Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ζαμοράνο ..ζει;

Στο ποδοσφαιρικό μου υποσυνείδητο το όνομα του Μαρσέλο Σάλας συνοδεύεται πάντα απ’αυτό του Ιβάν Ζαμοράνο, με τον ίδιο τρόπο που μετά την έκφραση “ο Μπέκαμ σεντράρει από δεξιά” η σκέψη πηγαίνει στιγμιαία στο “για το κεφάλι των Κόουλ και Γιορκ”. Η εξήγηση αυτών των συνειρμικών σκέψεων, βρίσκεται πιθανότατα, στο γεγονός ότι η περίοδος δράσης όλων των παραπάνω, συνέπεσε με την περίοδο της ποδοσφαιρικής μου ωρίμανσης, σαν τηλεθεατής. Όταν λοιπόν μαθαίνεις, ότι ο ‘Matador’, που κάποιος Αρειανός θα μπορούσε χιουμοριστικά (και στα όρια της ποδοσφαιρικής προσβολής) να αποκαλέσει ‘ο Αγαθοκλέους της Χιλής’, αποφάσισε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, νιώθεις διπλή στεναχώρια, συνδυασμένη από μια γλυκιά μελαγχολία για τα χρόνια που περάσαν.

Ο αποχαιρετισμός του από την ενεργό δράση, μπορεί να γίνει μόνο μ’ ένα βίντεο από κάποιο γκολ του. Αλλά όχι από κάποιο γνωστό, επίσημο γκολ..
Ο Σάλας, πρωταγωνίστησε στο ποδόσφαιρο, σε μια ρομαντική αλλά ‘δύσκολη’ περίοδο, που το CGI πιθανόν δεν υπήρχε καν, οι viral διαφημίσεις ήταν άγνωστη έννοια ακόμα και για τους πιο προφητικούς διαφημιστές (όπως τα συνεχόμενα δοκάρια του Ροναλντίνιο ή αυτή του Κακά, που κοντρολάρει δυο μπάλες ταυτόχρονα) και τα μικρά κολπάκια των προπονήσεων αναγκαζόταν να τα κάνουν οι παίκτες μόνοι τους, σε γήπεδα χωράφια, χωρίς επιπλέον επεξεργασία με υπολογιστές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Για ψώνια, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ελαφροχέρης οπαδός και οι αντίπαλοι

Θα ήταν μια συνηθισμένη συνέντευξη τύπου. Προπονητές, δημοσιογράφοι και παίκτες. Το ντέρμπι Ιντεπεντιέντε-Μπόκα μόλις είχε λήξει 1-1 και στην αίθουσα τύπου του Εστάδιο Λιμπερταδόρες ντε Αμέρικα υπήρχε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών και ένας οπαδός της Ιντεπεντιέντε που έκοβε βόλτες. Αν αναρωτιέστε γιατί, θυμηθείτε τη δύναμη που έχουν οι οπαδοί στην Αργεντινή. Με τις κάμερες να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μαμά μου λέει ότι είμαι ο καλύτερος

Η ιστορική Πενιαρόλ δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται μεν στην τρίτη θέση, αλλά έχει δυο ματς χωρίς νίκη, ενώ στο Λιμπερταδόρες ξεκίνησε άσχημα με εντός έδρας ήττα από την Ουρακάν και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κολομβία, όπου έχασε από την Ατλέτικο Νασιονάλ με 2-0 και ήδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *