Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδόσφαιρο – σάμπα – θρησκεία

“Βλέπω πως ο Μέσσι – ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο κατά την γνώμη μου – όταν χάνει την μπάλα, μετά τρέχει για να την ξανακερδίσει ή έστω να κάνει φαουλ. Οι δικοί μας, όταν χάνουν την μπάλα, απλά σταυρώνουν τα χέρια τους”.
“Οι οπαδοί περιμένουν απ’τους παίκτες να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Κανείς δεν ζητάει κάτι υπερφυσικό. Είναι όμως ανύποφορο γι’αυτούς να τους βλέπουν να μην ιδρώνουν την φανέλα τους”.

Luiz Inacio Lula da Silva, πρόεδρος της Βραζιλίας

“Επειδή τον έχω ψηφίσει κιόλας, είμαι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του και κυρίως γιατί έφερε σαν παράδειγμα τον Μέσσι. Αν θέλει, μπορεί να πάει να μείνει στην Αργεντίνη, να αποκτήσει την υπηκοότητα και να παραιτηθεί από πρόεδρος κι έτσι ίσως η Βραζιλία προοδεύσει με κάποιον τρόπο”.

Julio Cesar, τερματοφύλακας της Εθνικής Βραζιλίας


Σε μια χώρα, πολύ, πολύ, πολύ μακριά από εμάς, το ποδόσφαιρο παραμένει κάτι πολύ σημανικότερο από ένα απλό παιχνίδι..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το κίνητρο για ένα κύπελλο

Έχει γίνει πολύ συχνό το φαινόμενο οι προπονητές των ομάδων να δείχνουν κάποιο εμψυχωτικό βίντεο πριν από έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους. Την τακτική αυτή ακολούθησαν και τα αδέρφια Μπάρος Σκελότο πριν τον επαναληπτικό του τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα της Λανούς με την Πόντε Πρέτα. Το βίντεο δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο αριστούργημα, αλλά βασίστηκε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγαλύτερη απόκρουση όλων των εποχών

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει τις τελευταίες μέρες το παραπάνω βίντεο που δείχνει μια φάση του Σαββατιάτικου αγώνα Νόριτς-Ρόδεραμ, στην οποία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Άνταμ Κόλιν, κάνει μια εντυπωσιακή τριπλή απόκρουση. Κάποιος λιγότερο ενθουσιώδης και περισσότερο αναλυτικός τύπος φυσικά θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον υπερβολικό ενθουσιασμό που προκάλεσε η φάση λέγοντας ότι στις δυο τελευταίες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ποδόσφαιρο – σάμπα – θρησκεία”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αλλά οι δηλώσεις των “ενοχλημένων” παραμένουν ίδιες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *