Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο πρώην και ο νυν

Οι αγώνες Χιλής και Αργεντίνης πάντα έχουν μια ιδιαιτερότητα. Μπορεί το Βραζιλία-Αργεντινή να είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μάχη, το Ουρουγουάη-Αργεντινή μια κλασική μονομαχία μεταξύ δύο ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά οι κόντρες με τη Χιλή έχουν πάντα και εθνικοπολιτικό χρώμα. Η στάση της Χιλής στη σύγκρουση της Αργεντινής με την Αγγλία για τις νήσους Μαλβίνας (γνωστές και ως Φώκλαντ) είναι κάτι που δεν συγχωρείται από τους Αργεντίνους.
Έτσι το αποψινό παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία πέρα από τη βαθμολογία. Υπάρχει όμως και ένας άλλος σημαντικός λόγος να δει κανένας το παιχνίδι και αυτός είναι η μάχη των πάγκων. Από την μια ο Άλφιο “Κόκο” Μπαζίλε ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής. Ο πιο επιτυχημένος μετά τον τεράστιο Κάρλος Μπιάνκι προπονητής της Μπόκα, που δέχεται σκληρή κριτική για την εικόνα της Εθνικής. Μπον-βιβέρ, με αδυναμία στο αλκόολ, νυχτόβιος που έχει εμφανιστεί μέχρι και σε φωτογραφία με λαγουδάκι (όχι πασχαλινό). Με φωνή μπάσα που θυμίζει μετρ σε σκυλάδικο της εθνικής οδού. A, ναι… Και με 3 Σουνταμερικάνα και 2 πρωταθλήματα Αργεντινής.

Από την άλλη ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο προπονητής υπεύθυνος για το φιάσκο του Μουντιάλ του 2002. Ίσως της καλύτερης Αργεντινής από άποψης υλικού που έμεινε τρίτη στον όμιλο πίσω από Αγγλία και Σουηδία. Mε προσωνύμιο “ο τρελός”, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις βόλτες του πάνω κάτω δίπλα από τον πάγκο της Αργεντινής. Τώρα πλέον είναι προπονητής στη Χιλή. Οι φαν του μιλάνε για έναν προπονητή σύγχρονο, που παρακολουθεί συνέχεια ποδόσφαιρο, που έχει φοβερές ιδέες και που παρουσίασε την πιο επιθετική Αργεντινή των τελευταίων ετών, έναν άνθρωπο με απόψεις περί πολιτικής που δεν του αρέσει η δημοσιότητα.. Η κόντρα μεταξύ των δύο υπάρχει για να δίνει ψωμί στους δημοσιογράφους και θέμα συζήτησης στους οπαδούς. Χθες με δηλώσεις του, ο αδερφός του Μπιέλσα είπε ότι βρίσκει το ποδόσφαιρο του Μπαζίλε “αρχαίο”.

Ο Μπαζίλε πάντως ετοιμάζεται να κατεβάσει την ομάδα με επιθετική τριπλέτα Μέσσι-Αγκουέρο-Μιλίτο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το ποδόσφαιρο φτάνει μέχρι και πάνω στις Άνδεις

Δύο χιλιάδες εφτακόσια ογδόντα. Τόσα είναι τα μέτρα που χωρίζουν την Ιρούγια (ή αν θες να την προφέρεις ως ντόπιος Ιρούζα) από τη στάθμη της θάλασσας, εκεί ψηλά στις Άνδεις. Δεν είναι όμως το υψόμετρο, λίγο πιο χαμηλά από την κορυφή του Ολύμπου ως μέτρο σύγκρισης, που την κάνει διαφορετική. Η Λα Πας, η πρωτεύουσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο φιλότιμος Άλβαρο Περέιρα

https://www.youtube.com/watch?v=7OAOX6YnWbU Μια από τις κορυφαίες σκηνές του φετινού Μουντιάλ έγινε στο Αγγλία-Ουρουγουάη. Για όσους την ξέχασαν (ντροπή σας) μιλάω για τον τραυματισμό του θεούλη Άλβαρο Περέιρα, ο οποίος την μια στιγμή ήταν τανάσκελα από γονατιά στο κεφάλι και την άλλη ήθελε να μπει μέσα σαν να μη συνέβαινε τίποτα και ενώ τρέκλιζε σαν Εγγλέζος τουρίστας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο πρώην και ο νυν”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αρχαίο ξεαρχαίο, όταν έχεις στην ομάδα Μέσσι και Κουν την τινάζεις την…αρχαία σκουριά 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *