Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η αρχή μιας καριέρας

Για τον παίκτη Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ότι και να πεις είναι λίγο. Για τον προπονητή όμως; Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το προπονητικό έργο του Ντιεγκίτο πριν αναλάβει την εθνική Αργεντινής.
Το ρεκόρ του στους πάγκους προ-αλμπισελέστε είναι… 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες στα μόλις 23 παιχνίδια που έχει. Ξεκίνησε την καριέρα του στην μεγάλη… Μαντιγιού του Κοριέντες, όταν ο νέος φιλόδοξος ιδιοκτήτης της ομάδας έκανε αυτή τη σοφή επιλογή. Κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο καθένας μας, έστω και από τα χαμηλά, έστω και σε μια ήσυχη φολκλορική πόλη περίπου 1000 χιλιόμετρα μακριά από το Μπουένος Άιρες. Στις 9 Οκτωβρίου του 1994, λίγο καιρό μετά το άδοξο τέλος του Μουντιάλ των ΗΠΑ, ο Θεός κάνει ντεμπούτο στους πάγκους καθώς του έχει απαγορευτεί να παίζει ποδόσφαιρο για 15 μήνες. Για καλή τύχη όλων μας, το γεγονός απαθανατίστηκε από μία κάμερα που ήταν μονίμως πάνω στον Ντιεγκίτο.

Ο Μαραντόνα μια που δεν είχε δίπλωμα προπονητή, αναγκάστηκε να κάτσει στις εξέδρες πίσω από τα κάγκελα. Την ίδια περίοδο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδινε κι αυτός οδηγίες από την εξέδρα μέσω κινητού, μέχρι να αποκτήσει δίπλωμα. Η διαφορά ήταν ότι ο Ντιέγκο εμφανίστηκε 1-2 μέρες πριν τον αγώνα και οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι δεν πήγαινε και σε πολλές προπονήσεις. Το 10αρι τότε της Μαντιγιού, ο Παραγουανός Γκουίντο Αλβαρένγκα είχε πει: “δεν ξέρω αν κάνουμε προπόνηση με τον Ντιέγκο, σίγουρα όμως τρώμε αρκετά ψητά”. Για το ντεμπούτο του πάντως, ο Ντιέγκο ντύθηκε με τα καλύτερά του προπονητικά ρούχα, φορώντας γραβάτα Παυλοθανάση Γιαννακόπουλου και ξεκίνησε να ζει το παιχνίδι απέναντι στη Ροσάριο Σεντράλ από την πλαστική καρέκλα του.
ElLitoral-217106-1000x1000-fit
Ο Ντιέγκο φώναζε, έβριζε, κλωτσούσε τα κάγκελα, πανηγύρισε το γκολ, ήθελε σίγουρα να μπει μέσα ο ίδιος και να τους δείξει τα μυστικά, αλλά τελικά η ομάδα του έχασε με 1-2. Δυστυχώς το πείραμα απέτυχε, ο Ντιέγκο έφυγε από την ομάδα με το θλιβερό ρεκόρ της μίας νίκης σε δώδεκα παιχνίδια, η Μαντιγιού υποβιβάστηκε και εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων διαλύθηκε τον επόμενο χρόνο. Ο Μαραντόνα πέρασε και από τον πάγκο της Ράσινγκ λίγο καιρό αργότερα (αυτό είναι μια ιστορία για άλλη φορά), πριν επιστρέψει στην ενεργό δράση για τις τελευταίες εκλάμψεις μαγείας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η θλιβερή ιστορία ενός πρίγκιπα

Ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 1931, όταν στο Άιμπροξ Παρκ λάμβανε χώρα ένα Old Firm που οι οπαδοί και των δύο ιστορικών ομάδων της Σκωτίας θα προτιμούσαν να μην έχει γίνει ποτέ. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της Σέλτικ Τζον Τόμσον και ο επιθετικός της Ρέιντζερς Σαμ Ίνγκλις, σε μια διεκδικούμενη φάση, έπεσαν μαζί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγαλύτερη απόκρουση όλων των εποχών

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει τις τελευταίες μέρες το παραπάνω βίντεο που δείχνει μια φάση του Σαββατιάτικου αγώνα Νόριτς-Ρόδεραμ, στην οποία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Άνταμ Κόλιν, κάνει μια εντυπωσιακή τριπλή απόκρουση. Κάποιος λιγότερο ενθουσιώδης και περισσότερο αναλυτικός τύπος φυσικά θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον υπερβολικό ενθουσιασμό που προκάλεσε η φάση λέγοντας ότι στις δυο τελευταίες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η αρχή μιας καριέρας”

  1. Ο/Η Μούρης λέει:

    Απολογούμαι δημόσια που η ομάδα μου προκάλεσε την πρώτη ήττα στον Ντιέγκο προπονητή :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *