Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Gagatsi’s prison break


Τόσα χρόνια προσπαθούσαν να τον στριμώξουν, να του αφαιρέσουν εξουσίες, να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.
Μάταια.
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, σαλονικιός δικηγόρος και πρόεδρος της ΕΠΟ επί σειρά ετών παρέμενε στο πόστο του ακέραιος, και πολλές φορές έτρεπε τους διώκτες του εις άτακτον φυγήν, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του με τα υψηλά κλιμάκια της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.
Τώρα όμως φαίνεται πως οι διώκτες του χτύπησαν…φλέβα.
Δι ασήμαντον αιτίαν και μάλλον διά καλόν σκοπόν, το έξυπνο πουλί όπως όλα δείχνουν από την μύτη πιάστηκε.
Διαβάστε πώς μιά αγαθοεργία μπορεί να συνδέεται με μιά πλαστογραφία και τελικά να τελειώσει διά παντός την πολυτάραχη καριέρα του Βασίλη Γκαγκάτση λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές της ΕΠΟ, τις οποίες μπορεί και να ξανακερδίσει.
Αναδημοσιεύω από την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Γκαγκάτσης μπορεί να έσπευσε να προκηρύξει εκλογές στις 4 Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και την πιθανή ανανέωση της δικής του θητείας, όμως ακόμη και αν επανεκλεγεί δεν είναι σίγουρο ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του ως το φθινόπωρο του 2012 που ολοκληρώνεται ο ολυμπιακός κύκλος.

Ο κ. Γκαγκάτσης οριστικά και αμετάκλητα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενδεχομένως και εντός του Οκτωβρίου, για απιστία και πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τα στελέχη της ΕΠΟ κκ. Γιάννη Οικονομίδη (γενικό γραμματέα), Βασίλη Χατζηαποστόλου (β’ αντιπρόεδρο), Γιώργο Γκιρτζίκη (ταμία), Αριστείδη Σταθόπουλο (μέλος ΔΣ), Γιάννη Φαρφαρέλη (εμπορικό διευθυντή) και Θανάση Παπαγιάννη (πρώην αντιπρόεδρο).

Το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο ο κ. Γκαγκάτσης προσέφυγε – όπως και οι κκ. Οικονομίδης και Παπαγιάννης – με αίτημα την ανάκληση του 329/2008 εισαγγελικού κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη στις 17 Σεπτεμβρίου, απέρριψε προχθές (με την υπ’ αριθμ. 1738/2008 απόφαση) τις προσφυγές τους ως αβάσιμες, ενώ δέχτηκε το αίτημά τους να κηρυχθεί απαράδεκτη η παράσταση πολιτικής αγωγής από τον κ. Βίκτωρα Μητρόπουλο όπως εισηγήθηκε και η αντεισαγγελέας Εφετών κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο συνέταξε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Σταύρος Μαντακιοζίδης και συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, τα στελέχη της ΕΠΟ κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του πρώην α’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 13 και 20 Ιουνίου, 1, 2, 18 Ιουλίου και 6 Οκτωβρίου 2003, προκειμένου να φανεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση έργων στον Αγιο Κοσμά και στο αθλητικό κέντρο της Φλώρινας χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το αίτημα των προσφυγόντων ως προς το αδίκημα της πλαστογραφίας μόνο για την περίπτωση της 12ης Ιουνίου 2003 επειδή παραγράφηκε λόγω πενταετίας. Το αδίκημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση το οποίο κατηγορούνται ότι τέλεσαν τα στελέχη της ΕΠΟ αφορά τη μη νόμιμη χρηματοδότηση των σωματείων Μακεδονικού Βεύης και Αρης Λόφων της Φλώρινας με το ποσό των 325.000 έκαστο στις 24 Δεκεμβρίου 2003 και 3 Μαρτίου 2004, αφού ως ερασιτεχνικά σωματεία δεν μπορούσαν να λάβουν ετήσια επιχορήγηση άνω των 2.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έστω και αν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού παρακάλεσε τα 650.000 ευρώ να διατεθούν στα δύο σωματεία προκειμένου μέσω του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας να μοιραστούν σε άνεργους λιγνιτωρύχους, η ενέργεια της ηγεσία της ΕΠΟ δεν ήταν σύννομη «διότι η παράκληση της προϊστάμενης αρχής να δοθούν τα χρήματα αυτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα δεν νομιμοποιεί κατά κανέναν τρόπο τις δικές της ενέργειες». Παρεμπιπτόντως στους λιγνιτωρύχους μοιράστηκαν τα 600.000 ευρώ, ενώ τα δύο σωματεία της Φλώρινας παρακράτησαν έκαστο από 25.000 ευρώ.

Αν αποδειχθούν στο ακροατήριο οι κατηγορίες, ο κ. Γκαγκάτσης και τα άλλα στελέχη της ΕΠΟ κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης ως και πέντε χρόνων και φυσικά να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αν η απόφαση είναι καταδικαστική και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δεμένος πάνω στο άλογο

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο κάθε οπαδός στη σχέση του με έναν ποδοσφαιριστή. Αν σταδιακά αναπτύσσει μια σχέση αγάπης (ή κι απέχθειας) ή πάντα υπάρχει η στιγμή, το γεγονός που γέρνει την πλάστιγγα και καθορίζει μια παντοτινή συναισθηματική σχέση (η οποία βέβαια συνήθως είναι μονομερής). Νομίζω στη δική μου περίπτωση είναι συνδυασμός. Μια σχέση που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Αλέφαντος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Μαύρο

Πέρα από τις νίκες, τα αποτελέσματα στο χορτάρι και τους τίτλους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες κρίνονται στο βάθος του χρόνου και από πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους μεγάλους παίκτες τους. Όχι μόνο οι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος τους. Πόσα “αποχαιρετιστήρια” παιχνίδια σε θρύλους των ελληνικών ομάδων δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Gagatsi’s prison break”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Και τον Αλ Καπόνε, για ‘αστεία’ αφορμή τον πιάσανε! 🙂
    Δεν είναι τυχαίος ο συσχετισμός..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.