Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κιτρινόμαυρε Άγιε Βασίλη

Χθες η ΑΕΚ κέρδισε γιατί για πρώτη φορά έβαλε 3 γκολ φέτος εντός έδρας και όχι φυσικά γιατί δεν δόθηκε πέναλτυ στον Πλιάτσικα ή δεν βγήκε μια κίτρινη στον Κυργιάκο. Άλλωστε θα είχε κερδίσει ακόμα πιο εύκολα αν δινόταν το πέναλτυ που έγινε στον Κυργιάκο ή αν δινόταν η κόκκινη στον Ογκουνσότο που παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Καφέ. Φάσεις που φυσικά δεν θα δούμε να αναφέρονται σε εξώφυλλα των και καλά αντικειμενικών φυλλάδων ή να αναγνωρίζονται από οπαδούς άλλων ομάδων, ομάδων που έχουν αναγάγει το κουκούλωμα των αδυναμιών τους σε επιστήμη.

Τρία γκολ που τα σημείωσαν οι τρεις επιθετικοί που διαθέτει η ΑΕΚ και είναι αρκετά αξιόλογοι παίκτες. Ο Μπλάνκο που μέσα στην περιοχή κάνει την μισή ευκαιρία γκολ, ο Τζεμπούρ που όση τρέλα κουβαλάει ξέρει άλλη τόση μπάλα και ο Εντίνιο που δεν είναι ο πιο τεχνίτης παίκτης του κόσμου, αλλά παστελώνει τα γκολάκια με μεγάλη συχνότητα. Το θέμα όμως είναι να φτάνει η μπάλα σε αυτούς, κάτι που φέτος γίνεται ελάχιστα. Από την μία, παίκτες όπως ο Σέζαρ ή ο Ριβάλντο δεν υπάρχουν στην ομάδα. Από την άλλη, ο Λαγός παρουσιάζεται όλο και χειρότερος, ενώ ο Μαντούκα παρουσιάζει μεγαλύτερη ευπάθεια σε μυικούς τραυματισμούς και από συνταξιούχο του ΤΕΒΕ που τον βάζεις να ανεβοκατεβαίνει σκάλες. Ο Καφές, που προσωπικά δεν είχα ποτέ σε εκτίμηση, είναι ο μοναδικός που το παλεύει, ενώ ο Σκόκο, που μάλλον είναι ο παίκτης με τις μεγαλύτερες ικανότητες, είναι αόρατος για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Για τον Μπασινά δεν χρειάζεται να πω κάτι. Πλάγια χαφ άλλα δεν υπάρχουν, ο πρίγκιπας, που έχει προς τους πιτσιρικάδες ίδια αγάπη με τον Ηρώδη, εξαφάνισε τον Ζορμπά ενώ για πλάγια μπακ ούτε λόγος. Ο Χουανφράν μοιάζει να πήρε 5-6 χρόνια μέσα σε 1-2 μήνες (και δεν υπάρχει άλλο αριστερό μπακ), ενώ στα δεξιά ο Γεωργέας είναι τραυματίας τον περισσότερο καιρό, ο Ρατίνιο-Ποντικίνιο ψάχνει ομάδα και σύζυγο και ο Πλιάτσικας αν έχει κάποια θέση στο γήπεδο, σίγουρα δεν είναι αυτή του δεξιού μπακ.

Όσο παραμένει λοιπόν αυτή η κατάσταση δημιουργικά, η εικόνα της ομάδας δύσκολα θα αλλάξει. Παράλληλα, αμυντικά η ομάδα είναι κάκιστη και δέχεται πολλά γκολ, όχι γιατί δεν έχει καλά σέντερ μπακ (με εξαίρεση τον Ζεράλδο), αλλά γιατί η λειτουργία της είναι πολύ άσχημη. Αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί χωρίς να χρειάζονται μεταγραφές. Είναι κάτι που ορισμένοι προπονητές το καταφέρνουν ακόμα και με πολύ χαμηλότερου επιπέδου παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Σάντος στην επιστροφή του στην ΑΕΚ με παίκτες τύπου Κόντη ή και αργότερα στον ΠΑΟΚ με το μέτριο ρόστερ. Εκεί τουλάχιστον θα πρέπει ο Μπάγεβιτς να δείξει έργο. Για πιο μπροστά θα πρέπει να μπει και το χέρι στην τσέπη, κάτι που φαίνεται ότι είναι μόνο χριστουγεννιάτικη ευχή για τους ΑΕΚτζήδες. Αν ακούει ο Άγιος Βασίλης ίσως κάτι μπορεί να γίνει…

ΥΓ Λέγοντας για Μπάγεβιτς. Αν ο Δώνης είχε κάνει την μαγική αλλαγή στο 2-1 να βγάλει τον Μπλάνκο και να βάλει τον Πλιάτσικα θα έγραφαν οι εφημερίδες (και δίκαια) για κανέναν μήνα. Σήμερα διαβάζουμε μόνο για την αλλαγή του Μπάγεβιτς τον Εντίνιο. Λες και με το σκορ 2-2 στο ’80 και με έναν επιθετικό στον πάγκο μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο.
ΥΓ2 Είναι κρίμα να χαθεί ο Πελετιέρι. Πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη. Αν έχει αρχίσει να τρώει πάγκο επειδή η ρήτρα είναι μεγάλη και πρέπει να υπομένουμε διάφορους άλλους, μιλάμε για έγκλημα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι 5+1 λόγοι που έχασε η Εθνική από τα Νησιά Φερόε

Δεύτερη ήττα από τα Νησιά Φερόε φίλε αναγνώστη στην ίδια σεζόν και πριν η κατάσταση  χειροτερέψει κι άλλο και δούμε την Εθνική να χάνει από τη “Χώρα του Ποτέ” (κλεμμένη από sombrero η ατάκα), ανοίγουμε το μαύρο κουτί της εθνικής τραγωδίας και, με τη γνωστή μας παρρησία, αποκαλύπτουμε τι και πώς μας οδήγησε ως εδώ. • Στην Εθνική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Κιτρινόμαυρε Άγιε Βασίλη”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Έλα ρε Δούσαν, με τις μεγάλες αλλαγές σου ‘βγάζω επιθετικό για να βάλω αμυντικό’.

    Σαν να μην πέρασε μια μέρα..

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Μετριο ροστερ ο ΠΑΟΚ αλλα δεν νομιζω να διαθετει η ΑΕΚ παικτες επιπεδου Κοντρερας, Βερον, Γκαρσια και Μουσλιμοβιτς. Ουτε Κονσεισαο. Κ εχει κ αμυντικη λειτουργεια σωστη οπως επεσημανες. Εχω μεγαλη περιεργεια τι εμφανισεις θα εκανε η ΑΕΚ αν δεν ειχε 4-5 βασικους της παικτες τα τελευταια 4 παιχνιδια…

  3. Ο/Η Xristos λέει:

    Επιτελους τα ειπες στη πρωτη παραγραφο, γιατι θα τρελαθουμε τελειως.
    Επισης, σε αυτο με την αμυντικη λειτουργια εχεις χιλια δικια, ειναι ξεκαθαρο οτι ο δωνης δε δουλεψε καθολου σ αυτο το θεμα.
    Ο αγιοβασιλης παντως απ οτι φαινεται δε θα ρθει. Οχι οτι ηρθε και ποτε, 5 χρονια τωρα.
    Οσο για τον μπαεβιτς (κατα σπυροπουλο), χτες μου εφερε μνημες παλιες. Τοτε που μυριζομουνα τη κηδεια. Ετσι και χτες, ειχα μια ακατανοητη σιγουρια μολις ειδα την αλλαγη οτι θα το ρουφηξουμε.
    Να ναι καλα ο εντινιο (αρκετα τεχνιτης κατ εμε).

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Αναφερόμουν στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ κυρίως που δεν την θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο.
    Από εκεί και πέρα:
    Ο Γκαρσία δεν μου λέει κάτι, συγγνώμη. Λαϊκός ήρωας μου κάνει πιο πολύ. Πόσες συμμετοχές έχει, ούτε στα μισά ματς δεν έχει παίξει. Τι να τον κάνω.
    Βερόν, Κονσεϊσάο και Μουσλίμοβιτς καλοί παίκτες, αλλά ειδικά ο τελευταίος δεν θα έβλεπε εντεκάδα με τίποτα καθώς Μπλάνκο-Τζεμπούρ είναι πολύ καλύτεροι.
    Τον Κοντρέρας δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ φέτος, έχει μια καλή καριέρα πάντως, αλλά και εκεί τα σέντερ μπακ μου δεν είναι άσχημα.

    Από εκεί και πέρα ούτε ο Ίβιτς, ούτε ο Λάκης (ο Λάκης του σήμερα) νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο Βιερίνια μου είχε αρέσει αλλά νομίζω ότι έχει χάσει κι αυτός πολλά ματς.
    Xristo, όπως τα λες είναι… Φαινόταν από μακρυά.

  5. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Στο τελος του πρωταθληματος θα μου ξανα πεις για Γκαρσια. Οσα παιχνιδια εχει παιξει ο ΠΑΟΚ απλα δεν εχανε το κεντρο. Ο Μουσλι κατα την γνωμη μου ειναι ο καλυτερος σεντερ φορ στην Ελλαδα με εξαιρεση τον περσυνο Κοβασεβιτς κ δεν ξερω για τον Ντιογκο γιατι δεν τον εχω παρακολουθησει. Αλλα απο τον Μπλανκο κ τον Τζιμπουρ ειναι καλυτερος πιστευω.
    Τελος για Λακη εννοειτε οτι ειναι απαραδεκτος, ας οψεται ο Βιτολο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *