Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κρίση, περνάω κρίση.. Vol 2

Για να αντιληφτεί κάποιος την ύπαρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στην οποία αναφερθήκαμε ήδη, δεν χρειάζεται καν να δει ειδήσεις. Αρκεί η θέαση ενός παιχνιδιού της Μπαρσελόνα, αυτής της περιόδου, στο Καμπ Νου. Το ποδόσφαιρο, ένα απ’τα καλύτερα ‘όπια’ του λαού διαχρονικά, στην καλύτερη και θεαματικότερη του μορφή εδώ και αρκετά χρόνια, αδυνατεί να προσελκύσει τόσο κόσμο ώστε να γεμίσει σε ικανοποιητικό βαθμό, το ιστορικό γήπεδο της Βαρκελώνης! Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι αλλεπάλληλες εκκλήσεις διοίκησης και παικτών προς τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, χαμηλότερο εισιτήριο σε πολλά παιχνίδια της τάξης των 18 ευρώ, ειδικές προσφορές σε αγώνες Κυπέλλου ώστε να μην παίξουν τα μεγάλα αστέρια της Μπάρσα μπροστά σε άδειες κερκίδες και αρκετές ακόμα συσκέψεις της διοίκησης, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ‘διαρροή’ φιλάθλων-πελατών.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά, στα Πηγάδια της Ξάνθης, σ’ενα πολύ μικρότερο γήπεδο στο οποίο παίζεται ένα άθλημα που, σχεδόν, μόνο στο όνομα μοιάζει με αυτό που βλέπουν οι φίλαθλοι στο Καμπ Νου, ο Χρήστος Πανόπουλος, κοστολογεί τον μαζοχιστικό αυτό τρόπο διασκέδασης, 40 ολόκληρα ευρώ! Προσκολλημένος σε κάποιες θεωρίες αντιμετώπισης της βίας, που είχαν συζητηθεί στην Ελλάδα αρκετά χρόνια πριν, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης υλοποιεί εδώ και χρόνια τον εύκολο συλλογισμό ‘πολύ ακριβό εισιτήριο-αδυναμία αγοράς του από χούλιγκαν/μπατιράκια-εξασφάλιση της μη βιας στην ιδιοκτησία μου’ (που φυσικά καταρρέει σε κλάσματα δευτερολέπτου όποτε κάποιοι αποφασίσουν να κάνουν του κεφαλιού τους, πέρα από τιμές και απαγορεύσεις, πχ. Ξάνθη-ΠΑΟΚ ή Ξάνθη-Ηρακλής πέρσι).

Το γεγονός ότι η τιμή αυτή, αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε φυσιολογικό φίλαθλο (σε μια χώρα που ζει με 700 ευρώ), που δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε όλα τα παιχνίδια της Ξάνθης, είναι οχαδερφικό, για τον κ. Πανόπουλο, θιασωτή της κλασσικής Ελληνικής λογικής, “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. Ποτέ κανένας, μάλλον, δεν του έχει εξηγήσει ότι υπάρχουν και ..ασπιρίνες!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Skoda Ξάνθη, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *