Λονδίνο – Τορίνο – Μιλάνο
Ο Ρανιέρι ήταν ο τελευταίος προπονητής της Τσέλσι πριν τον Μουρίνιο και θεωρεί ότι άδικα είχε φύγει και ότι δεν αναγνωρίσθηκε η δική του συνεισφορά στην ομάδα. Από την άλλη ο Μουρίνιο με το γνωστό υπεροπτικό του στυλ διαφωνεί. Οι κόντρες τους μεταφέρθηκαν φέτος στην Ιταλία. Η πρώτη σπίθα μάλλον έπεσε από τον Ρανιέρι (αν και σε αυτές τις ιστορίες ποτέ δεν ξέρεις) όταν δήλωσε για τον Μουρίνιο μετά από έναν αγώνα: “Δεν χρειάζεται να κερδίζω για να είμαι σίγουρος γι’ αυτό που κάνω, σε αντίθεση με τον Μουρίνιο.”
Ο Μουρίνιο απάντησε με μια σκληρή επίθεση: “Λέει ότι στον τρόπο σκέψης του δεν έχει σημασία να κερδίζει και ότι εγώ πρέπει να κερδίζω για να ξέρω τι κάνω. Είναι αλήθεια και γι’ αυτό έχω κερδίσει τόσους τίτλους. Μου αρέσει να κερδίζω, αυτός έχει αυτή τη νοοτροπία εδώ και 70 χρόνια. Έχει κερδίσει ένα Σούπερ Καπ, ένα μικρό κύπελλο. Δεν έχει κερδίσει κανέναν μεγάλο τίτλο. Ίσως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, αν και είναι πολύ γέρος για να το κάνει.” Σημείωση: Ο Ρανιέρι είναι 57 ετών.
Ο Ιταλός διατηρώντας την εκνευριστική ψυχραιμία του απάντησε: “Είναι καλύτερο να αφήσουμε τις κόντρες του Αυγούστου πίσω μας. Ο Μουρίνιο πάντως έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι σκέφτεται για τους συναδέλφους του. Θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν πάντως. Ανέλαβε μια ομάδα με δύο σερί πρωταθλήματα και θα του ζητηθούν τα πάντα. Εγώ έχω αποκτήσει μεγάλη σοφία στα 70 χρόνια μου και θα του δώσω συγχαρητήρια αν τα καταφέρει”.
Αν απάντησε ο Μουρίνιο; Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις. “Είναι απλό. Ο Ρανιέρι μίλησε μια φορά και ήταν χαρούμενος, μίλησε μια δεύτερη φορά και ήταν χαρούμενος. Μίλησε τρίτη φορά και ήταν ακόμα πιο χαρούμενος. Εγώ μίλησα μια φορά και αυτός θύμωσε. Το σκορ είναι 3-1 γι’ αυτόν, αλλά το δικό μου ήταν ένα όμορφο γκολ. Σε κάνεναν δεν αρέσει να χάνει 3-1, αλλά αποδέχομαι την ήττα μου. Παρ’ όλα αυτά θα υποστηρίξω την Γιουβέντους στα προκριματικά του CL“.
Αργότερα η κόντρα συνεχίστηκε με αφορμή το γεγονός ότι ο Μουρίνιο δεν μιλούσε στις συνεντεύξεις τύπου μετά το τέλος του αγώνα και έστελνε τον βοηθό του. Ο Ρανιέρι είπε ότι αυτό δείχνει ασέβεια. Ο “special one” απάντησε άμεσα: “Διάβαζα ιταλικά 5 ώρες την ημέρα για να μπορώ να συνεννοηθώ με τους παίκτες, τα ΜΜΕ και τους οπαδούς. Αυτός ήταν 5 χρόνια στην Αγγλία και με το ζόρι μπορούσε να πει καλημέρα και καλησπέρα στα αγγλικά. Ποιος είναι αυτός που θα μου πει τι να κάνω;” Ο Ρανιέρι είπε απλά: “Είναι ένας Πορτογάλος προπονητής που δεν διαφέρει πολύ από έναν Ιταλό προπονητή. Εγώ είμαι ένας Ιταλός που έχω πάει σε όλον τον κόσμο και ήρθα σε επαφή με άλλα είδη ποδοσφαίρου”.
1 σχόλια σχετικά με το “Λονδίνο – Τορίνο – Μιλάνο”
Κακώς ο Ρανιέρι τα βάζει με τον Μουρίνιο. Δεν φταίει ο πορτογάλος, αν ο Αμπράμοβιτς ήθελε να πάρει τον προπονητή που ήταν περισσότερο στη μόδα τότε.
Μια χαρά δουλειά έχει κάνει σ’όλες τις ομάδες που’χει δουλέψει. Κι εφ’όσον είναι σίγουρος για τη δουλειά του, όλα τ’άλλα είναι για να κερδίζουν στήλες στις εφημερίδες για πάρτη τους…