Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η τίγρης και τα κοράκια

Όχι, δεν είναι κάποια κινέζικη ταινία. Είναι το σημερινό πρώτο μπαράζ για το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής και για δεύτερη μετά το 1968 τρεις ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Η Σαν Λορένσο (του Λεντέσμα), η Τίγκρε (του Αρρουαμπαρένα) και η Μπόκα Τζούνιορς. Επειδή στην Αργεντινή εκτός από πρωταθλήματα του ενός γύρου, δεν έχουν λυθεί και άλλα προβλήματα θα έχουμε μπαράζ μεταξύ των τριών ομάδων. Τρεις αγώνες σε ουδέτερες έδρες για να βγει (ελπίζουμε) ο πρωταθλητής. Τώρα αν ισοβαθμήσουν ξανά, ποιος ξέρει… Ίσως στο στρίψιμο της δεκάρας, ίσως στο τάβλι, κάπως θα τον βγάλουμε τον πρωταθλητή ρε αδερφέ (σε νέα ισοβαθμία θα μετρήσουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

Οι αγώνες ξεκινάνε απόψε με το παιχνίδι Τίγκρε – Σαν Λορένσο (με ένα από τα παρατσούκλια της να είναι “τα κοράκια”). Η Club Atlético Tigre είναι μια μικρή σε μέγεθος ομάδα με έδρα λίγο πιο βόρεια από την πόλη του Μπουένος Άιρες. Καταλαβαίνει κανείς το μέγεθός της, όταν δει ποιοι είναι οι μεγαλύτεροί της εχθροί: η Ατλέτικο Πλατένσε, η Τσακαρίτα και η Νουέβα Τσικάγο. Δεν τρομάξατε, έτσι; Θα έπρεπε όμως. Η Τίγκρε ανέβηκε πέρσι στην Α’ Εθνική και στην πρώτη της παρουσία βγήκε 2η πίσω από την πρωταθλήτρια Λανούς. Ένα χρόνο μετά τερματίζει στην πρώτη θέση μαζί με την Σαν Λορένσο και την Μπόκα και ενώ τους έχει κερδίσει και τους δύο. Προπονητής της ο Ντιέγκο Κάνια, ένα χαφ με σημαντική καριέρα στην Μπόκα Τζούνιορς (και ένα πέρασμα από τη Βιγιαρεάλ). Μεγάλο της αστέρι ο Μαρτίν Μορέλ, ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι πριν 2 χρονιά έπαιζε ερασιτεχνικά για να τον ανακαλύψει η Τίγκρε και να την οδηγήσει φέτος με 13 γκολ σε 18 παιχνίδια παρ’ ότι είναι χαφ.

H Club Atlético San Lorenzo de Almagro είναι σαφώς πιο μεγάλο μέγεθος, αφού ανήκει στις “μεγάλες” του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Προπονητής της είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο, ο οποίος ήταν προπονητής και στην Μπόκα κατακτώντας μάλιστα το Λιμπερταδόρες του 2007. Είναι ομάδα του Αλμάγκρο και του Μποέδο, που είναι “γειτονιές” στο κεντρικό Μπουένος Άιρες. Το τελευταίο πρωτάθλημά της ήταν η Κλαουζούρα του 2007 και πρόκειται για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα περισσότερο συνόλου, που αποτελείται από ορισμένες εξαιρετικές μονάδες.

Προγνωστικά δύσκολα να γίνουν. Η Σαν Λορένσο έχει καλύτερες λύσεις στην επίθεση, αλλά μία άμυνα που δέχεται γκολ. Η Τίγκρε επιθετικά δεν είναι τόσο δυνατή και περιμένει πολύ περισσότερα από το κέντρο της. Η Σαν Λορένσο είναι μια ομάδα με μεγαλύτερο όνομα, η Τίγκρε μια μικρή ομάδα που ίσως να έχει άγχος (αν και διαθετεί έμπειρους παίκτες όπως ο Αρουαμπαρρένα). Το παιχνίδι θα γίνει απόψε στις 22.30 ώρα Ελλάδας στην ουδέτερη έδρα της Βέλεζ. Κλείνοντας, οι φάσεις από το φετινό τους παιχνίδι που έγινε μόλις την πρώτη αγωνιστική στην έδρα της Σαν Λορένσο:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή του ηγέτη

Μετά από αρκετούς μήνες καθισιό, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε… …ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είναι χαμένος στον Χρόνο, ο μοναδικός παίκτης που είναι ικανός να μαλώσει με όλα τα μέλη μιας ομάδας – από τον πρόεδρο μέχρι τον σκύλο του φύλακα και από τον αρχηγό της ομάδας τζούνιορ μέχρι έναν τυχαίο παλαίμαχο που έχει πεθάνει δεκαετίες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Easter edition)

Άμστερνταμ, Ολλανδία Ο Άγιαξ κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα στην Ολλανδία με μια εμφατική νίκη, δείχνοντας ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά ταυτόχρονα ότι το ολλανδικό ποδόσφαιρο περνάει κρίση (βλέποντας τις μετριότατες ευρωπαϊκές πορείες τα τελευταία χρόνια). Το έθιμο των γραφικών στιγμών στους πανηγυρισμούς συνεχίστηκε, καθώς μετά τον Στεκέλενμπουργκ που είχε ρίξει το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *