Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο


Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε προς συζήτηση στην Βουλή μιά τροπολογία που πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, πολύ δε περισσότερο των αθλητικών, μάλλον λόγω…άνωθεν εντολής (βλέπε εκδότες, διευθυντές, παρατρεχάμενοι, διαπλεκόμενοι)
Η τροπολογία αυτή αφορά την χρήση σκύλων σε περιπολίες της ασυνομίας σε ποικίλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής μεταξύ των οποίων οι διαδηλώσεις και οι αθλητικές αναμετρήσεις.
Οπως μαθαίνω, σήμερα η τροπολογία συζητείται απ το τμήμα μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εγκριθεί και τελικά θα ψηφιστεί.
Η καταστολή και η αντιμετώπιση της βίας μπερδεύονται σε ένα «πολυπακέτο», καθιστώντας τα συμπαθητικά αυτά τετράποδα όπλα στην μάχη του κράτους κατά δικαίων και αδίκων.
Αμολύστε τα σκυλιά λοιπόν.
Ετσι κι αλλοιώς είμαστε γιά τα…θηρία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πόντος: η φανέλα και το τέλος ενός συλλόγου

Στην εποχή μας στο μυαλό του μέσου Έλληνα ο συνδυασμός των λέξεων Αμερικάνικο και Κολλέγιο φέρνει εικόνες από πλουσιόπαιδα που ζουν σε μεγάλα σπίτια στα προάστια. Κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει σήμερα εν μέρει, αλλά λίγοι ξέρουν ότι το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης έχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του και οι ρίζες του έρχονται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *