Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Που είναι ο Γουόλι, aka “ο 12ος παίκτης”

Στην Αθήνα της Ελλάδας, η εθνική ομάδα επικρατούσε άνετα της Μολδαβίας πετυχαίνοντας μάλιστα το πιο εντυπωσιακό γκολ της ημέρας, έναν κλασσικό ποδοσφαιρικό ορισμό του “σουτ που δεν πιάνεται”.
Ο Γιάννης Αμανατίδης, ανικανοποίητος από την προσέλευση του κόσμου, τόνιζε μετά το παιχνίδι: “Αυτοί είμαστε, σε όποιον αρέσουμε. Όποιος θέλει να μας δει από κοντά, έρχεται στο γήπεδο”.
Στο Ντακάρ της Σενεγάλης, αμέτρητος κόσμος πήγε στο γήπεδο να ενισχύσει την εθνική της χώρας, αλλά το τελικό 1-1 με αντίπαλο την Γκάμπια αφήνει την ομάδα εκτός συνέχειας.
Το να ανακαλύψεις έναν φίλο σου στην κερκίδα της Σενεγάλης πάντως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εθνική Ελλάδας, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ινδικό ποδόσφαιρο: ψάχνοντας το ταλέντο, την ισότητα και την ελευθερία

Ήταν μέρες του 2013 όταν έσκασε η είδηση μιας νέας ποδοσφαιρικής λίγκας. Όχι στην Βραζιλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ ή σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά στην Ινδία. Η IMG-Reliance Industries και η Star India, σε συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, βγήκαν μπροστά και χρηματοδότησαν τη νέα αυτή κλειστή λίγκα που αποτελούνταν από 8 […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άνθρωπος που αγάπησε και μίσησε η Πολωνία

Η Σιλεσία είναι μια περιοχή που ανήκει κατά κύριο λόγο στην Πολωνία. Τμήματά της βρίσκονται μέσα στην Τσεχία αλλά και τη Γερμανία. Σπουδαιότερη πόλη της είναι το Βρότσλαβ, εκτός αν είσαι Αρειανός και θυμάσαι μελαγχολικά το Κατοβίτσε. Την πόλη στην οποία γεννήθηκε και ο σημερινός μας πρωταγωνιστής. Ο Έρνεστ Ότο Πραντέλα γεννήθηκε όταν το Κατοβίτσε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *