Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδοσφαιρικός καζαμίας 2009 (Μέρος 2ο)


Συνεχίζουμε με το 2ο εξάμηνο:
Ιούλιος: Ο Κουτσιανικούλης καταλήγει στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 8 τρις. Ο πρόεδρος των «μερένχες» Ραμόν Καλντερόν δηλώνει πως αυτός είναι ο αντι-Ρονάλντο που όλοι περίμεναν ενώ δεν κρύβει το ενδιαφέρον του και γιά τους Πλιάτσικα, Νίνη και Γιάννη Παπαδόπουλο. Τον τελευταίο προλαβαίνει όμως και τον αρπάζει η Μάντσεστερ Σίτυ έναντι του ποσού των 25 τρις. Σύμφωνα με δηλώσεις του Άραβα μεγαλοϊδιοκτήτη των «πολιτών», «ενεργήσαμε αστραπιαία, γιατί μάθαμε πως επρόκειτο να κληθεί στην Εθνική ανδρών, κάτι που θα εκτίναζε την τιμή του στα ύψη».
Ο Τσακίρης φέρνει στον Πανιώνιο τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, αλλά αυτός κάνει κλίκα με τον Φάνη Χριστοδούλου και ρίχνουν τον Κουτελάκη από την δημαρχία της Νέας Σμύρνης.
Στον Αστέρα Τρίπολης ο Μποροβήλος αγοράζει τον Κάκο και μετά δηλώνει πως έκανε λάθος και ήθελε να αγοράσει τον Κακά.
Ο Πέτρος Θεοδωρίδης στέλνει τον Γιάντση στην Αθήνα να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό. Ο Μελισσανίδης τον κλέβει από το αεροδρόμιο και ο παίκτης υπογράφει στην ΑΕΚ. Οι οπαδοί του Ηρακλή κάνουν πορεία στη Θεσσαλονίκη και καίνε 3 μαγαζιά με περούκες.
Ο Σκόρδας σε μεγαλειώδη τελετή με επίσημο καλεσμένο τον Μπάχτιτς, εγκαινιάζει το υπερσύγχρονο νέο στάδιο του Άρη που ονομάζεται “Γιάννης Σαουρίδης” και κατηγορεί τον Κολτσίδα ότι προτίμησε τα λεφτά της Αθήνας και όχι τη ζεστασιά της Θεσσαλονίκης.

Αύγουστος
: Οι μύγες είναι παχιές και ο «Πρωταθλητής» με μιά λαμπρή τελετή γιορτάζει την χιλιοστή εξηκοστή πέμπτη διαφαινόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού γι αυτό το καλοκαίρι. Την τιμητική πλακέτα στον Πουλόπουλο παραδίδει αυτοπροσώπως ο Βαρώνος Μινχάουζεν ενώ παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά με διευθυντή τον Παναγιώτη Φασούλα.
Στον Παναθηναϊκό άπαντες πανηγυρίζουν καθώς η ομάδα μετά από κεραυνοβόλες κινήσεις του Ανωνίου αποκτά 8 αμυντικά χαφ. Ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος και υποδεικνύει τον επόμενο στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την μεταγραφή ενός ακόμα αμυντικού χαφ, αυτή την φορά αριστεροπόδαρου αλλά χωρίς καράφλα και με ροκαμπίλικες φαβορίτες.
Ο ΠΑΟΚ κάνει ρεκόρ στα διαρκείας αφού πουλάει και τα 35.000 που έχει εκδώσει. Οι οπαδοί που δεν προλαβαίνουν μπαίνουν με ντου στα γραφεία και τα καταστρέφουν. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βγάζει ανακοίνωση που κατηγορεί τον Ζαγοράκη και το τμήμα εισιτηρίων της ομάδας.
Στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης παρουσιάζει τα νέα αποκτήματα της ΑΕΚ πάνω στο καινούριο του πετρελαιοφόρο και η “Ώρα” βγαίνει με εξώφυλλο “Ήμουν κι εγώ στην μαζουτιέρα”. Η ΑΕΚ ανήμερα της Παναγίας κερδίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 και περνάει στους ομίλους του CL. Ο Κωστένογλου μπαίνει γονυπετής στη συνέντευξη τύπου, ενώ ο Κουτσιανικούλης δηλώνει ότι έπρεπε να είχε προτιμήσει την ΑΕΚ από τη Ρεάλ.
Ο Φοιρός δηλώνει ότι η ομάδα δεν θα κάνει μεταγραφές γιατί όλα τα λεφτά έπεσαν στο νέο στάδιο.

Σεπτέμβριος: Το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά και στην δεύτερη αγωνιστική, η ΑΕΚ, καθοδηγούμενη από ένα δικό της παιδί, τον Νίκο Κωστένογλου, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο αναδεικνύεται ισόπαλη της Ξάνθης με 5-5. Ο σεμνός Έλληνας τεχνικός αποδίδει τα εύσημα στον Θεό και δηλώνει πως «όλα θα ήταν διαφορετικά, αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα σε κείνη την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Σκόκο στο πρώτο λεπτό του αγώνα».
Ο Ολυμπιακός επικρατεί του Πανιωνίου με 5-4 στην διαδικασία των μπέναλντυ, αφού όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν απ την άσπρη βούλα.
Ο Παναθηναϊκός σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο χάνει τελικά απ τον Ηρακλή στη Λεωφόρο (αφού το ΟΑΚΑ ξαναχτίζεται) με 6-8 με τον Τεν Κάτε να δηλώνει πως «δεν περίμενε από μια ομάδα που έχει τα χρώματα της Εσπανιόλ να αντιδρά με τέτοιον τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο». Ο Πέτρος Θεοδωρίδης αποθεώνεται από 46 οπαδούς του Ηρακλή που τον περιμένουν στο αεροδρόμιο.
Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ κερδίζει στο ΟΥΕΦΑ με 0-3 τη Χερφόλγκε, αλλά το παιχνίδι αμαυρώνεται από τα επεισόδια που γίνονται. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βγάζει ανακοίνωση και κατηγορεί τους Δανούς ότι είχαν σηκώσει πανό που έγραψε “Η Φέτα είναι Δανική” με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι εκδρομείς.
Ο Εργοτέλης (ως κυπελλούχος) ισοφαρίζει 1-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο 90′ με γκολ του Ογκουνσότο που μετά το τέλος του αγώνα διαμαρτύρεται για το πέναλτυ της προηγούμενης αγωνιστικής στην Καβάλα.
Ο Άρης χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και με μία καυτή έδρα σηκώνει το πρωτάθλημα Σεπτεμβρίου και ο Σκόρδας ράβει ένα αστέρι στη φανέλα της ομάδας.

Οκτώβριος
: 85000 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκδράμουν στην Καβάλα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους και όταν πληροφορούνται πως δεν υπάρχουν εισιτήρια απειλούν πως θα γυρίσουν πίσω με τα πόδια. Τελικά επεμβαίνει ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος εκδίδει 85000 εισιτήρια, εισπράττει το αντίτιμο και καταφεύγει στην Μονή Εσφιγμένου.
Μάχη Ψωμιάδηδων ξεσπά με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης να ζητά απ’ τον συνονόματό του να επιστρέψει πίσω τα λεφτά απ’ τα εισιτήρια γιατί αλλιώς θα καταλάβει την μονή και θα ψάλλει αυτοπροσώπως στην τελετή του Επιταφίου.
Η «Πράσινη» γιορτάζει την 45η επέτειο απ την ημέρα που την είδε στον ύπνο του ο Παύλος Γιαννακόπουλος και χαρίζει στους αναγνώστες της έναν καταπράσινο νυχοκόπτη για πεκινουά, αλλά αμέσως απαντά το DERBY με δύο δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα πόλο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
Ο Άρης συνεχίζει την μεγάλη πορεία του και κερδίζει το πρωτάθλημα Οκτωβρίου. Ο Σκόρδας ράβει ακόμα ένα αστέρι στη φανέλα, ανανεώνει τον Φοιρό για άλλα 3 χρόνια και υπόσχεται μεγάλες μεταγραφές.
Ο Μελισσανίδης ξεκινάει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα ονομάζεται Άγιος Χαράλαμπος και θα είναι όλο κάτω από το έδαφος. Οι 131 καταφεύγουν στο ΣτΕ για την προστασία του σπάνιου μωβ τυφλοπόντικα της Λεωφόρου Δεκελείας.

Νοέμβριος: Ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλώνει πως κουράστηκε να κοροϊδεύει τον Παναθηναϊκό και αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θωμάς Μητρόπουλος ο οποίος συγχωνεύει τον Ολυμπιακό με το Αιγάλεω. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος αποκαλύπτει πως είχε γίνει ένα τραγικό λάθος: «Δεν ακούσατε καλά αυτό που είχε πει ο Σπάθας. Ο Ολυμπιακός-Αιγάλεω να κερδάει είχε πει και όχι ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της αιγαλεωπειραιώτικης ΠΑΕ και αποκατέστησε μιά αδικία χρόνων.
Ο Αντωνίου ταξιδεύει στην Μποτσουάνα για να βρει αμυντικό χαφ και κεντρικό αμυντικό μια που ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω από Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ηρακλή και Καβάλα.
Ο Ηρακλής ανταλλάσσει το Ιβανόφειο, το Κατσάνειο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με 3 στρέμματα που του λείπουν για να χτίσει το νέο του γήπεδο.
Ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος στον όμιλό του στο ΟΥΕΦΑ, αλλά αποκλείεται για 2 χρόνια από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω επεισοδίων.
Στην ΑΕΚ όλοι είναι ευτυχισμένοι αφού είναι μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον Άρη και τον έχουν στη Ριζούπολη στο δεύτερο γύρο. Επειδή όμως δεν μπορούν χωρίς διχασμούς ξεκινάει νέος εμφύλιος για το χρώμα των καλτσών. Οι κιτρινόκαλτσοι που επιμένουν ότι κατά τας Γραφάς το κίτρινο είναι το ιστορικό χρώμα στις κάλτσες και οι μαυρόκαλτσοι που επιμένουν ότι το σωστό χρώμα είναι το μαύρο και για κάθε μαύρη κάλτσα που πουλάει η ΠΑΕ θα πρέπει να δίνει το 45% στην Ερασιτεχνική.

Δεκέμβριος
: Σάλος ξεσπά στην Θεσσαλονίκη μετά την αποκάλυψη πως ο Γιώργος Μίνος είναι μέλος του Ολυμπιακού. Ο Ζαγοράκης απειλεί με παραίτηση, ενώ ο Ψωμιάδης ζητά απ τον πρωθυπουργό να παρέμβει αλλιώς θα προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ και θα τραγουδά κάθε απόγευμα στο TΗΛEΑΣΤΥ. Ο Αναστασιάδης δηλώνει με νόημα: “Θάνατος”
Ο Τσακίρης φέρνει στον Πανιώνιο τον Πίπο Ινζάγκι και παραχωρεί στην Μίλαν ως αντάλλαγμα τον Λάμπρο Χούτο ο οποίος κάνει κλίκα με τον Γκατούζο και «τρώνε» από τον πάγκο της ομάδας τον Αντσελότι. Νέος τεχνικός των «ροσσονέρι» αναλαμβάνει ο Τάκης Λεμονής.
Ο Πέτρος Μίχος υπογράφει πενταετές συμβόλαιο στην ΝΕΤ με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 85 εκατομμυρίων γαβρό (συγγνώμη, ευρώ). Στην NOVA ανανεώνεται το πάνελ της εκπομπής «4 ΑΕΚτζήδες στην ώρα των πρωταθλητών» Την θέση του Βασίλη Τσιάρτα καταλαμβάνει ο Βάιος Καραγιάννης.
Ο Άρης ανακηρύσσεται πρωταθλητής χειμώνα και διοργανώνει στο “Γιάννης Σαουρίδης” απονομή με την Μαρινέλλα να τραγουδάει το νέο χιτ “Με τον Νέμπε, τον Χαβίτο, τον Σηφάκη και τ’ άλλα παιδιά”.
Ο Θωμάς Μητρόπουλος απολύει τον Μπάγεβιτς κάτω από τις πιέσεις της Θύρας 7 και προσλαμβάνει τεχνικό δίδυμο Νικολό Αναστόπουλο και Γιώργο Χατζάρα.

Καλή χρονιά σε όλους !

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αγώνας με τα τέσσερα χαμένα πέναλτι

Η ιστορία του ζευγαριού Αργεντινή-Κολομβία είναι αυτό που λένε στη Ν. Αμερική “πατρότητα” ή αυτό που θα δείτε σε σχόλια ελληνικών σάιτ “μπαμπάς σας”. Στους αγώνες μεταξύ των δύο χωρών η Αργεντινή έχει ένα καταπληκτικό ρεκόρ 12-3-2 σε Κόπα Αμέρικα, ενώ και στη συνολική προϊστορία οι νίκες των Αργεντίνων είναι υπερδιπλάσιες και με αρκετά σκορ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον”

Στις αρχές της δεκαετίας του 40′ ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες που έχει βγάλει η Αργεντινή και ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, εργαζόταν σε μια βιβλιοθήκη στο Μπουένος Άιρες. Παρ’ όλο που ο Μπόρχες άνηκε στην κατηγορία των λογοτεχνών που αδιαφορούσαν πλήρως (σε βαθμό σνομπισμού) για το ποδόσφαιρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ποδοσφαιρικός καζαμίας 2009 (Μέρος 2ο)”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Καλή χρονιά να έχουμε
    Χρόνια πολλά σε όλους τους…sombrerikous

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    🙂
    Απλα αφωνος… Συγχαρητήρια παιδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *