Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Προστατέψτε τον Κόκε

“Το πιο θλιβερό πράγμα στην ζωή, είναι το χαραμισμένο ταλέντο”
‘A Bronx tale’, Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Η σκηνή στην οποία ο Σέρχιο Κόκε, βρίσκεται στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού Άρης-ΑΕΚ, μόνος απέναντι στον Μαιστόροβιτς, τον Μαιστόροβιτς του 1.90, τον Μαιστόροβιτς που στα ‘καλά’ του ο Κόκε, θα τον είχε στείλει είτε στο χορτάρι, είτε στα αποδυτήρια και ανήμπορος (για πολλοστή φορά φέτος) να σπριντάρει, δίνει πάσα στον επερχόμενο Ρεγκέιρο, να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά, είναι σαν μαχαίρι στην καρδιά για όλους τους Αρειανούς.

Ο Κόκε του σήμερα, για έξω-αγωνιστικούς κυρίως λόγους, δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι σε ρυθμούς επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έστω και Ελληνικού. Κι αν ο ίδιος ευθύνεται μια φορά, για την έλλειψη αυτογνωσίας στο να επισημάνει αυτό που και ο τελευταίος πιτσιρικάς που φοράει μπλούζα Κόκε στο γήπεδο, βλέπει, ο προπονητής ευθύνεται δυο φορές, που δεν ‘διαχειρίζεται’ πιο συνετά τον πιο ποιοτικό επιθετικό που έχει πατήσει τα τελευταία ..πάρα πολλά χρόνια στο Χαριλάου, μετατρέποντας τον σιγά-σιγά σε “παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ..25 χρονών”!

Η σχέση του Ισπανού με τον Άρη και η συμπεριφορά του δεύτερου στο ντεφορμάρισμα του πρώτου, θυμίζει έντονα τις σχέσεις εκείνες, στις οποίες ο ένας εκ των δυο, προσπαθεί να κλείσει τα μάτια στα αρνητικά συμπτώματα που εμφανίζει ο άλλος, μόνο και μόνο γιατί τον αγαπάει, γιατί έχουν περάσει αρκετά μαζί, γιατί δεν θέλει να δεχτεί ότι ο δικός του άνθρωπος έχει ‘πρόβλημα’. Δυστυχώς όμως, ποτέ κανένα πρόβλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν λύθηκε με το κλείσιμο των ματιών..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Πανίνι σάγκα του σομπρέρο. Γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, αλλά πλέον λατρεμένοι, ποδοσφαιριστές σε υπέροχα γραφικά ενσταντανέ στα όρια του pop icon. Ωστόσο χιλιάδες ήταν οι επιστολές που πλημμύρισαν το γραμματοκιβώτιο του σομπρέρο και απαιτούσαν την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Το “Θέλουμε Έλληνες σε χαρτάκια Πανίνι” εξελίχθηκε σε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο τα τελευταία) έχει συνειδητοποιήσει πως όλα είναι ένας ατέρμονος κύκλος, στον οποίο όλοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Παικτών, προπονητών και ομάδων. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ζούμε την κλασσική φάση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Προστατέψτε τον Κόκε”

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    “Πως αλλαξα…πως αλλαξες…Συνηθισα…Συνηθισες…”

    Ευριδικη – Θεοφανους.
    Ασμα

    Ενα δακρυ κυλησε μολις…

  2. Ο/Η Chris λέει:

    Τυφλώνει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *