Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

To sombrero στον "πολίστα" φουνταριστό


Εχοντας παίξει μικρός πόλο στην παιδική ομάδα της Γλυφάδας, στην θέση του φουνταριστού, έμαθα να εκτιμώ τα…ανάποδα σουτ, αυτά που εκτελεί ο επιθετικός με γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα, χωρίς ορατότητα και δυνατότητα να γυρίσει, με την άμυνα προσαρμοσμένη επάνω του.
Υποδέχεται την μπάλα, στρίβει τον καρπό του και χωρίς να γυρίσει την στέλνει σε μιά από τις δύο γωνιές του τερματοφύλακα που συνήθως αιφνιδιάζεται.
Απ την πρώτη στιγμή που είδα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να σκοράρει, τον παρομοίασα μέσα μου με έναν…πολίστα της στεριάς. Ενα φουνταριστό του γκαζόν που ξέρει να «βιδώνει» τις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρει με την δύναμη και την τεχνική του.
Το sombrero αυτής της αγωνιστικής, νομίζω δικαιωματικά τού ανήκει γιά το όμορφο όσο και δύσκολο γκολ του χθες κόντρα στον Πανσερραϊκό, ένα γκολ που απλοποίησε την υπόθεση-νίκη γιά τον Ολυμπιακό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, sombrero of the week, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σαν το γκολ δεν έχει

(Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-2, 17/1/2015) Γκολ. Χάνω την θέση μου, την σειρά μου, την φωνή μου, την αίσθηση του κρύου, τον ορίζοντα. Σαν κάποιος να άνοιξε την κάνουλα και να πλημμύρισε το κεφάλι μου με καύλα. Γκολ! Για μερικά δευτερόλεπτα δεν υπάρχει καμία σκέψη. Τίποτα. Αν οι Θιβετιανοί γνώριζαν αυτές τις μαγικές, κενές από σκέψεις, στιγμές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυο δοκάρια και ένα τσαφ

Ο Χαβιέρ Κάμπορα έφυγε από την Ελλάδα με την φήμη ενός αρκετά καλού επιθετικού και κάπως έτσι συνεχίζει την καριέρα του στην Αργεντινή με τη φανέλα των Ολ Μπόιζ. Παρ’ όλα αυτά, στο χθεσινό ματς με την Άρσεναλ Σαραντί κατάφερε να χάσει μια απίστευτη ευκαιρία δυο ευκαιρίες μαζεμένες όταν σημάδεψε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “To sombrero στον "πολίστα" φουνταριστό”

  1. Ο/Η Stepas λέει:

    Πραγματικά φοβερή η κίνησή του.Κι εμένα μου έκανε εντύπωση. Μπράβο του! Είναι πολύ μεγάλος σκόρερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *