Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

H αβάσταχτη αδιαφορία των φιλικών

Aν στον φανταστικό κόσμο του Football Manager, η περίπτωση που ένας παίκτης σου γυρνούσε τραυματίας από υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα, σου προκαλούσε εκνευρισμό, στον πραγματικό κόσμο το να χάσεις μια σημαντική σου μονάδα, όπως για παράδειγμα τον Θιο Γουόλκοτ για 7-8 εβδομάδες, πλησιάζει τα όρια του ξεσπάσματος, το οποίο δεν μπόρεσε να αποτρέψει ο Αρσέν Βενγκέρ που τα έβαλε με το πρόγραμμα της FIFA και την ανούσια διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα τον Νοέμβριο, όταν το επόμενο επίσημο παιχνίδι των εθνικών ομάδων είναι σε 4 μήνες!

Ένα τέτοιο φιλικό, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, πέρα από αποσταθεροποίηση του προγρμμάτος των ομάδων, ενδιάμεσα από σημαντικούς συνήθως αγώνες, ανούσιες κουραστικές μετακινήσεις (κάποιες φορές και υπερ-ατλαντικές) και επιπλέον ταλαιπωρία για το ήδη γεμάτο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών.

Όσο κι αν προσπαθούσε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος να πείσει εχθές τους όποιους τηλεθεατές επέλεξαν να κάτσουν μέσα για να δούνε Ελλάδα-Ιταλία και άντεξαν να μείνουν πιστοί στο κανάλι ως εκείνο το σημείο, πως είναι πολύ σημαντικό ότι είδαμε νέα πρόσωπα στην εθνική, η εικόνα της εισόδου δυο πιτσιρικάδων, στο ..86ο λεπτό ενός φιλικού αγώνα, περισσότερο αδιαφορία προκαλεί, παρά ενθουσιασμό.

Ίσως έχει φτάσει η στιγμή που η FIFA πρέπει να καταλάβει πως αυτή η υπερπληθώρα αγώνων, αντί να φέρει τα επιπλέον οικονομικά οφέλη στα οποία στοχεύει, είναι πιθανόν να οδηγήσει το άθλημα στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, ένα είδος κορεσμού από παιχνίδια χωρίς νόημα. Και η εικόνα του άδειου Καραισκάκη, απέναντι μάλιστα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία ή παλιότερα περιστατικά σε πιο σοβαρές, ποδοσφαιρικά, χώρες (πολλά απούλητα εισιτήρια σε φιλικά της εθνικής Αγγλίας), μάλλον επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας..


(Το μοναδικό πράγμα που θα μας μείνει από την χθεσινή ημέρα των εθνικών ομάδων, είναι το εντυπωσιακό γκολ του Ελάνο, στο 6-2 της Βραζιλίας απέναντι στην Πορτογαλία)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εθνική Ελλάδας, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Νενίκηκά σε Μαραντόνα

Η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα του Γιορίς για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Ο Μοντιέλ είχε ευστοχήσει και η Αργεντινή κέρδιζε στα πέναλτι τη Γαλλία. 4-2 μετά από το 3-3 της παράτασης. Ο ίδιος ο Μοντιέλ που χάλασε με το χέρι που έκανε και έφερε το 3-3 από τον ΕμΜπαπέ μια ωραία σημειολογία που θα μπορούσε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο ιστορικό εσκεμμένο αυτογκόλ

Κρίνοντας από τα περισσότερα σχόλια οι περισσότεροι αναγνώστες μας είναι μιας κάποιας ηλικίας και συνεπώς έχουν προλάβει τις εποχές που το μπάσκετ ήταν πραγματικά ενδιαφέρον στην Ελλάδα και όχι υπόθεση δυο ομάδων που μας κουράζουν με τα όσα κάνουν μέσα και έξω από το γήπεδο. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν είχαμε ομάδες που ήταν αξιόλογες και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *