Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Στους τυφλούς, υπερτερεί ο μονόφθαλμος

Πέρα απ’τις διαιτησίες, τα επεισόδια και τα οικονομικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, το Ελληνικό ποδόσφαιρο ‘κατέστρεψε’ σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ..τηλεόραση! Όχι τόσο, οι μεταδόσεις των Ελληνικών αγώνων, που επέτρεψαν σε κάποιους να βολευτούν στους καναπέδες τους, όσο αυτές των ..ξένων!

Όταν έχεις παρακολουθήσει αμέτρητα μεγάλα ντέρμπι, κολοσσών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και έχεις χορτάσει ποδόσφαιρο, πέρα απ’το φυσιολογικό και αναμενόμενο πάθος που υπάρχει, τα Ελληνικά ντέρμπι θα είναι, σχεδόν, πάντα για τον μέσο φίλαθλο, οι αγώνες στους οποίους θα δεις αμέτρητο ξύλο, δεκάδες λεπτά διαμαρτυριών στον διαιτητή, ατέλειωτες ψεύτικες βουτιές για ένα πέναλτι ή μια κάρτα στον αντίπαλο (ακόμα κι αν λέγεσαι Ντιόγο κι έχεις ζήσει μόλις έναν μήνα στην Ελλάδα!) και ελάχιστες οργανωμένες φάσεις, που συνήθως κρίνουν και τον νικητή και καθορίζουν τα πρωτοσέλιδα-ύμνους της επόμενης ημέρας, για το “απίστευτο πάθος και την θέληση του”.


Έτσι, μετά από ένα Σαββατοκύριακο, στο οποίο τρίψαμε αρκετές φορές τα μάτια μας με τα όσα είδαμε εκτός συνόρων, με δυσκολία επιλέγω το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, σαν το sombrero της αγωνιστικής, απλά και μόνο γιατί η απλότητα του ξεχώρισε σε μια, για πολλοστή φορά, στερημένη από θέαμα αγωνιστική και σ’ενα στερημένο από απλό και φυσιολογικό ..ποδόσφαιρο, ντέρμπι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero of the week, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Καραγκιόζης

«Είμαι ένας γραφικός συγγραφέας. Αν και έψαξα στα λεξικά, δεν πολυκατάφερα να βρω τη σημασία αυτής της λέξης, μου αρέσει απλά ο αέρας της. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω για άλλα πράγματα. Ονειρευόμουν να γράψω για ιππότες, για κάποιους στρατούς που, πριν από τριακόσια χρόνια, ένα πρωί γεμάτο ομίχλη, στις δύο άκρες μιας σκοτεινής κοιλάδας, ετοιμάζονταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα γκολ της Δευτέρας

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pVJvNh–wT0 Νο4 – Ντιέγκο Φορλάν (Ιντερνασιονάλ) Ναι, ΟΚ φταίει και το τέρμα αλλά ο Ντιέγκο δείχνει ότι το τόπι δεν το ξεχνάει. 1-3 η Ίντερ επί της Φλουμινένσε και ο Φορλάν φτάνει τα 5 γκολ, δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα Βραζιλίας. “Γκολ ολίμπικο” που λέει κι ο Βραζιλιάνος σπίκερ για τον αγαπημένο μας Ουρουγουανό. Νο3 – […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *