Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ζαμοράνο ..ζει;

Στο ποδοσφαιρικό μου υποσυνείδητο το όνομα του Μαρσέλο Σάλας συνοδεύεται πάντα απ’αυτό του Ιβάν Ζαμοράνο, με τον ίδιο τρόπο που μετά την έκφραση “ο Μπέκαμ σεντράρει από δεξιά” η σκέψη πηγαίνει στιγμιαία στο “για το κεφάλι των Κόουλ και Γιορκ”. Η εξήγηση αυτών των συνειρμικών σκέψεων, βρίσκεται πιθανότατα, στο γεγονός ότι η περίοδος δράσης όλων των παραπάνω, συνέπεσε με την περίοδο της ποδοσφαιρικής μου ωρίμανσης, σαν τηλεθεατής. Όταν λοιπόν μαθαίνεις, ότι ο ‘Matador’, που κάποιος Αρειανός θα μπορούσε χιουμοριστικά (και στα όρια της ποδοσφαιρικής προσβολής) να αποκαλέσει ‘ο Αγαθοκλέους της Χιλής’, αποφάσισε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, νιώθεις διπλή στεναχώρια, συνδυασμένη από μια γλυκιά μελαγχολία για τα χρόνια που περάσαν.

Ο αποχαιρετισμός του από την ενεργό δράση, μπορεί να γίνει μόνο μ’ ένα βίντεο από κάποιο γκολ του. Αλλά όχι από κάποιο γνωστό, επίσημο γκολ..
Ο Σάλας, πρωταγωνίστησε στο ποδόσφαιρο, σε μια ρομαντική αλλά ‘δύσκολη’ περίοδο, που το CGI πιθανόν δεν υπήρχε καν, οι viral διαφημίσεις ήταν άγνωστη έννοια ακόμα και για τους πιο προφητικούς διαφημιστές (όπως τα συνεχόμενα δοκάρια του Ροναλντίνιο ή αυτή του Κακά, που κοντρολάρει δυο μπάλες ταυτόχρονα) και τα μικρά κολπάκια των προπονήσεων αναγκαζόταν να τα κάνουν οι παίκτες μόνοι τους, σε γήπεδα χωράφια, χωρίς επιπλέον επεξεργασία με υπολογιστές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Για ψώνια, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πίσω από μια μπάλα

Αυτή είναι μια φωτογραφία που τράβηξε τον προηγούμενο μήνα στη Μοζαμβίκη ο, βραβευμένος από το National Geographic φωτογράφος, Patrick Kelley. Δείχνει δεκάδες παιδιά να τρέχουν πίσω από μια μπάλα γεμάτα ενθουσιασμό, γιατί – σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει – αυτό και μόνο φτάνει για να κάνει ευτυχισμένο για λίγο ένα μικρό παιδί. Μια μπάλα την οποία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύσκολα χρόνια του Λουίς Σουάρες στην Ουρουγουάη

Η Νότια Αμερική αποτελούσε πάντα έναν παράδεισο για τις ομάδες της Ευρώπης. Μια ανεξάντλητη πηγή ποδοσφαιρικού ταλέντου, συνήθως σε προσιτές τιμές, που γέμιζε τα ρόστερ των συλλόγων. Με τα χρόνια να περνούν, το σκάουτινγκ και τα ταξίδια να γίνονται όλο και πιο εύκολα, οι ηλικίες των παικτών που περνούσαν τον Ατλαντικό έγιναν όλο και μικρότερες. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *