Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδοσφαιρικός καζαμίας 2009 (Μέρος 1ο)


Μία μοναδική προσφορά του σομπρέρο για τους φανατικούς αναγνώστες του. Ο ποδοσφαιρικός Καζαμίας του 2009 για να μάθετε ότι θα γίνει, πριν αυτό γίνει (για λόγους ευκολίας, σε δύο μέρη):

Ιανουάριος: Ο Κόκκαλης απολύει από τεχνικό διευθυντή τον Χρυσικόπουλο και προσλαμβάνει στη θέση του τον Βάγγο τον σωφέρ του που είναι καλό παιδί, απ τα Ταμπούρια κι έχει φάει την ζωή με το κουτάλι. Αμέσως τον στέλνει στο Χαρτούμ να διαπραγματευτεί την μεταγραφή δύο Σουδανών ποδοσφαιριστών που μιλούν μόνο Σουαχίλι. Η μεταγραφή χαλάει στον αριθμό των καμήλων και έτσι παίρνει τον ξάδερφο τού Ντιόγο και στη Δρούζα βγαίνουν η μάνα και η θεία Ντιόγο μαζί. Στην ΑΕΚ οι μέτοχοι συνεδριάζουν 8 φορές για τις μετεγγραφές. Ο Μπάγεβιτς κάνει παρουσίαση στον Κιντή με Powerpoint, αλλά ο Κιντής δηλώνει ότι θέλει το μπάτζετ πλαν σε μπάρες και όχι σε πίτα. Ο Νοτιάς πάει στο Λας Βέγκας για να συναντήσει τον μπατζανάκη της συννυφάδας της ξαδέρφης του, ο Μανωλάς πάει στην Νέα Υόρκη και περιμένει να συναντήσει τον Νοτιά, ο Πλιάτσικας πηγαίνει στους Γαργαλιάνους να συναντήσει τον Γεωργέα και ο Μπάγεβιτς πάει στη Νάξο να συναντήσει τον Μανωλά όταν γυρίσει απ την Νέα Υόρκη που περιμένει τον Νοτιά να γυρίσει απ το Λας Βέγκας. Τελικά οι μέρες περνάνε και η ΑΕΚ αποκτά δανεικό τον Σίσιτς από τον Ολυμπιακό την τελευταία μέρα.
Στον Παναθηναϊκό, ο Αντωνίου έχει μιά λίστα με 25 στόπερ, αλλά τελικά δίνει 20 εκατομμύρια ευρώ και αγοράζει έναν 12χρονο τερματοφύλακα που έχει βγει 3 φορές καλύτερος δωδέκατος παίκτης στο οικοδομικό του τετράγωνο. Tην τελευταία μέρα των μεταγραφών αγοράζει τον Μαλεζά με 5,5 εκατομμύρια Ευρώ. Ο ΠΑΟΚ φέρνει 3 Αιγύπτιους, 2 Γκανέζους και 4 Ιρακινούς και ο Γιώργος Μίνος ξημεροβραδιάζεται στο αεροδρόμιο για να τους πάρει λίγα λόγια. Τελικά όλοι ανήκουν σε άλλες ομάδες και ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την επιστροφή του Γ.Χ. στην ενεργό δράση.
Στα αγωνιστικά, το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΕΚ λήγει 0-0 με τον Μπασινά να αστοχεί 3 φορές σε πέναλτυ, κάτω από τις φωνές των οπαδών του ΠΑΟ που φωνάζουν «Άγγελε βαζέλα, βγάλε τη φανέλα».
Στο κύπελλο ξεχωρίζει το ΠΑΟΚ-Άρης. Ο ΠΑΟΚ προηγείται με γκολ του Γ.Χ. στην επανεμφάνισή του και ο Άρης ισοφαρίζει στο 90’ με κεφαλιά ψαράκι του Κουλουχέρη. Στο Χαριλάου, το παιχνίδι λήγει 0-0 και ο αγώνας κρίνεται στα πέναλτυ. Εκεί ο Χαλκιάς πιάνει τα 3 πρώτα και δίνει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Ο Σκόρδας απολύει τον Ερνάντεθ και φέρνει τον Φοιρό. Ο Κολτσίδας επανέρχεται στην ενεργό δράση και ντεμπουτάρει στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ όπου τραυματίζει τον Γ.Χ. που μένει εκτός δράσης για 6 μήνες.
Ο Άρης κερδίζει με γκολ του Κόκε που έχει φτάσει τα 95 κιλά. Στην επόμενη αγωνιστική η αρμάδα του Φοιρού κερδίζει και τον Ηρακλή με 0-3. Οι οπαδοί του Ηρακλή κυνηγάνε τον Ρέμο που παραιτείται και ξεκινάει τουρνέ με την Έφη Θώδη. Τον Ηρακλή αναλαμβάνει ο Κούγιας.

Φεβρουάριος: Ο ήλιος είναι κρυμμένος ακόμα πίσω από τα σύννεφα και η Cosmote παρουσιάζει τη νέα της διαφήμιση. Δύο τύποι του υποκόσμου «στήνουν» ένα παιχνίδι στα αποδυτήρια μιάς ομάδας (μάλλον τοπικής κατηγορίας γιατί παραπάνω δεν γίνονται τέτοια πράγματα) και ακολουθεί το σλόγκαν «Φτιάξε όπως θέλεις τον χρόνο ομιλίας σου».
Ο Τσακίρης φέρνει τον Πελέ στον Πανιώνιο, αλλά μετά από λίγο αυτός κάνει κλίκα με τον Χούτο και τρώνε τον Σταματόπουλο που είχε φάει τον Λεμονή πριν φάει τον Λίνεν.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα σπάνε στη Λιβαδειά και ο Ζαγοράκης βγάζει ανακοίνωση κατηγορώντας τους τοπικούς φορείς για τις τιμές στα σουβλάκια. Ο Σκόρδας ανακοινώνει ότι η Λέσχη Φίλων Άρεως έχει φτάσει τα 100.000 μέλη και αποφασίζει να γκρεμίσει το Χαριλάου για να φτιάξει ένα μεγαλύτερο γήπεδο.
Αγωνιστικά, ο μήνας ξεκινάει με το ντέρμπυ ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ κερδίζει με 4-0 και πάλι, και ο Κόκκαλης απολύει τον Βαλβέρδε. Αναλαμβάνει ο Λεμονής. Το Φως ξεκινάει αγώνα ενάντια στην παράγκα του Πλατινί που στηρίζει την Σεντ Ετιέν. Ο Λεμονής οδηγεί την ομάδα σε νίκη με 5-1 επί των Γάλλων. Η ΑΕΚ κάνει 4 ισοπαλίες στα επόμενα 4 παιχνίδια της και τα βατραχάκια εμφανίζονται στις κερκίδες.
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και τον πιάνει στην κορυφή. Ο Τεν Κάτε βάζει τον Βύντρα δεξί χαφ και επιτέλους ο ταλαντούχος διεθνής βρίσκει τη θέση που του ταιριάζει.

Μάρτιος: Ο Ηρακλής συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του και ο Κούγιας δηλώνει ότι στόχος της ομάδας θα είναι ο τίτλος την επόμενη σεζόν. Στις 8 Μαρτίου η ΑΕΚ κάνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στις Σέρρες. Ο Μπάγεβιτς συγκινημένος δηλώνει ότι η ομάδα επιτέλους μπήκε σε σωστό δρόμο, ενώ ο Πέτρος Θεοδωρίδης δηλώνει για 15η φορά την απόσυρσή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Ολυμπιακό 1-0 με γκολ του Πάμπλο Γκαρσία και ο Γιώργος Μίνος κάνει 3ημερη εκπομπή στην ΕΤ3 χωρίς καλεσμένους. Ο Ολυμπιακός χάνει με 4-0 στη Γαλλία και αποκλείεται. Ο Κόκκαλης απολύει τον Λεμονή. Αναλαμβάνει ο Αλέφαντος και υπόσχεται τα πάντα όλα. Ο ΠΑΟ έχοντας αποκλείσει τη Βιγιαρεάλ με δύο νίκες, παίζει με την Τσέλσι. Στο πρώτο παιχνίδι η Τσέλσι κερδίζει με 2-1 και ο Τεν Κάτε αποχωρεί κάνοντας χειρονομίες και φωνάζοντας «In Athens I will fuck you». Στον επαναληπτικό, ο ΠΑΟ προηγείται με απευθείας φάουλ του Βύντρα μπροστά σε 125000 θεατές και κάνει σκόνη την Τσέλσι αποδεικνύοντας ακόμη μιά φορά πόσο τυχερός ήταν στην κλήρωσή του.
Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 1-0, ενώ ακόμα είχαμε ένα δοκάρι, μιά κεφαλιά μόοοολις άουτ, ένα επικίνδυνο πλάγιο και μιά πίτσα ζαμπόν-τυρί.
Τελικό σκορ 1-4 με τους φιλάθλους στην εξέδρα να παραληρούν και να φωνάζουν «φέρτε μας την Λίβερπουλ». Τα πανηγύρια όμως διακόπτονται όταν ανακοινώνεται από το ΣτΕ η απόφαση διακοπής των έργων στο Βοτανικό για την προστασία του ροζ κορμοράνου των Ιμαλαϊών.

Απρίλιος: Ο Τσίπρας έντρομος απ την αντίδραση των Παναθηναϊκών, τροποποιεί για 25η φορά την πρότασή του για τον Βοτανικό, παρουσιάζοντας τη νέα πρόταση « Ναι στο γήπεδο, αλλά οι εξέδρες να γίνουν στην Κηφισίας».
Η ΑΕΚ πανηγυρίζει την 75η ισοπαλία της στο φετινό πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς προηγείται με 0-5 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή 4 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά μιά άστοχη αλλαγή του Σερβοέλληνα πρίγκηπα επιτρέπει στους Θρακιώτες να ισοφαρίσουν στο 89’ και να αγγίξουν την νίκη στο 93’. Εξαλλος ο Λευτέρης Παπαδόπουλος απειλεί με την σύνθεση νέου ύμνου αλλά ηρεμεί μετά από παρέμβαση του Νοτιά που επέστρεφε απ το Λας Βέγκας προς Νέα Υόρκη με μετεπιβίβαση στα Φάρσαλα. Τελικά ο Μπάγεβιτς απολύεται και αναλαμβάνει ο Κωστένογλου.
Το πρωτάθλημα μπαίνει στις τελευταίες του αγωνιστικές. Ο Αλέφαντος καταφέρνει να μειώσει τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον πρώτο Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα του Τεν Κάτε σηκώνει την κούπα. Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Μπάγεβιτς.
Η Μπαρσελόνα προκρίνεται στον τελικό του CL με γκολ-χέρι του Μέσι. Ο Μαραντόνα τον παντρεύει με την άλλη κόρη του κι έτσι βασικοί στην εθνική Αργεντινής παίζουν οι μπατζανάκηδες Αγκουέρο και Μέσσι.
Ο Ηρακλής τελικά βγαίνει 6ος αλλά φτάνει στον τελικό του κυπέλλου, χάνει από τον Εργοτέλη με 1-0 και στην απονομή ο Κούγιας επιτίθεται στον Παπούλια και τον χτυπάει. Εγκαταλείπει τον Ηρακλή και αναλαμβάνει τον Πανσερραϊκό. Στον Ηρακλή επιστρέφει ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Ο Ρεχάγκελ καλεί τον Κολτσίδα στην εθνική μετά τις φοβερές του εμφανίσεις και δηλώνει ότι του θυμίζει τον Ματέους στα 40 του. Ο Μπάγεβιτς τον θέλει στον Ολυμπιακό παρτενέρ του Αβραάμ και ο Σκόρδας τελικά τον πουλάει με 2 εκατομμύρια Ευρώ. Ο Σάντος αποκαλεί τους παίκτες του καραβίδες και τον Ζαγοράκη ροφό και έτσι ο τελευταίος τον απολύει. Αναλαμβάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Μάιος: Ο Ολυμπιακός προσφεύγει στο CAS γιατί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε συμπληρώσει 32 κίτρινες κάρτες και κάηκε. Η ομάδα του Πειραιά δικαιώνεται και ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Σε μια μεγαλοπρεπή τελετή ο πολυνίκης Ντούσαν Μπάγεβιτς σηκώνει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ο Αλέφαντος βγαίνει στον Γιώργο Μίνο στο Ράδιο Μετρόπολις και προκαλεί τον Μπάγεβιτς να βγει στο τηλέφωνο και να του στείλει το μετάλλιο του πρωταθλητή.
Τα πλέι-οφ ξεκινούν και ο Κωστένογλου κερδίζει όλα τα ματς βγάζοντας την ΑΕΚ 2η.
Τρίτος βγαίνει ο ΠΑΟΚ, τέταρτος ο Άρης και πέμπτος ο Παναθηναϊκός που μένει εκτός Ευρώπης.
Τα λουλούδια επιτέλους ανθίζουν και οι Ελληνες φίλαθλοι αισθάνονται περίεργα αφού μετά από πολλά χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική ομάδα στον τελικό του Champions League.
Στο Ολύμπικο της Ρώμης η Μπαρσελόνα στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού επικρατεί της Τσέλσι με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λιονέλ Μέσσι μετά από εξαιρετικές ασίστ του ιδίου στον εαυτό του.
Η Τσέλσι πάλεψε το παιχνίδι αλλά προσέκρουσε σε έναν καταπληκτικό Λιονέλ Μέσσι που με δύο απίστευτες αποκρούσεις σε φάουλ του Ντέκο και κεφαλιά του Μπάλακ δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σ(χ)ολάρι να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Στα ελληνικά ταμπλόϊντ το ενδιαφέρον μονοπωλεί μιά δήλωση της μαμάς Ντιόγο με βάση την οποία ο γιός της προτιμά τον καμηλίσιο παστουρμά απ τους κολοκυθοκεφτέδες.
Με δεδομένη την παραπάνω δήλωση είναι πολύ πιθανό ο παίκτης να καταλήξει στην Αλ Αχλί.

Ιούνιος: Οργασμός επικρατεί στα επιτελεία των ομάδων αφού έχει ξεκινήσει το μεταγραφικό σαφάρι. Τις εντυπώσεις κερδίζει ο Σκόρδας με τρεις αντιλόπες, ένα ρινόκερο και 4 νομιστεράκια με οψιόν αγοράς.
Στην ΑΕΚ αναλαμβάνει ο Μελισσανίδης. Σε δηλώσεις που κάνει έξω από την Αγία Σοφία του Μπραχαμίου λέει “Θα φέρω πέντε παιχταράδες τσαμπιόνια και θα πέσουν τα τσιμέντα”. Ο Γρανίτσας γκρεμίζει το ΟΑΚΑ την άλλη μέρα.
Ο Παναθηναϊκός αφήνει ελεύθερους τους Καραγκούνη-Σαλπιγγίδη θεωρώντας τους υπεύθυνους για την πορεία της ομάδας στα πλέι-οφς. Ο Πατέρας ανακοινώνει πως η ομάδα θα διαθέσει 175 εκατομμύρια ευρώ για αναπληρωματικό αμυντικό χαφ, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Βρύζας προχωρά στην πρώτη επιτυχία της χρονιάς αποκτώντας δανεικές τις Καρυάτιδες απ το Βρετανικό μουσείο. Ο Αναστασιάδης καταφέρνει και πείθει Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη να υπογράψουν στον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης δηλώνει ότι γύρισε σπίτι του, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος φωτογραφίζεται με μαγιό στο περιοδικό “Το μυστρί μου κι εγώ”.

Η συνέχεια στο 2ο μέρος…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το εναλλακτικό κουΐζ του sombrero για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φίλε αναγνώστη εάν έχεις βαρεθεί να απαντάς σε κουΐζ γνώσεων στα οποία το χάι σκορ σου είναι 1 στις 76 σωστές απαντήσεις, το σομπρέρο είναι για μια ακόμη φορά εδώ για σένα, για να σου προσφέρει το απόλυτο κουΐζ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο σημασία δεν έχει ο προορισμός-σωστή απάντηση, αλλά το ταξίδι. Άραξε λοιπόν, μην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ομορφότερο γκολ στην ιστορία της Λιντς (και όχι μόνο)

Πριν λίγες μέρες κάθισα μπροστά στον υπολογιστή να δω ένα παλιό ντοκιμαντέρ για τη Λιντς Γιουνάϊτεντ απ’ τις “χρυσές” εποχές της ομάδας των 70’s. Προσωπικά – και λόγω ηλικίας – είχα λατρέψει τη Λιντς του Ντέηβιντ Ο’Λίρι στις αρχές της νέας χιλιετίας. Τότε που τα “μωρά” του Ιρλανδού προπονητή είχαν τρελάνει ολόκληρη την Ευρώπη με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *