Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο έρωτας στα πέτρινα χρόνια της Άρσεναλ

Έχετε απογοητευτεί από την ομάδα σας; Ξέρετε πως ό,τι και να γίνει στο τέλος θα σας γεμίσει πίκρα; Είναι η σχέση σας με αυτή μια σχέση μαζοχισμού; Μια παθολογική αγάπη στην οποία κυρίως δίνετε, αλλά δεν παίρνετε; Τότε το “Fever Pitch” η ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Νικ Χόρνμπι και γυρισμένη το 1997 είναι για σας. Αν και συνήθως τα βιβλία είναι καλύτερα, το γεγονός ότι είναι ποδοσφαιρική και μπορείς εύκολα να ταυτιστείς με τον πρωταγωνιστή την κάνει πολύ ευχάριστη. Η ταινία ασχολείται με τη ζωή ενός καθηγητή σε ένα σχολείο του Λονδίνου (τον υποδύεται ο Κόλιν Φερθ) που είναι άρρωστος οπαδός της Άρσεναλ. Διαδραματίζεται τη σεζόν 1988-89, στα πέτρινα χρόνια της Άρσεναλ (τελευταίο πρωτάθλημα το 1970-71). Τα γεγονότα (αγώνες-σκορ κτλ) στα οποία αναφέρεται η ταινία είναι πραγματικά.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ερωτεύεται τη νέα καθηγήτρια στο σχολείο, αλλά σύντομα η σχέση του έρχεται σε κόντρα με την μεγάλη του αγάπη, την Άρσεναλ. Συμπαθέστατη ταινία, όχι τόσο καλή όσο το βιβλίο, αλλά βλέπεται ευχάριστα, κυρίως γιατί βασίζεται στο βιβλίο που το γράφει άνθρωπος που ξέρει από μπάλα και όχι κάποιος σεναριογράφος που είδε την Αθλητική Κυριακή μια φορά στο ζάπινγκ. Μια που είναι και λίγο ρομαντική κομεντί, έχετε το μπόνους ότι την βλέπετε και με την κοπελιά σας, αποφεύγοντας γκρίνια του στιλ “πάλι μπάλα θα δούμε;”

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κυκλοφορεί και Fever Pitch του 2005. Να το αποφύγετε όπως ο Τσιάρτας τον ήλιο κάτι μεσημέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι αμερικάνικη-χολυγουντιανή παραγωγή με έναν οπαδό των Κοκκινοκάλτσηδων της Βοστώνης (ομάδα του μπέιζμπολ). Εκτός του ότι τα αθλήματα δεν έχουν καμία σχέση, όπως δεν έχουν και οι οπαδοί, πρωταγωνιστεί η Drew Barrymore που είναι τόσο γλυκούλα που παθαίνεις ζάχαρο από τους τίτλους ακόμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από ένα Όσκαρ στους κυρίους

Στο Sombrero λατρεύουμε το ποδόσφαιρο και αγαπάμε τον κινηματογράφο. Το έχετε καταλάβει και χαιρόμαστε πραγματικά γι’αυτό. Με αφορμή την 88η Τελετή Απονομής των Όσκαρ, την εξαιρετική παρουσίαση του Κρις Ροκ και το πολυπόθητο αγαλματίδιο που έφτασε -επιτέλους- στα χέρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, διάφορες σκέψεις άρχισαν να βασανίζουν το μυαλό μου. Άφησα λοιπόν στην άκρη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι επαγγελματίες υποκλίθηκαν

Το ποδόσφαιρο πολύ συχνά διαμορφώνεται μέσα από τις κοινωνικές αλλαγές και αποκτά ξεχωριστά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε χώρα. Κάτι τέτοιο συνέβη και στη Σουηδία των δεκαετιών του 70 και 80, μια Σουηδία που περνούσε σημαντικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και έκανε πραγματικότητα το γνωστό “σουηδικό μοντέλο”. Και αν στην πολιτική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *