναι ο Γκούμας της ομάδας, ο Riquelme έπαιξε βασικός και στο επόμενο ματς της Boca στο οποίο τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα. Η Boca έχασε στο απόρθητο Bombonera μετά από 29 αγώνες και 18,5 μήνες από την μικρούλα Tigre του Arruabarrena me 2-3.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σώσον Κύριε τον λαόν σου

https://www.youtube.com/watch?v=eaObrEWOkuA?t=99 Στη Βραζιλία μπορεί η Κρουζέιρο να εξασφάλισε το πρωτάθλημα αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος, σε μια σεζόν που πραγματικά ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ομάδες, στον πάτο όμως της βαθμολογίας η μάχη συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Ανάμεσα στις υποψήφιες ομάδες είναι και δυο ιστορικές: η Φλουμινένσε και η Βάσκο ντα Γκάμα. Στην περίπτωση της πρώτης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ταξίδι χωρίς μάτια στην άλλη άκρη της Γης

Την Τρίτη το πρωί στο αεροδρόμιο της Οσάκα, στην Ιαπωνία, μια παρέα Αργεντινών εκδρομέων πλησίασε έναν νεαρό που καθόταν μόνος του, φορώντας μια μπλούζα της Ρίβερ Πλέιτ και έχοντας μαζί μόνο ένα μπαστούνι και μια μικρή δερμάτινη τσάντα. Οι απαραίτητες συστάσεις και η κουβέντα που ακολούθησε ώθησαν τους οπαδούς της Ρίβερ να ανεβάσουν μια φωτογραφία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *