Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ετοιμόλογος Ζοζέ Μουρίνιο

Τι κοινό έχουν αυτήν την περίοδο η Ίντερ και ο Άρης;
Και στους δυο, η συζήτηση που κυριαρχεί στην επικαιρότητα της ομάδας, είναι η σύγκριση μεταξύ των κατορθωμάτων του νυν και του προηγούμενου προπονητή. Κι αν στον Άρη, η συζήτηση αυτή παραμένει ακόμα σε καθαρά καφενειακό επίπεδο, μεταξύ κυρίως των οπαδών, στην Ίντερ είναι μέρος του ρεπορτάζ της ομάδας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Ιταλικός τύπος, κριτίκαρε όλη την εβδομάδα την πορεία της ομάδας με τον ..’Special One’ στον πάγκο, με βασικό επιχείρημα ότι ο προκάτοχος του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, είχε περισσότερους βαθμούς πέρσι, στην ίδια χρονική περίοδο. Ο Μουρίνιο, στην συνέντευξη τύπου της Κυριακής, μετά την αγχωτική νίκη επί της Ουντινέζε (την οποία πανηγύρισε χαρακτηριστικά όπως φαίνεται στο βίντεο), τόνισε ότι “η δικιά μου Ίντερ, έχει 9 βαθμούς περισσότερους από την Ίντερ της πρώτης χρονιάς του Μαντσίνι (2004-05)”! Η απάντηση των δημοσιογράφων ήταν ξανά άμεση (“Ο Μαντσίνι δεν είχε αναλάβει μια ομάδα-πρωταθλήτρια Ιταλίας”) και η κόντρα αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα, καθώς ο Μουρίνιο γεννήθηκε για να προκαλεί και είναι δεδομένο ότι δεν θα αφήσει κι αυτό το σχόλιο αναπάντητο..

Η τελευταία παράσταση του Ζοζέ, που έχει μαλώσει με περισσότερους ανθρώπους και από τον Κούγια, διαδραματίστηκε με ‘αντίπαλο’ τον Mario Sconcerti, παρουσιαστή του Sky Italia. Ο διάλογος μικρός αλλά ενδεικτικός, της προσωπικότητας του Μουρίνιο, καταλήγει με μια α λα Ουίνστον Τσώρτσιλ ατάκα-ειρωνία:
Mario Sconcerti: Συνέχεια αναφέρεστε στον Μαντσίνι. Μου δίνετε την εντύπωση ότι το όνομα του σας προκαλεί συνέχεια νεύρα.
Μουρίνιο: Κάνετε λάθος. Εσείς είστε αυτοί που μιλάτε συνέχεια για τον Μαντσίνι. Και μάλιστα, μετά μαθαίνω ότι είναι και φίλος σας.
Mario Sconcerti: Είμαι στον χώρο 40 χρόνια. Είμαι φίλος με όλους!
Μουρίνιο: Δεν είστε δικός μου φίλος…!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Αφρικανικό Φιλότιμο

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές έχουν διάφορες ταμπελίτσες. Ότι έχουν φοβερή μυϊκή δύναμη, τρέχουν ασταμάτητα, καταπίνουν χιλιόμετρα και ότι με τα μεγάλα τους κανιά μπορούν να πιάσουν περίεργα και πολύ δυνατά σουτ. Από την άλλη, ο επαγγελματισμός είναι άγνωστη λέξη, είναι χαβαλέδες, λουφαδόροι στις προπονήσεις, η ηλικία τους είναι πλάσμα του μύθου και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάολο Σολιέρ: ένας επαναστάτης με σοβαρή αιτία

«Σου σέρβιραν την αλλαγή και στα ‘χουν υπολογισμένα, μα εγώ είμαι σαν τα δεκάρια τα παλιά τα τρελαμένα, παίζω για μένα, για σένα, για κανένα, για όλους…». Ήθελα να ξεκινήσω με κάποιο στίχο αυτό το κείμενο για τον Πάολο Σολιέρ, και ειλικρινά δεν μπόρεσα να βρω στίχο που να ταιριάζει καλύτερα από αυτόν που βρίσκεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *