Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ωδή στον Τόνι Κάλβο

Αν το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κατάστημα, αναμφίβολα δεν θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο από ..μπουρδέλο. Και ούτε καν από τα καλά. Θα ήταν από εκείνα τα παρακμιακά, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, με ..προσωπικό ‘τρίτης κατηγορίας’ και δωμάτια βρώμικα και πανάρχαια, τα οποία όμως χρεώνουν τον πελάτη για υπηρεσίες ..πολυτελείας, ανίκανα να αποδεχτούν το πραγματικό τους επίπεδο. Όπως και να’χει, αν το πρωτάθλημα μας ήταν κατάστημα, ο Τόνι Κάλβο θα ήταν σίγουρα μπροστά-μπροστά στην βιτρίνα!

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπαρσελόνα, με τεχνική εξωπραγματική για την Ελλάδα, άφθονο ταλέντο και αυθεντικό ποδοσφαιρικό μυαλό, ο Ισπανός πιτσιρικάς ξεχωρίζει και για την αυτοπεποίθεση του. Μια αυτοπεποίθεση τόσο μεγάλη, που του επιτρέπει στα 20 του χρόνια, να εκτελεί με εκπληκτικό σκάψιμο της μπάλας α λα Πανένκα, το πιο κρίσιμο πέναλτι της περσινής χρονιάς για τον Άρη, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδος, μέσα σ’ενα κατάμεστο γήπεδο που τρέμει απ’το άγχος και ενώ μερικά δευτερόλεπτα πριν, οι παίκτες του Ατρόμητου προσπαθούν να του σπάσουν τα νεύρα και να του αφαιρέσουν την ψυχραιμία και αυτήν την ..άγνοια της κρισιμότητας της φάσης, που φαίνεται να τον διακρίνει.

Την μέρα που στον δρόμο του θα βρεθεί ο προπονητής που θα καταφέρει να τον πειθαρχήσει καλύτερα στις ανάγκες μιας επαγγελματικής ομάδας, χωρίς να του κόψει εντελώς τον πλεονασμό των ντριπλών που συνηθίζει να κάνει, το Ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πλέον πολύ μικρό για να χωρέσει τον Τόνι Κάλβο!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ξενύχτια, γυναίκες και γκολ: Ο Ρομάριο στην Ολλανδία

Ήταν αρκετά μετά τα μεσάνυχτα όταν ένας Ολλανδός δημοσιογράφος άκουσε κάποιον να χτυπάει την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου. Ο νεαρός ρεπόρτερ που κάλυπτε τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της Αϊντχόφεν πετάχτηκε έντρομος από το κρεβάτι και πλησίασε διστακτικά την πόρτα. Όταν την άνοιξε, μια έκπληξη τον περίμενε. Μπροστά του στεκόταν ο Ρομάριο, με ένα χαμόγελο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ορισμός του δεξιού μπακ κυρία μου

Αν στην ταινία “Ας περιμένουν οι γυναίκες” ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς δεν μάλωναν για κάποιο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά η κουβέντα γινόταν για κάποιο μεγάλο ματς Ρόμα-Μίλαν όπως αυτό της Κυριακής, τότε πιθανώς η συμπαθέστατη κυρία να ρωτούσε “ήταν καλό δεξιό μπακ ο Καφού κύριε Πάνο;” και η απάντηση του Ζουγανέλη να ήταν η παραπάνω. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ωδή στον Τόνι Κάλβο”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ. Ελάχιστοι ξέρουν τόση μπάλα στην ελλάδα, αν υπάρχει κανείς..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *