Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γιατί μπαμπά, στα ντέρμπι τους παίζουν μπάλα;

4+1 πράγματα από το σημερινό Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1, που δεν θα δεις ποτέ σε Ελληνικό ντέρμπι:
1) Την μια απ’τις δυο ομάδες (Άρσεναλ), να χρησιμοποιεί στο παιχνίδι 9 παίκτες, κάτω των 23 ετών, εφτά εξ αυτών στην βασική ενδεκάδα! Προπονητής σαν τον Αρσέν Βενγκέρ, πιθανότερα, θα ήταν άνεργος στην Ελλάδα..

2) Την φυσική κατάσταση όλων των παικτών, που φαντάζει εξωπραγματική για τα ‘Ελληνικά’ πνευμόνια. Αξιοσημείωτη φάση, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και μετά από πολιορκία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην περιοχή, η μπάλα κυλάει προς πλάγιο αουτ και παίκτης της Άρσεναλ, με σπρίντ από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, την προλαβαίνει πάνω στην γραμμή!

3) Τόσα λίγα φαουλ. 24 στον αριθμό, όταν το παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, είχε 57! Και στην Αγγλία υπάρχει πάθος και ένταση, αλλά τα θεατρινίστικα πεσίματα δεν υπάρχουν, η ένταση δεν εκτονώνεται με ανούσια αντιαθλητικά τάκλιν και η σφυρίχτρα χρησιμοποιείται συνετά από τον διαιτητή. Άμεσο επακόλουθο είναι ότι υπάρχουν απείρως λιγότερες διακοπές στον ρυθμό του αγώνα.

4) Τόσες πολλές ευκαιρίες ή έστω σουτ. Σήμερα καταγραφήκαν 38 σουτ, έναντι 12, στον τυχαίο αγώνα-δείγμα μας, μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, πριν μερικές εβδομάδες.

4+1) Τα γκολ του αγώνα, να τα πετυχαίνουν ένας 21χρονος κι ένας 18χρονος και όχι στα πλαίσια του αγώνα νέων των δυο αντιπάλων!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πάντα οι μπάλες θα χάνονται πιτσιρίκο

«Τι είναι το αγόρι τώρα που έχασε την μπάλα του. Τι πρέπει να κάνει; Την είδα να κυλά, γκελάροντας χαρωπά, κάτω στο δρόμο, κι έπειτα, χαρωπά ν’ αναπηδά. Να’ τη, μες στο νερό τώρα. Μάταιο να πεις υπάρχουν κι άλλες μπάλες. Μια θλίψη απόλυτη, φοβούμενη, ακινητοποιεί το αγόρι. Έτσι όπως στέκεται άκαμπτο, τρεμάμενο, κοιτώντας κάτω. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρόνι Μοράν: O φωνακλάς της Λίβερπουλ

Ο Φερνάντο Τόρες είχε σχεδόν συμπληρώσει μια βδομάδα που είχε αρχίσει προπονήσεις με την Λίβερπουλ στο Μέλγουντ, όταν είδε ένα σιωπηλό γεροντάκι να τρέχει γύρω από το γήπεδο, την ώρα της προπόνησης. Στην αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Είχε να ασχοληθεί άλλωστε με πολύ πιο σοβαρά θέματα, όπως το στοίχημα που είχε βάλει με τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *