Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τρες α ζέρο ες λα ρεζουλτάδο. Κλάρο;;;

Την ευτυχία του να βρίσκεσαι στις εξέδρες σε ένα clasico Μπάρσα-Μαδρίτη φαντάζομαι να την καταλαβαίνετε.
Οσο κι αν φαινομενικά το να τρώς γιά δύο ώρες τόνους νερού πάνω στο απροετοίμαστο κορμί σου δεν είναι ό,τι καλύτερο, όσο κι αν το κρύο και η υγρασία προσπαθούσε να σου αποσπάσει την προσοχή απ το εξαιρετικό έργο που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια σου, η ουσία δεν αλλάζει.
Αυτές οι στιγμές δεν ανταλλάσονται εύκολα με χιλιάδες ώρες παρακολούθησης ποδοσφαίρου από την ζεστασιά του καναπέ του σπιτιού σου.
Γιατί μ αυτό τον τρόπο θα έχανες το σχόλιο του τρελλαμένου διπλανού σου, όταν εκεί κατά το 80’ που ο Ετό έχασε το πέναλτυ, παρ ότι γνώριζε πως δεν μιλάω ούτε καστιγιάνικα ούτε καταλανικά με έπιασε απ το μπράτσο και με γουρλωμένα μάτια και φωνή βραχνή μου φώναξε μέσα στο αυτί: «Τρες α ζέρο ες λα ρεζουλτάδο. Κλάρο;;;»
3-0 είναι το αποτέλεσμα. Είναι ξεκάθαρο;;;
Δέκα περίπου λεπτά αργότερα, τα μεγάφωνα παίζουν τον ύμνο της ομάδας, 96000 άνθρωποι όρθιοι τραγουδούν κι εσύ, έξω απ αυτούς, δίπλα τους, έχεις πετάξει τις δύο κουκούλες απ τα δύο απανωτά μπουφάν που φόρεσες νομίζοντας πως θα την γλύτωνες και με υψωμένα ακίνητα χέρια και σφιγμένες γροθιές, κοιτάς ψηλά, προσπαθώντας να δεις πάνω απ την βροχή, εκεί κάπου στην άκρη του σύμπαντος, ευχαριστώντας αυτόν που απένειμε μιά τόσο λυτρωτική δικαιοσύνη στα 90 πιό έντονα λεπτά της ζωής σου.
Ηταν το clasico.
Ηταν όλα όσα έγραψα και όλα όσα θα γράψω.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή του Άγιαξ και του Total Football

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο. Παντού, και κυρίως στον δρόμο. Εκεί, στον δρόμο, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό. Πως να μετατρέπω ένα μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Εκεί κατάλαβα ότι το πεζούλι που έβλεπα μπροστά μου, δεν ήταν πια ένα εμπόδιο για μένα, αλλά πως μπορούσα να το μετατρέψω σε έναν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα (μεγάλο;) ταξίδι ξεκινάει με δυο απίστευτα γκολ

Όπως όλοι, σχεδόν, θα γνωρίζετε η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει την έδρα της στο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του ηλιακού μας συστήματος κι ένα από αυτά τα μέρη που όταν τα επισκεφτείς εισχωρούν τόσο βαθιά μέσα στο μυαλό σου που δεν φεύγουν από εκεί ούτε με σφαίρα με Αλτσχάιμερ. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τρες α ζέρο ες λα ρεζουλτάδο. Κλάρο;;;”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Έλα εντάξει, ζηλέψαμε και μόνο στην ιδέα ότι ήσουν εκεί! Δεν χρειάζεται να μας το χτυπάς συνέχεια.. 🙂

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τί ζηλεύεις ρε;
    Του χρόνου κι εσύ
    Και άλλοι.
    Μιά απόφαση είναι 😉

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Κερνάς εσύ Exarchioti? :))

    Για δώσε κανένα χιντ. Πόσο καιρό πριν πρέπει να κλείσεις εισητήριο, κόστος γενικότερα…

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Κατ αρχήν ένα τέτοιο ταξίδι προετοιμάζεται πολύ καιρό πριν, σχεδόν μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος.
    Εξαρτάται βέβαια κι απ την περίοδο, πέρυσι γιά παράδειγμα που έπεσε επάνω στις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν πιό ακριβό.
    Φέτος αεροπορικά, διαμονή σε ξενοδοχείο 3* και εισιτήρια αγώνα κόστισαν 500 ευρώ.
    Αλλά πίστεψέ με, κάνεις εύκολα…απόσβεση μόνο και μόνο απ το γεγονός πως μετά απ αυτό δύσκολα θα θες να δεις ζωντανά ελληνικό αγώνα 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *