Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η τέχνη του λαϊκισμού

Όταν είσαι μικρός, η έννοια του λαϊκισμού ακούγεται στα αυτιά σου με μια θετική χροιά. Όσο η δυνατότητα κατανόησης σου αυξάνεται με τα χρόνια, αρχίζεις να αισθάνεσαι την πραγματική σημασία της. Αρχικά, την συνδυάζεις με τον λόγο των πολιτικών. Στην συνέχεια, και όταν τα σημάδια του εφηβικού φανατισμού για μια ομάδα εξαλειφτούν, αρχίζεις να την συνδυάζεις και με τους δημοσιογράφους, σαν προέκταση των αθλητικών εφημερίδων και των εξωφύλλων τους. Λίγο μετά, κατανοείς ότι είναι όπλο και των παραγόντων, που δεν είναι τίποτα άλλο από τους ‘πολιτικούς’ του αθλητισμού, που (σχεδόν) πάντα θα επιζητάνε την αποδοχή του κόσμου.
Στο τέλος, και όταν πλέον έχει εξαφανιστεί κάθε σημάδι αθωότητας από το μυαλό σου, συνειδητοποιείς ότι ο λαϊκισμος υπάρχει σχεδόν παντού γύρω σου, σε μια κοινωνία που τον αποδέχεται, γιατί “είναι πάντα ωραίο να έχεις κάποιον να σου ‘χαιδεύει τα αυτιά'”.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, σχολιάζει στην σημερινή ‘Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης’ την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, κάνει δηλώσεις 13 μήνες πριν, και λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Άρη:
“Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Αρη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πιστεύω η τέταρτη δύναμη μετά τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Μιλούσα με τους ανθρώπους του Αρη τις τελευταίες τρεις τέσσερις μέρες και ήθελα πολύ να υπογράψω στην ομάδα”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα κλεμμένα αρχεία του Ιβάν

“Το ρωσικό σάιτ “yuga.ru” αναφέρει ότι οι γνωστοί χάκερ κατάφεραν και υπέκλεψαν το e-mail του Ιβάν Σαββίδη και έχουν θέσει προς πώληση περισσότερες από 12.000 συνομιλίες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες του από το 2009 ως το 2015!” – Sportdog.gr Αυτή είναι η είδηση που κυκλοφόρησε στα αθλητικά σάιτ την Παρασκευή. Το Σομπρέρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεμένος πάνω στο άλογο

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο κάθε οπαδός στη σχέση του με έναν ποδοσφαιριστή. Αν σταδιακά αναπτύσσει μια σχέση αγάπης (ή κι απέχθειας) ή πάντα υπάρχει η στιγμή, το γεγονός που γέρνει την πλάστιγγα και καθορίζει μια παντοτινή συναισθηματική σχέση (η οποία βέβαια συνήθως είναι μονομερής). Νομίζω στη δική μου περίπτωση είναι συνδυασμός. Μια σχέση που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η τέχνη του λαϊκισμού”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν κατάλαβα τι σε μπερδεύει;
    Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Προτίμησε την μεγαλύτερη ομάδα (γιά κείνον)
    Μην ασχολείστε με δηλώσεις τέτοιου είδους ρε παιδιά.
    Ολοι τα ίδια λένε.
    Αυτές είναι δηλώσεις κατά παραγγελία 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *