Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ψάξτε για τον δεύτερο

Kανόνας Νο 12 του ποδοσφαίρου: Όταν κατέβεις με ελλείψεις, να αντιμετωπίσεις μια σαφώς ανώτερη ομάδα, ο μοναδικός τρόπος να αυξήσεις τις πιθανότητες να πάρεις αποτέλεσμα, είναι να κλειστείς πίσω, περιμένοντας μια ιδανική αντεπίθεση. Αν η ποιότητα των αμυντικών σου είναι ικανοποιητική, η τύχη με το μέρος σου και η αλληλοκάλυψη στην άμυνα υφίσταται και στα 90 λεπτά, έχεις σοβαρές πιθανότητες να φύγεις ‘όρθιος’, ακόμα και από τις πιο δύσκολες έδρες. Μη ευχάριστο για τον ηδονοβλεψία τηλεθεατή, αλλά δεκτό στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Υποσημείωση κανόνα: Όταν για να αγγίξεις τον στόχο σου, ξεκινάς τις καθυστερήσεις από το πρώτο ελεύθερο που εκτελεί ο τερματοφύλακας σου και αρχίζεις να κλωτσάς ασύστολα από το πρώτο λεπτό, μετατρέποντας τον καλύτερο και πιο ανθεκτικό ποδοσφαιριστή του πλανήτη, σε παίκτη που απλά προσπαθεί να σώσει τα πόδια του, τότε η μπάλα κάποια στιγμή θα σε τιμωρήσει.

Αν δεν έχεις δει το παιχνίδι, στο παραπάνω βίντεο μπορείς να δεις 100 τυχαία, πλήρως αντιπροσωπευτικά όμως, δευτερόλεπτα του χθεσινού el clasico.
(Εκτεταμένα highlights μπορείς να δεις ΕΔΩ)

Αξιοσημείωτα στοιχεία στο βίντεο: η διάταξη των δυο ομάδων, η επιβεβαίωση των στατιστικών (κατοχή μπάλας κοντά στο 70-30%), η εκτός συμβατικής φαντασίας αναφορά του Τσάβι ως “Χάμφρει Μπόγκαρντ”, από τον σπίκερ κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα και η τυπική κατάληξη της πλειοψηφίας των χθεσινών φάσεων, κυρίως του πρώτου ημιχρόνου. Φαουλ αστραγάλου ή φτέρνας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Habemus campeon

Από σήμερα το πρωί έχουμε τη καινούρια πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής την Ατλέτικο Μινέιρο από τη Βραζιλία. Μια ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία της καταφέρνει να πάρει το (στην κυριολεξία μια που φτάνει τα 10 κιλά) βαρύτιμο τρόπαιο. Η κυριαρχία των Βραζιλιάνων τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή, 4 στα 4 Λιμπερταδόρες έχουν πάει εκεί. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι δύο ανατρεπτικοί μήνες του Κέιλορ Νάβας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015. Αεροδρόμιο Μαδρίτης. Στην αίθουσα αναχωρήσεων VIP βρίσκεται ένας άντρας με ένα κινητό στο χέρι. Δεν έχει βαλίτσες μαζί του, κάθεται δίπλα σε μια όμορφη γυναίκα και μοιάζει στενοχωρημένος. Κοιτάζει με απλανές βλέμμα προς την πίστα του αεροδρομίου, εκεί που υπάρχει ένα ιδιωτικό τζετ από την Αγγλία να περιμένει. Το κινητό τού […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *