Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Νηστικός ποδοσφαιριστής δεν παίζει μπάλα

Στην ίδια χώρα που κάποιοι ήδη συζητάνε για το αν η φετινή Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η καλύτερη ομάδα της σύγχρονης ιστορίας – και στο οποίο ήδη παίρνουμε ξεκάθαρη θέση: “ναι, είναι” – κάποιες άλλες ομάδες παλεύουν για να επιβιώσουν οικονομικά. Η τοπική ομάδα της Γρανάδας, η οποία βρίσκεται στην νότια Ισπανία και η οποία αγωνίζεται στην 3η κατηγορία των Ισπανικών πρωταθλημάτων, υποφέρει από μια αρρώστια πασίγνωστη στο 92% των Ελληνικών ομάδων. Δεν πληρώνει τους παίκτες της.

Τέσσερις μήνες μετά τα τελευταία ευρώ που μπήκαν στον λογαριασμό τους οι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν και στον υπόλοιπο πλανήτη το πρόβλημα τους μ’ ένα τόσο χαρακτηριστικό τρόπο που τους έδωσε μερικά λεπτά δημοσιότητας στα διεθνή ποδοσφαιρικά media, ανάμεσα στα γκολ που βάζει το δεξί πόδι του Μπέκαμ στην Μίλαν και τις αναλύσεις για το αν ο Ρομπίνιο πρέπει να μείνει στην ομάδα που έριξε χυλόπιτα ο Κακά.

Τα 30 δευτερόλεπτα διασημότητας των παικτών της Γρανάδας από το πρόσφατο παιχνίδι τους με την Melilla, της οποίας το όνομα αναφέρουμε από σεβασμό για την – πιθανόν αυτονόητη για κάποιους – κίνηση των παικτών της να περιμένουν υπομονετικά και με επαγγελματική αλληλεγγύη να τελειώσουν την διαμαρτυρία τους οι αντίπαλοι, βρίσκονται εδώ:

Αν σε ενοχλεί η σκέψη ότι κάπου έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο, η ανακουφιστική απάντηση έρχεται ξανά από την Ισπανία αλλά από υψηλότερο επίπεδο. Σε περσινό παιχνίδι στην Κορούνια, στα πλαίσια της Πριμέρα Ντιβιζιόν, οι απλήρωτοι παίκτες της Λεβάντε αρνήθηκαν να κουνηθούν στα πρώτα δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής είχε σφυρίξει την σέντρα, με αποτέλεσμα οι πληρωμένοι παίκτες της Ντεπορτίβο να πετάξουν την μπάλα άουτ, αρνούμενοι με την σειρά τους να εκμεταλλευτούν την απόφαση των συναδέλφων τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

100 Χρόνια Μοναξιάς

Στις 28/12 διεξήχθη ένα παιχνίδι μεταξύ των «εθνικών» ομάδων Βασκωνιάς και Καταλωνίας στο Σαν Μαμές του Μπιλμπάο. Οι δύο ομάδες εκπροσωπούσαν τις αυτόνομες κοινότητές τους, που θα ήθελαν να είναι κάτι παραπάνω από απλώς αυτόνομες κοινότητες. Το ματς έγινε για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων από το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο «εθνικών». […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τάκλιν το γεμάτο, το βρώμικο, το Λατινοαμερικάνικο

Σε ένα παιχνίδι στο Χαριλάου πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα ήμουν τόσο μικρός που στο γήπεδο με πήγαινε ο θείος μου και οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις μου ήταν ελάχιστες, ένας αντίπαλος από αυτούς που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ξυλοκόπους», πήρε φόρα, σύρθηκε δυο μέτρα στο χόρτο και σήκωσε άλλα τόσα μέτρα στον αέρα τον κοντοπίθαρο Ιβάν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *