Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το ντέρμπι των ντέρμπι



Είναι αναμφίβολα, το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη. Η ζωντανή παρακολούθηση του, έστω μια φορά, συγκαταλέγεται στα πράγματα, που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις. Kαι έχει φτάσει η εβδομάδα του.. Το Σάββατο, στις 23.00 ώρα Ελλάδας, η Μπαρσελόνα φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, βρισκόμενη σε εκπληκτική φόρμα και με μοναδικό στόχο να πάρει εκδίκηση για την περσινή κακή χρονιά, κατά την οποία οι Μαδριλένοι, εκτός απ’ το πρωτάθλημα, κέρδισαν και τα δυο clasico!

Όπως σε όλα τα ντέρμπι του πλανήτη, και παρά το γεγονός ότι εχθές και σήμερα, οι δυο αντίπαλοι έπαιζαν για το Champions League, ο ντόρος του παιχνιδιού, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Και πως να γίνει διαφορετικά, όταν ένας εκ των δυο αντιπάλων, αλλάζει προπονητή λόγω μιας δήλωσης που έχει σχέση με το παιχνίδι.

Ο Μπερντ Σούστερ υπέπεσε σ’ ένα από εκείνα τα επικοινωνιακά λάθη, που εκστομίζεις μια μεγάλη αλήθεια, που όλοι πάνω-κάτω στην Ρεάλ σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμάει να την μετατρέψει σε λέξεις. Ανέφερε με απλά λόγια και απόλυτη ειλικρίνεια, πως “δεν είναι δυνατόν να κερδίσουμε την Μπαρσελόνα” και δυστυχώς γι’αυτόν, το γραφείο τύπου της Ρεάλ, δεν λειτουργεί τόσο καλά, όσο αυτό της ΠΑΕ Παναθηναικός, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει ποτέ διευκρινιστική δήλωση. Πριν προλάβει καν η δήλωση του να κάνει τον γύρο του κόσμου, ο Σούστερ ήταν παρελθόν για την Ρεάλ, αφού το γεγονός ότι η ομάδα πηγαίνει κατά διαόλου, έχοντας χειρότερη άμυνα και από την ουραγό του πρωταθλήματος Οσασούνα, ήταν ανεκτό, αλλά το να δηλώνεις, ουσιαστικά ηττημένος, μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι, πάει πολύ..

Την αυτοκαταστροφική αυτή δήλωση του Γερμανού, εκμεταλλεύτηκε άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο ο Χουάντε Ράμος, που δεν άντεξε στην ιδέα ότι μπορεί να τελειώσει το 2008, χωρίς να προλάβει να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι, μετά το καταστροφικό του πέρασμα απ’την Τότεναμ. Με συνοπτικές διαδικασίες, υπέγραψε συμβόλαιο με τους ‘μερέγκες’, πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο στο βατό χθεσινό παιχνίδι με την Ζενίτ και θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Βαρκελώνη, με μοναδικό στόχο να επαναφέρει την καριέρα του, στα προ-Τότεναμ, επίπεδα και με κρυφή ελπίδα, οι μελλοντικές επιτυχίες του στον πάγκο της Ρεάλ, να σβήσουν τα αμέτρητα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν στην Αγγλία όλο το φθινόπωρο, όταν οι ‘πετεινοί’ σκόρπισαν αμέτρητα εκατομμύρια για να καταλήξουν να παλεύουν να ξεφύγουν απ’ την ζώνη του υποβιβασμού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας Παίχτης να τον Πιεις στο Ποτήρι

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια γεννιέται στη Φουεντεαλμπίγια, λίγα χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης ο Ανδρές Ινιέστα. Ένας χορευτής που αποφάσισε το δικό του πάλκο να είναι το χορτάρι και η ντάμα του η μπάλα. Μαζί με τον Τσάβι δημιούργησαν ένα από τα πιο επιδραστικά δίδυμα στο κέντρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά αυτό που μας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Κάδιθ, η μπάλα είναι διασκέδαση

Πριν τα ταξίδια κι ο τουρισμός γίνουν όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους με την πανδημία, οι New York Times έβγαλαν το 2019 μια λίστα με 52 προορισμούς που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε και μια μικρή πόλη, άγνωστη για τους περισσότερους, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Δεν ήταν κάποια από τις πιο κλασικές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *