Κρίση, περνάω κρίση.. Vol 2

Για να αντιληφτεί κάποιος την ύπαρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στην οποία αναφερθήκαμε ήδη, δεν χρειάζεται καν να δει ειδήσεις. Αρκεί η θέαση ενός παιχνιδιού της Μπαρσελόνα, αυτής της περιόδου, στο Καμπ Νου. Το ποδόσφαιρο, ένα απ’τα καλύτερα ‘όπια’ του λαού διαχρονικά, στην καλύτερη και θεαματικότερη του μορφή εδώ και αρκετά χρόνια, αδυνατεί να προσελκύσει τόσο κόσμο ώστε να γεμίσει σε ικανοποιητικό βαθμό, το ιστορικό γήπεδο της Βαρκελώνης! Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι αλλεπάλληλες εκκλήσεις διοίκησης και παικτών προς τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, χαμηλότερο εισιτήριο σε πολλά παιχνίδια της τάξης των 18 ευρώ, ειδικές προσφορές σε αγώνες Κυπέλλου ώστε να μην παίξουν τα μεγάλα αστέρια της Μπάρσα μπροστά σε άδειες κερκίδες και αρκετές ακόμα συσκέψεις της διοίκησης, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ‘διαρροή’ φιλάθλων-πελατών.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά, στα Πηγάδια της Ξάνθης, σ’ενα πολύ μικρότερο γήπεδο στο οποίο παίζεται ένα άθλημα που, σχεδόν, μόνο στο όνομα μοιάζει με αυτό που βλέπουν οι φίλαθλοι στο Καμπ Νου, ο Χρήστος Πανόπουλος, κοστολογεί τον μαζοχιστικό αυτό τρόπο διασκέδασης, 40 ολόκληρα ευρώ! Προσκολλημένος σε κάποιες θεωρίες αντιμετώπισης της βίας, που είχαν συζητηθεί στην Ελλάδα αρκετά χρόνια πριν, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης υλοποιεί εδώ και χρόνια τον εύκολο συλλογισμό ‘πολύ ακριβό εισιτήριο-αδυναμία αγοράς του από χούλιγκαν/μπατιράκια-εξασφάλιση της μη βιας στην ιδιοκτησία μου’ (που φυσικά καταρρέει σε κλάσματα δευτερολέπτου όποτε κάποιοι αποφασίσουν να κάνουν του κεφαλιού τους, πέρα από τιμές και απαγορεύσεις, πχ. Ξάνθη-ΠΑΟΚ ή Ξάνθη-Ηρακλής πέρσι).

Το γεγονός ότι η τιμή αυτή, αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε φυσιολογικό φίλαθλο (σε μια χώρα που ζει με 700 ευρώ), που δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε όλα τα παιχνίδια της Ξάνθης, είναι οχαδερφικό, για τον κ. Πανόπουλο, θιασωτή της κλασσικής Ελληνικής λογικής, “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. Ποτέ κανένας, μάλλον, δεν του έχει εξηγήσει ότι υπάρχουν και ..ασπιρίνες!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Skoda Ξάνθη, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι εναλλακτικές προτάσεις του Sombrero για να αποφύγουμε το Grexit

Grexit στο ευρώ grexit και στο ποδόσφαιρο, κατά το Σαράφης στα Τρίκαλα Σαράφης και στο Παρίσι (για τους παλιούς που ξέρουν και από μπαλίτσα και από μόδα). Κι επειδή στο Sombrero μπορεί να είμαστε άσχετοι από οικονομικά αλλά είμεθα πάνω απ’όλα πατριώτες, δίνουμε ηχηρή απάντηση στους κολάφους της UEFA παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αντίπαλος σκόρερ

Ίσως αυτή η εικόνα να μην είναι απλά ένα δείγμα μιας μεγαλύτερης σύγχρονης μόδας, μιας παρείσφρησης άσχετων ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη ομάδα για λόγους διαφορετικούς από τους παραδοσιακούς, όπως θέλουμε να ελπίζουμε πως είναι παραθέτοντας το αρκετό ισχυρό επιχείρημα πως τέτοιες φωτογραφίες συναντάς ελάχιστες φορές στα περισσότερα ντέρμπι του πλανήτη ακόμα και σήμερα, στο πολυφωτογραφημένο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.