Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

V for Venganza

8 Μαΐου 2008, γήπεδο Μονουμεντάλ στο Μπουένος Άιρες. Επαναληπτικός αγώνας για το Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ του Ντιέγκο Σιμεόνε και της Σαν Λορένσο του Ραμόν Ντίας. Το ματς από μόνο του αποτελεί ένα από τα κορυφαία λόγω διακύμανσης του σκορ, αλλά εμείς θα σταθούμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Η Ρίβερ με 1-0 από το 11′ συνεχίζει να κυνηγάει παντού με φοβερό πρέσινγκ, ακόμα και από τους επιθετικούς της, το δίδυμο Φαλκάο-Αμπρέου. Ο Κολομβιανός πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων και κυνηγάει τον Σεμπαστιάν Μέντες. Του ρίχνει μια-δυο κλωτσιές, αλλά ο καράφλας αμυντικός αντέχει και παίζει με την μπάλα πάνω στη γραμμή. Είναι και λίγο θέμα τιμής, δεν θα μασήσει στο ξύλο, δεν θα τη διώξει όπως-όπως για να γλιτώσει. Ο Φαλκάο σαν Θανάσης Κολιτσιδάκης κάνει ένα μεγαλοπρεπές και συνάμα δολοφονικό τάκλιν. Ακολουθεί μια σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέντες βγάζει ολόκληρο το ημίχρονο με φοβερούς πόνους και τελικά αποχωρεί. Ο Φαλκάο τού αφήνει ένα μικρό κάταγμα που του στοιχίζει 1,5 μήνα δράσης. Ο Κολομβιανός δηλώνει ότι δεν πήγε δυνατά στη φάση.

31 Αυγούστου 2008, γήπεδο Μονουμεντάλ στο Μπουένος Άιρες. Η Ρίβερ υποδέχεται ξανά την Σαν Λορένσο, αυτή τη φορά στα πλαίσια της Απερτούρα. Ο Μέντες είναι πλέον υγιής και  δηλώνει: “Πρέπει να βγαίνεις στο γήπεδο και να κάνεις τα κατάλληλα πράγματα για να κερδίσεις, αν σκέφτεσαι άλλα πράγματα εκτός ποδοσφαίρου τότε μπορεί να καταδικάσεις την ομάδα σου”. Το παιχνίδι είναι σκληρό (μια αποβολή για τη Σαν Λορένσο) και το 0-0 δείχνει να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο Μέντες τίμιος, μένει στα λόγια του και δεν καταδικάζει την ομάδα του. Είναι όμως το 92′ διάολε και είσαι Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής. Μισό λεπτό πριν τελειώσουν και οι καθυστερήσεις, η Ρίβερ έχει ελεύθερο. Η μπάλα πηγαίνει στο κέντρο και μαζί της ο Φαλκάο για να τη διεκδικήσει. Ο Μέντες τρέχει από πίσω του και του ρίχνει μια μεγαλοπρεπή κλωτσιά. Η εκδίκησή του (venganza) γίνεται πραγματικότητα:

Ο προπονητής της Σαν Λορένσο δηλώνει ότι ο παίκτης του “Απλά πήδηξε σε λάθος χρόνος και ο Φαλκάο έπεσε όπως όλοι οι επιθετικοί. Ο διαιτητής ήθελε να τον αποβάλει”. Ο κόραξ διαφωνεί και λέει: “Ήμουν έτοιμος να σφυρίξω την λήξη. Όταν του έβγαλα την κόκκινη γύρισε και μου είπε ότι του βγήκε η επιθυμία να χτυπήσει τον Φαλκάο. Έχω ξαναπαίξει σε παιχνίδια μαζί του και είναι σωστός. Δεν ενοχλεί το διαιτητή, δεν μιλάει πολύ”.Οι συμπαίκτες του στήριξαν τον Μέντες. “Τον στηρίζουμε μέχρι θανάτου” είπε ο Κριστιάν Λεντέσμα, ενώ ο Χίρσιγκ είπε ότι ο Μέντες πήδηξε “με καλή πίστη”. Το ίδιο και ο πρόεδρος της ομάδας που ξεπέρασε το γεγονός λέγοντας “συμβαίνουν αυτά”. Οι άνθρωποι της Ρίβερ γενικά τα έβαλαν με τον Μέντες. Εξαίρεση βέβαια ο πρώην θύτης και νυν θύμα Ρανταμέλ Φαλκάο. “Στην αρχή νόμιζα ότι με έσπρωξαν. Ήταν κλωτσιά, αλλά έμοιαζε με γρατζουνιά. Πάντα τρως κλωτσιές. Δεν παραπονιέμαι. Δεν είδα κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακή πρόθεση“. Ο Φαλκάο όντως όπως φαίνεται στο βίντεο, σηκώθηκε και συνέχισε σαν να μην έγινε τίποτα, αυτός ο ιδιόρρυθμος κώδικας τιμής της Ν. Αμερικής σε τέτοιες φάσεις επικράτησε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χόρχε “Μάχικο” Γκονζάλες: ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς (αν δεν τον έπαιρνε ο ύπνος)

Ο Τζορτζ Μπεστ είχε πει πως αν ο ίδιος ήταν άσχημος κανείς δεν θα γνώριζε τον Πελέ. Πώς εξηγείται όμως ότι γνωρίζουμε τον Μαραντόνα παρότι ο Χόρχε «Μάχικο (= Μαγικός)» Γκονζάλες, ο άνθρωπος που «είχε στα πόδια την επιδεξιότητα που ο Θεός μας έδωσε στα χέρια» και που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζώντας για ένα ακόμα σούπερ-κλάσικο

Οι μέρες πλησιάζουν για ακόμα ένα σούπερ-κλάσικο της Αργεντινής. Τη μάχη που χωρίζει πολλούς Αργεντίνους σε δυο στρατόπεδα, το μεγαλύτερο ντέρμπυ ίσως του κόσμου. Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια οι μάχες αυτές λειτουργούν περισσότερο ως παρηγοριά στον άρρωστο με τις ομάδες να είναι σε μέτρια ως κακή κατάσταση με αποκορύφωμα βέβαια τον υποβιβασμό της Ρίβερ.Έχουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “V for Venganza”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αυτό που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι δηλώσεις του τύπου “δεν είχε πρόθεση”
    Φτηνά πάντως την γλύτωσε ο Φαλκάο.
    Αφού δεν έπαθε τίποτα η σπονδυλική του στήλη, να κάνει τάμα στην…Παναγία της Γουαδελούπης 🙂

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Η ΠΑΕ River Plate δηλώνει έκπληκτη από το πόσο εύκολα το Sombrero έγινε “μαριονέτα” στους επικοινωνιακούς ελιγμούς άλλων ομάδων, επιτιθέμενος σε έναν ποδοσφαιριστή με αποδεδειγμένο ήθος στα ελληνικά γήπεδα. Δεν θυμόμαστε να κάνει το ίδιο σε κραυγαλέες και πραγματικά αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές ποδοσφαιριστών στο παρελθόν.

    Ο Radamel Falcao είναι ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική πορεία και άριστο χαρακτήρα και για το λόγο αυτό φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα μας. Οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπό του, ισοδυναμεί με επίθεση στην ΠΑΕ River Plate.

    Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή Sebastian Mendez ταχεία ανάρρωση.

  3. Ο/Η Άγιος Πέτρος λέει:

    Ortega, D’Alessandro, Abreu, Falcao, Buonanotte, Alexis Sánchez, Placente και Simeone στο ίδιο γήπεδο

    μαγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *