Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κάδοι, πούδρες, παρμπίζ και Fair Play

Ανακοίνωση των παικτών της ΑΕΛ:

«Με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας και τον τρόπο που διοχετεύθηκαν προς την κοινή γνώμη και μάλιστα, δια διαπιστευμένου ρεπόρτερ της κρατικής ΜΑΣ τηλεόρασης, εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Αν η κλωτσιά σ’ έναν κάδο απορριμμάτων, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και «αμφισβητούμενες φάσεις» (σ.σ. γι’ αυτές συνηθίζουμε να μιλάμε μόνο όταν νοιώθουμε πως ευνοούμαστε), αλλά και μια άδικη με αγωνιστικά κριτήρια ήττα, θεωρείται προκλητική συμπεριφορά και καταγράφεται ως «σπάσιμο αποδυτηρίων», το αποδεχόμαστε και οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη.

Οφείλουμε όμως παράλληλα, λόγω της μειωμένης μας αντίληψης και της μη γνώσης των τοπικών χαρακτηριστικών, να ρωτήσουμε προσωπικά τον αδέκαστο Γιώργο Μίνο, πως μεταφράζεται στα ελληνικά η φράση «εδώ θα είστε πούδρες», με την οποία μας υποδέχθηκαν εντός των αποδυτηρίων κάποιοι άνευ διακριτικών, αλλά διακριτής σωματικής διάπλασης τύποι, για τους οποίους δεν συνέβη ποτέ να ακούσουμε σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι ανάλογη αντιμετώπιση των γεγονότων, εξασφαλίζει στον εν λόγω κύριο περίοπτη θέση σε μια ΠΑΟΚ TV, αλλά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να υιοθετείται από την κρατική ΜΑΣ τηλεόραση, την αντικειμενικότητα ή έστω την σοβαρότητα της οποίας θα θέλαμε να θεωρούμε δεδομένη.

Παρακαλούμε πολύ, να μην συνδέσει κανείς την ποιότητα του περί «σπασμένων αποδυτηρίων» ρεπορτάζ, που ακούστηκε στις 22.20, κατά τη διάρκεια της «Αθλητικής Κυριακής», με την εναντίον των ζωών μας απειλή από τον λιθοβολισμό του λεωφορείου της αποστολής μας, μισή ώρα μετά. Από πού κι ως που η γραφικότητα, ακόμη και πέραν των ορίων της παραπληροφόρησης, μπορεί να γίνει γενεσιουργός αιτία βίας; Αφήστε που πουλάει και περισσότερο από ένα σπασμένο παρμπρίζ».

Απαράδεκτη η ανακοίνωση των παικτών της ΑΕΛ που βάλλουν κατά ενός λειτουργού της ελληνικής δημοσιογραφίας, του οποίου η αντικειμενικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Νομίζω ότι πρέπει να προστατευθεί από τους υπεύθυνους της Αθλητικής Κυριακής κυρίους Πουρουπουπού και Κατσαρό η εικόνα που με τόσο κόπο έχει χτίσει ο αειθαλής Γιώργος “Aμπντέλ Ραζέκ Μαχμούντ Φατλάλα” Μίνος. Τα ντοκουμέντα άλλωστε μιλάνε από μόνα τους:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΛ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην ομίχλη

Όσοι παρακολούθησαν προχθές την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες της πιο κακιασμένης ομίχλης που έχει συναντήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν να στερεί αυτό το φυσικό φαινόμενο από όλους εμάς το δικαίωμα να δούμε μπαλίτσα και φυσικά πως είναι δυνατόν ο επιστήμονας διαιτητής να σκέφτεται επί 30 – και βάλε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Κάδοι, πούδρες, παρμπίζ και Fair Play”

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Γιατι εκανες σε αυτο το κειμενο tag τον ΠΑΟΚ;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Γιώργο Μίνο, ψυχάρα, για πάντα παοκάρα!

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Το λάθος ήταν ότι δεν έβαλα της ΑΕΛ γιατί δεν είχαμε μέχρι τώρα 🙂

  4. Ο/Η Chris λέει:

    αααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

    Λευτεριά ζμπάουγκ

  5. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    re, xazoi eiste? ksenirizeste ton mino? ti na pw re…
    exei gousto na ton pairnete kai sta sovara?
    mono to treloxarto tou leipei!
    kai arxizete na lete gia propagandes kai adekasth dhmosiografia kai mala..perdes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *