Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το πραγματικό ‘σεντόνι’ ήταν στο Καλντερόν


Η ονομασία Champions League, από μόνη της, δεν σου εγγυάται ποτέ τίποτα. Στα πλαίσια της μεγαλύτερης διοργάνωσης της Ευρώπης, μπορείς να σπαταλήσεις δυο ώρες από το βράδυ σου, παρακολουθώντας ένα άσχημα σκηνοθετημένο παιχνίδι, με μια κακόηχη Ουκρανική περιγραφή, στο οποίο ο έμπειρος, υποτίθεται, διαιτητής, αφήνει ουσιαστικά ατιμώρητες αρκετές αγκωνιές και κλωτσιές, μετατρέποντας το σε αναμέτρηση δύναμης και μόνο. Ένας Ντάνι Άλβες αφηνιασμένος από τις άμετρητες αγκωνιές του ..υπερκινητικού Μπραντάο, τρεις σοβαρές ευκαιρίες κι ένα γκολ από λάθος της άμυνας, ήταν ότι είχε να επιδείξει το παιχνίδι. Αν δεν υπήρχε αυτό το θαύμα της φύσης, που ονομάζεται Λιονέλ Μέσσι, να ‘γυρίσει’ τον αγώνα μέσα σε λίγα λεπτά, το πιθανότερο είναι ότι σήμερα κιόλας το παιχνίδι θα είχε ξεχαστεί από όσους άτυχους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν, πλήν ίσως από τους Ουκρανούς φίλους της Σαχτάρ, που θα πανηγύριζαν ακόμα, μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ευτυχώς όμως, Champions League δεν είναι μόνο αυτό. Μερικές χώρες πιο αριστερά στον χάρτη, στο Βιθέντε Καλντερόν της Μαδρίτης, Ισπανοί και Γάλλοι σ’εναν πολύ πιο ποιοτικό αγώνα, προσέφεραν στους θεατές και τηλεθεατές, λίγη απ’την μαγική λάμψη αυτής της διοργάνωσης. Το εκπληκτικό κοντρολάρισμα της μπάλας του Κουν Αγκουέρο στο πρώτο γκολ, το ατελείωτο άλμα του Νιάγκ στην ισοφάριση, στο οποίο όσο η μπάλα πλησίαζε, στοιχημάτιζες πως ήταν αρκετά βιαστικό για να σε διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και η τελείως αντισυμβατική έμπνευση του Μάξι Ροντρίγκεζ να κάνει τακουνάκι (κι ας μην είχε, για λίγο, την σωστή κατάληξη), στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, είναι κομμάτια αυτού που το el sombrero λάτρευε, λατρεύει και πάντα θα λατρεύει. Του joga bonito!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Joga bonito, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

“Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και ο Μαραντόνα ο Θεός της”

Δυο αδέρφια απ’το “όμορφο Ροζάριο”, μια υπέρμετρη λατρεία – στα όρια της τρέλας – για τον μεγάλο Ντιέγκο και κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες δεν θα ήθελες να βρεθείς και να πεις “για να πω την αλήθεια, εγώ νομίζω ότι ο Πελέ ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών“.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ρομαντικός άρχοντας της ποδιάς

“Δεν είμαι εγώ ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Ροσάριο και το όνομα του είναι Κάρλοβιτς” Αυτή ήταν η ακριβής απάντηση του Ντιέγκο Μαραντόνα το 1993 – όταν έφτασε στη Νιουέλς Όλντ Μπόις – σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως νιώθει ως “Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ever”. Ο δημοσιογράφος χαμογέλασε αλλά δεν συνέχισε με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το πραγματικό ‘σεντόνι’ ήταν στο Καλντερόν”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Joga bonito και ταρκίντιας, κύριε Βένο

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Όταν τα κάνε όμως ο Αμορόζος, τσίριζες ‘ωωωωω’, προβατίνα. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *