Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Που είναι ο Γουόλι, aka “ο 12ος παίκτης”

Στην Αθήνα της Ελλάδας, η εθνική ομάδα επικρατούσε άνετα της Μολδαβίας πετυχαίνοντας μάλιστα το πιο εντυπωσιακό γκολ της ημέρας, έναν κλασσικό ποδοσφαιρικό ορισμό του “σουτ που δεν πιάνεται”.
Ο Γιάννης Αμανατίδης, ανικανοποίητος από την προσέλευση του κόσμου, τόνιζε μετά το παιχνίδι: “Αυτοί είμαστε, σε όποιον αρέσουμε. Όποιος θέλει να μας δει από κοντά, έρχεται στο γήπεδο”.
Στο Ντακάρ της Σενεγάλης, αμέτρητος κόσμος πήγε στο γήπεδο να ενισχύσει την εθνική της χώρας, αλλά το τελικό 1-1 με αντίπαλο την Γκάμπια αφήνει την ομάδα εκτός συνέχειας.
Το να ανακαλύψεις έναν φίλο σου στην κερκίδα της Σενεγάλης πάντως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εθνική Ελλάδας, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι καλτ φανέλες του Καμερούν

Οι ποδοσφαιρικές φανέλες είναι μια αγαπημένη ασχολία για πολλούς φιλάθλους. Για άλλους είναι συλλογή, για άλλους στυλιτιστικό statement, για κάποιους κάτι σαν τα στατιστικά των ομάδων. Κάθε χρόνο που εμφανίζονται καινούριες, πολλοί ψάχνουν με πάθος να δουν τι αλλαγές έγιναν, ποια εταιρεία τις φτιάχνει και αν είναι καλύτερες ή όχι από τις περσινές. Φανέλες χάι-τεκ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν μετράει η θέληση

Είναι κάποιες στιγμές που σου καθορίζουν τη ζωή. Που η ευτυχία χάνεται, που αλλάζουν τα πάντα τριγύρω σου. Ο Βικτόριο Φρανσίσκο Κάσα ήταν ένας ποδοσφαιριστής γέννημα θρέμμα της Σαν Λορένσο ντε Αλμάγκρο που εκείνη την περίοδο έβγαζε εξαιρετικούς νέους παίκτες από τις Ακαδημίες της και κατέκτησε με αυτούς το πρωτάθλημα του 1964. Ο Κάσα ήταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *