Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν η ‘τρέλα’ νικάει τη λογική

Είσαι ο Peter Madsen. Είσαι Δανός και έχεις πατήσει τα 30. Η καριέρα σου μετά από ένα πέρασμα απ’την Γερμανία έχει πάρει τον κατήφορο. Τις 3 τελευταίες χρονιές έχεις παίξει ελάχιστα και έχεις σκοράρει τόσες λίγες φορές που ντρέπεσαι να αποκαλύψεις σε κάποιον αδαή ότι δηλώνεις επιθετικός. Έχεις επιστρέψει στην πατρίδα σου και την Μπρόντμπι, από την οποία είχες ξεκινήσει, και ψάχνεις τρόπους να ανακτήσεις την επαφή σου με τα δίχτυα.

Το Σάββατο η ομάδα σου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Sonderjyske και κάνει έναν άνετο περίπατο με 0-5. Ο προπονητής σου σε ‘πετάει’ στο γήπεδο στο 75ο λεπτό. Δυο λεπτά πριν την λήξη γίνεται ένα γέμισμα στην περιοχή. Με πολύ ωραία προσποίηση στέλνεις έναν αμυντικό να κουτρουβαλήσει πάνω στον τερματοφύλακα. Είσαι εσύ, το τέρμα, ένας αμυντικός πάνω στην γραμμή και η σκέψη του πρώτου σου γκολ μετά από σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια.

Ε, όπως και να το δούμε, θέλει αμέτρητα κιλά… μαγκιάς για να επιχειρήσεις να τελειώσεις τη φάση έτσι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μισητός αλλά ξεχωριστός Ζοσέ Μουρίνιο

Αντιπαθώ τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τον αντιπαθώ περισσότερο κι απ’όσο απεχθάνομαι τους Γερμανούς και τον Φαν Μπόμελ. Μισώ την κλάψα του, την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία σε κάποια θέματα, την ατέλειωτη και συνήθως αδικαιολόγητη γκρίνια του, την απύθμενη εγωπάθεια του, την τακτική του προσέγγιση σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια και περισσότερο απ’ όλα την τάση του να προσπαθεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Σιωπή

Αν δεν έχει δεχθεί η ομάδα σου γκολ στα τελευταία λεπτά – χάνοντας τελικά το παιχνίδι – στην έδρα της, έχοντας μόνο δικούς της οπαδούς στο γήπεδο, δεν ξέρεις τι θα πει πραγματική σιωπή. Χιλιάδες κόσμου κι όμως εσύ να μπορείς να ακούσεις τη μπάλα να κυλά στο χορτάρι και τη βαριά ανάσα των παικτών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Όταν η ‘τρέλα’ νικάει τη λογική”

  1. Ο/Η berberos λέει:

    10 χρονια μετα εψαξα κ το βρηκα το ρημαδι το γκολ μονο κ μονο για να διαπιστωσω ποσο ακριβεις ειναι οι περιγραφες σου ρε δουενδε… σπανιο ταλεντο (κ ο 40αρης πια μαντσεν κ εσυ!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *